До 10 февруари включително ще се събират документи за участие в конкурса за първоначално назначаване в районните съдилища, съобщиха от Висшия съдебен съвет (ВСС).

Както „Лекс“ писа, във вторник Съдийската колегия на ВСС обяви външен конкурс за 45 места в 31 районни съдилища – четири в РС-Монтана, по три в Нова Загора и Разлог, по две във Велинград, Враца, Добрич, Котел, Кюстендил, Кърджали и Чирпан, и по едно в Ардино, Балчик, Берковица, Бяла Слатина, Исперих, Казанлък, Кубрат, Лом, Нови пазар, Омуртаг, Петрич, Плевен, Провадия, Раднево, Радомир, Разград, Свиленград, Севлиево, Стара Загора, Тетевен и Червен бряг.

Кандидатите може да подадат заявленията за участие и приложените към тях документи (какви са те виж тук) лично или чрез писмено упълномощен представител във ВСС в София, ул. „Екзарх Йосиф“ № 12; по електронен път на имейл – vss@vss.justice.bg; или чрез лицензиран пощенски оператор. Заявления, подадени след срока, не се разглеждат. Кандидатите, предпочели да използват опцията по имейл, трябва да подпишат заявлението и приложените документи с квалифициран електронен подпис и да не изпращат същите и на хартия.

Желаещите да станат съдии трябва да отбележат и актуален телефонен номер, в случай, че се наложи обратна връзка с тях при нередовни или непопълнени документи. Образци на документите може да се видят тук.