На 30 септември 2022 г. (петък), от 10 до 12 часа Арбитражният съд при Българската стопанска камара ще е домакин на Ден на отворените врати, в сградата на Арбитражния съд в град София, ул. „Чаталджа“ № 76.

Каним Ви да бъдете наши гости и да се запознаете с дейността на Арбитражния съд при БСК, да разгледате залите на съда, да се срещнете с арбитри и медиатори и да им зададете своите въпроси. Ще имате възможност да се запознаете и с интересни арбитражни решения от практиката на Арбитражния съд при БСК.

Ще присъстват председателят на БСК Добри Митрев и председателят на АС при БСК проф. д-р Таня Йосифова, както и членове на арбитражната колегия.

Програма на Деня на отворените врати

10:00-11:00 ч.: Пряко излъчване от залата на БСК на предаването „Законът и темида“, по БНР.

11:00-11:30 ч.: „Предимства на способите за извънсъдебно решаване на спорове. Интересни арбитражни решения от практиката на Арбитражния съд при БСК“. Лектор: проф. д-р Таня Йосифова, председател на Арбитражния съд при БСК

11:30-11:45 ч.: Арбитражът като недържавно договорно правораздаване, в сравнение със съдебния исков процес“. Лектор: доц. д-р Маргарита Златарева, арбитър към АС при БСК

11:45-12:00 ч.: „Медиацията – от възникването на идеята за извънсъдебно решаване на спорове до он-лайн платформите“. Лектор: Албена Пенова, медиатор към АС при БСК.