Разбита е престъпна група, която е имала „черен“ списък с мишени за убийства и побои, сред които са били двама прокурори и полицаи. Това обявиха днес от държавното обвинение, след като са били арестувани 10 участници в бандата.

От прокуратурата обясниха, че сред задържаните има емблематични фигури от престъпния свят, като четирима още се издирват, а един е бил в ареста по друго дело. За лидер на групата е сочен Иван Йосифов, който е син на издирвания от години Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския. В началото на годината Йоско беше окончателно оправдан за стрелбата по Кирил Киров – Киро Японеца, като делото срещу него се гледаше задочно.

Основното занимание на бандата на сина на Костинбродския е било разпространението на наркотици, като дори малолетни са били принуждавани да продават дрога. В хода на разследването са били претърсени над 100 адреса и така е бил открит списък с имена на прокурори и полицаи, които групата е набелязала за убийство или побой.

Ставало дума за двама обвинители от Специализираната прокуратура, а един полицай от СДВР е бил следен от бандата.

Тези служители на МВР и Специализираната прокуратура са работили активно върху досъдебни производства, по които обвиняеми и подсъдими са членове на тази група, а и не само. Най-общо казано, затова, че са си вършили както трябва работата”, каза шефът на Специализирана прокуратура Иван Гешев.

Главният секретар на МВР Младен Маринов допълни, че полицията ще вземе всички законови мерки за защита на магистрати и полицаи, които попадат в подобни списъци заради това, че си изпълняват задълженията.

Иван Йосифов не за пръв път попада в ареста, бил е разследван вече за разпространение на наркотици, побои и хулиганство. Разследващите го свързваха и с група за рекет и наркоразпространение, която беше обвинена за опита за убийство на лекаря от столичната болница “Св. Анна” проф. Стефан Станчев. Преди две години той беше зверски пребит с боксове в столичния квартал „Белите брези“. Днес от МВР и прокуратурата поясниха, че един от задържаните е сред обвинените за опита за убийство на проф. Станчев. Основен обвиняем по това разследване е Стефан Гевгелийски, който ръководел престъпната си група от затвора. Сред жертвите на бандата бил и надзирателят Янко Янков, който беше пребит до смърт в края на 2016 г.

7
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
STILIAN
STILIAN
02 юли 2018 23:40
Гост

PRITESNYAVAT ME ADVOKATITE NA PRESTAPNIZITE OT TOZI KALBAR SRESHTU PARI SA GOTOVI NA VSICKO.
EDINSTVENO ADVOKATITE ZNAYAT NA KOGO I KOLKO DA PODADAT.
SRAMNO E ZA TYAH,NO UVI TAKAVA E ISTINATA.

наблюдател
наблюдател
02 юли 2018 20:10
Гост

Тоя като го повишиха побърза да се обръсне и заприлича на бивша мутра.

Anonimen
Anonimen
02 юли 2018 13:52
Гост

Как може да се допусне да се води престъпна група от затвора? Вече станаха за подигравка блюстителите на реда.

Надзирател
Надзирател
02 юли 2018 13:54
Гост

Така ще е, докато нямаме нужната техника за контрол над осъдените. Така ще е, докато държавата се грижи за лошите условия, в които затворниците излежават присъдите си, а не виждат, че условията в затворите са същите и за нас. То не става с трици да ловиш маймуни.

наблюдател
наблюдател
02 юли 2018 20:12
Гост

Така ще е, докато корумпираните пазачи не ви натирят от другата страна на решетките. Да видите тогава наистина същите условия. Щото сега много плямпате, много ви знаят устите… Не предизвиквайте съдбата…

Петров
Петров
02 юли 2018 13:50
Гост

Тези „мокри поръчки“ не могат да се осъществят в една нормална правова държава. Хората, които си вършат работата и работят за спазването на закона трябва да бъдат обезпечени.

Anonimen
Anonimen
02 юли 2018 13:47
Гост

Сега да видим как държавата ще защити хората си. Йоско Костинбродския и сина му не веднъж се измъкват между капките. Редно е да се вземат по-сериозни мерки.