Главният прокурор Иван Гешев награди двама ученици от Петрич.

В гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ 12-токласник получи почетен плакет на прокуратурата заради проявена обществена позиция. Георги Димов е сигнализирал и съдействал на прокуратурата в разкриването на измама, на която сам е станал жертва.

Благодарение на активната гражданска позиция на ученика, разследващите са установили извършителите на деянието, а сумата е била възстановена.

„Само вие младите хора можете да промените България, ако се гордеете, че сте българи“, обърна се към учениците главният прокурор.

По инициатива на Иван Гешев награда – икона на „Св. Георги“ получи ученичка от Профилираната гимназия „Пейо Яворов“. На срещата с ученици от Петрич преди две седмици Габриела задала един въпрос, който по думите на главния прокурор го е затруднил.

„Г-н главен прокурор, как ще ме убедите, че в България има справедливост?“, попитало момичето, което иска да стане журналист. Гешев ѝ е пожела да стане добър журналист, като спазва принципа, че „фактите са свещени, мнението е свободно“.

По инициатива на ръководството на училището, главният прокурор се разписа в летописната книга на гимназия „Пейо Яворов“. И написа: „Сигурен съм, че с такива деца и учители, бъдещето ще е по-добро, България ще е велика и ще пребъде. Нека всички сме на висотата на предците ни, борили се и загивали за Родината!“.