Известният кулинар Андре Токев влиза в затвора, след като се споразумя с прокуратурата по делото за шофиране след употреба на алкохол.

От Софийския районен съд (СРС) съобщиха, че са одобрили споразумението за 7 месеца затвор, глоба от 450 лева, разноски от 550 лева и отнемане на книжката на Токев за година и половина. Към това наказание обаче е добавена и предишната условна присъда на готвача от 3 месеца затвор, която сега също трябва да бъде изтърпяна ефективно. Така общото му наказание става 10 месеца, но Токев ще остане зад решетките най-много 9 месеца, тъй като ще му бъдат приспаднати двата месеца, през които беше под домашен арест, както и задържането му за 72 часа след инцидента. Той ще изтърпява присъдата си в затвора при първоначален общ режим.

Токев беше спрян от полицията на 31 октомври след сигнали на граждани на тел. 112 за пикап без джанти, който криволичи опасно по околовръстното шосе на София. Още с приближаването до автомобила униформените забелязали, че три от гумите на колата са спукани, а едната дори е паднала. Кадри в медиите показаха как Токев шофира близо километър само по джанти, а накрая едната дори се запалва.

Той беше задържан и обвинен за шофиране след употреба на алкохол, а химико-токсикологична експертиза на Военно-медицинска академия установи, че е бил с концентрация на алкохол в кръвта си 1,79 на хиляда.

Първоначално районният съд освободи готвача срещу гаранция от 3000 лв., но след това градският съд му наложи домашен арест, като подчерта, че Токев вече е осъждан за това, че е карал пиян и е заловен по време на изпитателния срок по предишната му присъда. За повторно шофиране след употреба на алкохол, наказанието е от 1 до 5 години затвор и глоба от 500 до 1500 лева.

След случая Токев съжали и се извини за постъпката си, като публикува извинение и във „Фейсбук“.

„Съжалявам за случилото се и се извинявам за това! Съзнавам, че не е достатъчно само да ви се извиня. Вие заслужавате повече от това. И аз ви обещавам, че ще работя за възстановяването на доверието ви към мен. Вярвам, че няма по-добър учител от живота в стремежа си да се поправим. Макар и понякога по трудния начин. Случилото се е недопустимо и мога само да благодаря на Господ, че запази живота ми и не навредих на други, освен на себе си“, написа Токев.

49
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
пацо
пацо
22 януари 2022 22:14
Гост

Първоначално на общ режим ли започва. С колко хора ще е в килия, в Казичене ли ще бъде. Ако мястото за готвач е заето ще махнат ли някой връзката.
Излиза , че целия затвор ще се върти около съдбата на един готвач.
Преди половин век готвачите бяха..нищо.

Браво!
Браво!
21 януари 2022 11:53
Гост

Браво на прокурора който не се е поддал на известността на готвача, а е споразумял наказание, което по нищо не се различава от други „обикновени“ случаи на престъпления от този тип. За разлика от случая на Бахаров, справедливостта тук възтържествува.

Анонимен
Анонимен
20 януари 2022 15:27
Гост

Ама Токев така искрено сигурно е съжалявал и при предишното деяние, приключило с условна!!!

Русофоб
Русофоб
20 януари 2022 10:06
Гост

Искам да съм директор или поне надзирател в затвора, в който ще бъде Андре Токев. Ще направя престоя му лек, а той ще ми готви 🙂

Проскубания бухал
Проскубания бухал
20 януари 2022 10:13
Гост

После що сме били корумпирана нация…..
Не бих се учудил да стане така де.

Георги Ат.
Георги Ат.
20 януари 2022 8:19
Гост

Човекът ще си изплати „дълга“ към обществото, така е по-добре за него. После ще каже „Поел съм си вината (не виното, де), изтърпях си наказанието!“ и ще бъде прав, не могат да му кажат, че се е крил или се е опитвал да избегне наказанието … освен споразумението, де 😉
Оня лигльо Явор Бахаров орева света после, ще и наредби беше жалил, че какво ли не беше …

Атанас Г.
Атанас Г.
20 януари 2022 9:02
Гост

Че делото за оспорване на наредбата си продължава, даже се чака решение. Вж дело 10633 / 2020 ВАдмС

Анонимен
Анонимен
20 януари 2022 9:11
Гост

Има и нещо друго-моето мнение,че част от текстовете на наредбата са наистина незаконни-по съображенията изтъкнати в това дело през ВАдсМ, . Ако те „паднат“, всеки осъден за шофиране в пияно състояние ще може да поиска възабоновяване на делото-дори и да е изтърпяно наказанието(в случая ефектът ще е ,че ще се заличи осъждането, и ще се търси обезщетение). Въпросът за алкохолната експертиза е толкова важен, че въпросът, според мен трябва да се изясни в закон-какво ,къде как се прави, за акредитирането на лабораториите, за оспорване и повторната експертиза и тн, а не в наредба. В България-осъдените за шофиране след алкохол са… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
20 януари 2022 9:34
Гост

Откога изтърпяването на наказание за извършено престъпление е геройство?! Токев е нямало къде да мърда и избира най-добрия за него вариант. Изглежда толкова свикнахме с оправдателните решения на големите мафиоти, че готвача го издигаме на пиедестал. Субективизмът за съжаление е проникнал толкова дълбоко в съзнанието на хората в контекста на липсата на ефективни присъди на публични личности, че Токев все едно се е жертвал, извършвайки този “ „подвиг“.

Георги Ат.
Георги Ат.
20 януари 2022 9:56
Гост

Бухале, никой не е казал, че е геройство, а най-правилното нещо да си изтърпиш наказанието.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
20 януари 2022 10:07
Гост

Ето пак. Не най-правилното, а единственото нещо. Токев няма право на преценка. Колкото смъкнал със споразумението, толкова. Трудно му е да повярвам, че не е направил всичко възможно да отърве кожата, но изглежда не му се е получило.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
20 януари 2022 8:08
Гост

Прави ми впечатление някаква особена солидарност с Токев. Както бях споменал българинът гледа с нескрита доза умиление на хора, които пият. (за ББ оревахте света как спал с проститутка -чиста завист ) А, ако е известна и симпатична личност от развлекателния бизнес се чуват възгласи от типа „На чужд гръб и 100 тояги са малко“, „ама то няма вреда за други хора“. И смъртен случай ли трябваше да има ?? Абе хора, този човек е бил хванат шофира пиян като талпа без да знае какво прави. Вероятно не му е за първи път след предходното осъждане. Решението на прокуратурата за… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
20 януари 2022 12:34
Гост

Не е солидарност,а просто адекватна и нормална реакция на осъдения.

Анонимен
Анонимен
19 януари 2022 21:53
Гост

Колко осъдени, публични личности досега сте чули да казват, че съжаляват и се извиняват за стореното?!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
20 януари 2022 7:48
Гост

Е, и? Признава вина и получава намалено наказание. Всеки си гони интереса. На такива хипопотамски сълзи да не вярваш.

Анонимен
Анонимен
19 януари 2022 18:30
Гост

Предлагам вицепрезидента да финтира прокуратурата и да го помилва.

двоен аршин пред закона
двоен аршин пред закона
19 януари 2022 18:14
Гост

А кuаво е наказанието за прокурорите, замесени в случая осемте джуджета-и сумата по подкупа посочена-още в първото видео, и заплахите и заканите към човека подал сигнала, и златото, което му откраднаха здравите сили в прокуратура, и заграбени бизнес, изобщо имаме данни за прокурорско ОПГ* , а човекът подал сигнала застана с името си? Две години минаха от потресаващите разкрития, и дори би трябвало вече част от прокурорите,да са осъдени за престъпната си дейност и дори да са си изтърпяли наказанието, нали? Или осъдени, дори обвинени прокурори няма-от което се прави извода,че рекетьорската дейност в прокуратурата си е част от нормалния… Покажи целия коментар »

Теди
Теди
19 януари 2022 18:02
Гост

Ако прокурорът беше безмилостен и човек на закона, нямаше да иска споразумение. Явно и на обвинението не му се занимавало с Токев.

Анонимен
Анонимен
19 януари 2022 17:17
Гост

Ще го сложат готвач в затвора, да бърка манджи, какво наказание ще е това??

Анонимен
Анонимен
19 януари 2022 18:07
Гост

На чужд гръб и 100 тояги са малко, нали?

Анонимен
Анонимен
19 януари 2022 16:52
Гост

Реалното наказание ще бъде 4,5 месеца – част от които в общежитие, като затворниците ще ядат вкусно, за разлика от нас. Отличен готвач, но поведението му застрашаваше живота на хората.

ти войник ходил ли си?
ти войник ходил ли си?
19 януари 2022 18:17
Гост

Ако си ходил в казармата-в което силно се съмнявам щом коментираш ,че 5 месеца са малко, ще си наясно,че 5 месеца е потресаващо дълъг срок. Не изглежда дълъг, ако не те касае теб. Аз съм ходил в казармата, и намирам,че разлика между казарма и затвор няма-от гл. т. на режима вътре, и за сведение не 5 месеца, а 5 седмици, 5 дни да те затворят в казарма(а казармата си беше затвор, където условията бяха близки до робските) е много и тежко.

Георги Ат.
Георги Ат.
20 януари 2022 8:23
Гост

Ти войник ходил ли си, това че казармата за теб е била тежка, не означава, че си бил роб или в затвора. Такива като теб, дето драматизираха много винаги им беше тежка службата …

Анонимен
Анонимен
20 януари 2022 15:32
Гост

E чак пък затвор с робски условия…ти къде си служил?

Анонимен
Анонимен
19 януари 2022 16:41
Гост

Аз си мислех, че в закона е предвиден специален минимум на размера на наказанието…

въпрос
въпрос
19 януари 2022 18:35
Гост

Това в НБУ ли те учеха. Или долавям блестящата школа на УНСС? Или може би Русенската права школа? Или ЮФ на Варненски ТУ?

При споразумение може да се слиза под минимума, иначе, защо му е на лицето да се споразумява. Да напомвня,че при слачя с асансяорния завод минимума беше 10 години, а му на подсъдимия тогава шеф на трамвайния завод 2 г., а излезе след една. И е напълно законно.

корекция
корекция
19 януари 2022 18:42
Гост

Корекция-случая с трамвайния завод трамкар. https://news.bg/crime/2-5-godini-zatvor-za-eksshefa-na-tramkar.html

Анонимен
Анонимен
20 януари 2022 12:18
Гост

Не разбирам откъде идва тази злоба, „колега“. Единствено коментирах, че в закона има специален минимум. Практиките на прокуратурата да се споразумява по случаи, които дори медиите са доказали пълно, е политическо решение, което аз лично не мога да обоснова от правна гледна точка. За да отговоря все пак на злобния коментар – завършил съм абсолютния кенеф, който е СУ, и именно затова знам, че всички юристи, на които това им е най-големият успех в кариерата и се хвалят с това, не стават за нищо. Няма да презюмирам дали вие попадате при тях или не…

Проскубания бухал
Проскубания бухал
19 януари 2022 16:24
Гост

Смешник! Малко му е като за рецидивист.

Анонимен
Анонимен
19 януари 2022 17:12
Гост

Рецидивиста Гешев поне 10 години

Проскубания бухал
Проскубания бухал
19 януари 2022 17:48
Гост

Айде, стига тролене. Темата друга.

Анонимен
Анонимен
19 януари 2022 18:07
Гост

Бухале, ти щото си чист като сълза😁
Знаеш ли каква е разликата между прокурора и подсъдимия?, понеже явно не я знаеш, затова ще ти я кажа: Разликата е, че прокурора не са го хванали…😂

Кой продаде казусите на прокурорския изпит?
Кой продаде казусите на прокурорския изпит?
19 януари 2022 18:28
Гост

Като се каже прокуратура първата асоциация е изтъргуваните казуси от 2015, а през 2006г дори бяха публикувани във вестник монитор сутринта на датата на изпита.

А какви хора станаха прокурори от моя випуск-например колежка с физически и психически проблеми. Тотално озлобена, и сега си отмъщава на тези, които и паднат в ръчичките, нищо ,че нямат вина за недъзите й.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
19 януари 2022 19:42
Гост

Ясно, че има доста ядосани на прокуратурата хора тука, ама какво да се прави. Трябва политическа воля за кардинални реформи. Аз такава не виждам. Партиите мн добре осъзнават силата на главния прокурор и целят да сложат свой човек там, за са държи изкъсо политическите им противници. Сори, ама протестърите не показват а нищо, че искат промяна на статута тази длъжност. Ако бяха наистина сериозни, щяха да търсят съдействие от ГЕРБ и ДПС за Конституционно мнозинство. Тази престореност на КП и ко дразни много.

до депилирания бухал
до депилирания бухал
20 януари 2022 8:13
Гост

До депилирания бухал-не съм ядосан на прокуратурата, както пишеш-никога, по никакъв повод не съм имал личен досег с наказателното право-нито като подсъдим, нито като пострадал.

Това не е причина да се заема позиция на щрауса и да се мълчи при престъпната дейност в прокуратурата.

двоен аршин пред закона
двоен аршин пред закона
19 януари 2022 18:23
Гост

А какво е наказанието за героите задигнали 35 кг злато от случая осемте джуджета? Никакво. та не разправяй,че му е малко, след като гранд престъпността в прокуратурата е ненаказана. По случая осемте джуджета имаме цяла плеяда от престъпна дейност на лица с много власт , връзки и позиции,цели випуски студенти могат да учат наказателно право по случая-и подкуп, и закани, и заплахи, и отнет бизнес с фалшиви документи, и отказ да бъде разследвано-тоест имаме престъпление срещу правосъдието, и 35 кг злато изчезнали, което също е отказано да бъде разследвано, и организиран сговор, абе направо мафията в сицилия пасти да яде,… Покажи целия коментар »

Попитко
Попитко
19 януари 2022 16:02
Гост

Този е ясен. А какво става с наркомана, който уби Милен Цветков?

Проскубания бухал
Проскубания бухал
19 януари 2022 16:25
Гост

Остава да го оправдаят, че народът да разбере що е то български съд и равенство пред закона.

123
123
19 януари 2022 15:54
Гост

След 4 месеца ще излезе предсрочно, тъкмо летния сезон ще е на линия.

Анонимен
Анонимен
19 януари 2022 15:53
Гост

Може да предава на живо от Кремиковци как готви на колегите.

Бай Ставри
Бай Ставри
19 януари 2022 15:41
Гост

Стига бе! Този е дребна риба. А Гешев кога ли ще влезне зад решетките.

недоразбрал
недоразбрал
19 януари 2022 18:39
Гост

Кой Гешев? Има сигурно 50 000 човека с тази фамилия. Аз познавам човек с такава фамилия, и кара такси. Според мен таксиджията Гешев е честен човек.

Наблюдател
Наблюдател
19 януари 2022 15:41
Гост

Така се подреди, че нямаше начин да не е ефективно. Освен ако не се бяха помотали малко от прокуратурата и да изкара присъдата под домашен арест.

Асен
Асен
19 януари 2022 15:40
Гост

При тази условна присъда…Явно трябваше ефективна. Иначе той може да е опасен за другите хора.

Цвети
Цвети
19 януари 2022 15:39
Гост

Не е кой знае какво време. А и ще е полезно за него.

Zaki
Zaki
19 януари 2022 15:38
Гост

Жалко! Какви престъпници ходят по улиците, а той ще лежи за употреба на алкохол.

Мики
Мики
19 януари 2022 15:38
Гост

Ти гледа ли видеото? Та на него джантата му се запали. Добре, че не нарани някого.

анонимен
анонимен
19 януари 2022 16:26
Гост

Вярно е написаното от Вас, а и е в изритателен срок. Но все пак няма никакви вреди за други хора, докато тези, за които говори Zaki, са като бедствие.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
20 януари 2022 7:56
Гост

Е Вие и вреди ли искате? Наказанието има за цел и да превъзпита субекта на престъплението. Този човек Токев очевидно е заплаха за обществото и застрашава с поведението си живота и здравето на другите хора. Твърде вероятно това не му е единственият случай след условната присъда.