Прокуратурата разпространи поредица от снимки, които показват моменти от последния ден от посещението на главния прокурор Иван Гешев в САЩ, включително и от събирането за т. нар. Национална молитвена закуска. Снимките са придружени от следния коментар на Гешев: „Националната молитвена закуска създава приятелства в интерес на семейството на демократичните държави.“

От снимките става ясно, че видеообръщение към участниците е отправил и украинският президент Володимир Зеленски. Реч пред аудиторията е държал и кралят на Йордания Абдула Втори, както и неговата съпруга кралица Рания. Изказване е направил и Билавал Бхуто Зардари , външен министър на Пакистан и син на Беназир Бхуто, първата жена лидер на мюсюлманска държава в съвременната история, загинала при атентат през 2007 г.

Националната молитвена закуска по традиция е била открита с реч на американския президент Джо Байдън, която той произнесе от центъра за посетители на Конгреса пред аудитория от около 450 конгресмени, представители на държавната администрация и общественици. Байдън призова за единство на американската нация и на няколко пъти говори за нуждата от възстановяване на диалога между демократи и републиканци.

В страницата на прокуратурата във Фейсбук се виждат снимки на главния прокурор Иван Гешев още с конгресмените Робърт Адерхолд и Пийт Сешънс, с бившия сръбски вицепремиер и бивш външен министър Вук Драшкович, косовските политици Ахмет Шала и Мемли Красничи.

Гешев и конгресменът Пийт Сешънс.
Главният прокурор с Робърт Адерхолт, член на Камарата на представителите.
Иван Гешев с бившия външен министър на Сърбия Вук Драшкович.