Изборите за Народно събрание и за президент ще са на 14 ноември. Това обяви президентът Румен Радев в Плевен.

Той изтъкна, че така ще се спестят пари и най-вече време на хората.

Предстои Радев да издаде указ за разпускане на 46-тото Народно събрание, в който официално да определи датата за парламентарните избори. Това означава, че настоящият парламент ще „живее“ до 15 септември.

След заседание до почти 2 ч. след полунощ вече е приета актуализацията на бюджета, което беше основното искане на Радев. „24 часа“ съобщи, че в понеделник ще има извънредно заседание, на което окончателно да бъдат приети законовите промени, с които Бюрото по защита да бъде прехвърлено от главния прокурор към министъра на правосъдието (повече виж тук).

Ако има балотаж на президентските избори, той ще е на 21 ноември.

Първоначално Радев, който е кандидат за втори мандат, беше против провеждането на избори две в едно. След това той се среща с представители на Централната избирателна комисия, които го увериха, че те са възможни.

15
Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви
 
 
 
нови хронологично най-добре оценени
Glover
Glover
17 септември 2021 13:17
Гост

Thanks to this article I can learn more. Expand my knowledge and abilities. Actually the article is very real.

https://www.krogerfeed.us/

candy
candy
13 септември 2021 6:03
Гост

Thanks for posting this information. I just wanted to let you know that I just came across your website and I found it very interesting and informative. I can’t wait to read more of your posts. Little Alchemy

113
113
11 септември 2021 23:23
Гост

Злобата на зеления фатмашки чорап Радев ще му изиграе лоша шега.
Никога България не е имала за президент такъв разединител на нацията като този ибрикчия.
В интервюта юкоито ежедневно дава по телевизиите,щедро харчейки държавни пари за предизборна кампания,уж маскирана като посещение на различни културни мероприятия,този ибрикчия не говори нормално като президент,той съска от злоба, изтъкан е от злоба,душата му е злоба…този човек не заслужава да е президент!
Това злобно същество трябва да бъде озаптено и върнато в обора!

Ц
Ц
12 септември 2021 16:18
Гост

Какво нормално говорене от военен. Дава заповеди или изпълнява такива. Не може да говори и няма как да е различно. Много семпла персона

адвокат от САК
адвокат от САК
11 септември 2021 16:53
Гост

Съдържанието на тази статия не представлява интерес за мен- не гласувам от 28=30 години, защото в течение на цялото това време така и не се появи политическа партия, която да защитава икономическите и изобщо- правните интереси на средната класа, а не само на работниците, селяните и собствените на едър бизнес. В същия момент ние сме онези, които с данъците си поддържаме и изплащането на пенсиите на пенсионерите, и социалните помощи за онези трайно безработни, които работят професията “ платен протестър“, но не декларират в ГДД на НАП тези си приходи и по документи са със статут на трайно безработни лица… Покажи целия коментар »

Batze
Batze
11 септември 2021 14:39
Гост

Хубавото е, че този безумен предизборен парламент най-после ще бъде разпуснат, не вярвам да решат нещо за бюрото по защита, както стана със спецправосъдието.

Анонимен
Анонимен
11 септември 2021 14:32
Гост

Това гарантира ниска избирателна активност, от която ще спечелят партиите на статуквото.

Личев
Личев
11 септември 2021 14:33
Гост

Бойко се връща на бял кон, БСП и ДПС ще влязат в коалиция с него и край.

Банкет
Банкет
11 септември 2021 14:34
Гост

Гешев да почерпи.

Анонимен
Анонимен
11 септември 2021 14:36
Гост

Той си черпи по принцип, ама Севи пиар Бойко и разни такива

Анонимен
Анонимен
11 септември 2021 14:34
Гост

Напротив! Много повече хора ще отидат да гласуват, но ако има балотаж ще е много ниска активността на него. На 14 ще има опашки пред секциите. Помнете ми думата. На хората им писна от нищоправенето в парламента и искат да се върши тази мъка!

ББББББ
ББББББ
11 септември 2021 14:27
Гост

Голямата интрига е Баце с дългата скамейка кого ще издигне. Ако извади Кристалина ще е интересно

хахаха
хахаха
11 септември 2021 14:25
Гост

Радев е безапелационен победител и като нищо няма да има балотаж. Гледам само Сашо Апашо се е кандидатирал досега хахаха

Анонимен
Анонимен
11 септември 2021 14:26
Гост

ДБ се трябва да се измъкнат от гафа, че ще имат кандидат. В никой случай не трябва да излизат на Радев, защото само ще загубят.

Ачо
Ачо
11 септември 2021 14:36
Гост

Йоло Денев жив ли е?