Средства за 30-процентно увеличение на заплатите на магистратите и служителите са заложени в бюджета на съдебната система за 2024 г., който е в общ размер на 1 325 000 000 лв. 20% ръст на възнагражденията е предвиден за тази година и 10% – за следващата. Това сочи бюджетната прогноза за 2024-2026 г., одобрена днес от Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Представляващият съвета и председател на комисията „Бюджет и финанси“ Боян Магдалинчев заяви, че при изготвянето на прогнозите не са съобразени с препоръчителните тавани на разходите, наложени от Министерството на финансите. Това е така по няколко причини – заради инфлацията, предвидените дейности и орязването на съдебния бюджет през 2022 г.

Бюджетът, който ВСС залага за 2025 г. е 1 395 100 000 лв., а за 2026 г. – 1 481 300 000 лв.

Най-ниските възнаграждения в съдебната система са тези на младшите магистрати. Според чл. 218 от Закона за съдебната власт те вземат две средномесечни заплати в бюджетната сфера. По данни на НСИ за четвъртото тримесечие на 2022 г. тя е била 1969 лв., а средно за цялата минала година заплата на заетите в бюджетната сфера е била 1730 лв.

В момента младшите магистрати получават 2992 лв., а Магдалинчев изтъкна, че трябва да вземат 3460 лв., което е с 15.6% повече от сега.

Предвидени са и средства за допълнителни трудови възнаграждения на магистратите. За прокуратурата са заложени 27.3 млн. лева, а за съдилищата – 25.6 млн. лева. Изключително и високо натоварените съдии ще получат по три актуализирани с 20% заплати, а средно и ниско натоварените – по две.

Според прогнозата през 2024 г. магистратите и служителите ще получат по 4330 лв. за облекло, през 2025 г. – 4770 лв., а през 2026 г. – 5240 лева.

В бюджета са заложени още средства за администрацията на европейските делегирани прокурори, за ремонта на сградата на ул. „Г. С. Раковски“ №134, която им беше предоставена, както и за строеж на нова съдебна палата във Варна.

67
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Редови съдия
Редови съдия
29 март 2023 12:25
Гост

Отстрани всичко изглежда не така , както е в действителност. Да вземе някой от завиждащите на заплатите ни – да дойде да види как минава един работен ден , да види – как мъкнем в събота и неделя дела в къщи, да види как през по-голямата част от отпуската също пиша , за да си приключа делата в срок. За една година – 830 дела с постановени , написани в срок актове. За 18 години работа в системата – язва на дванадесетопръстника, хипертония, ескстрасистолия, остеохондроза, , хроничен бронхит вследствие недолекувани инфекции защото няма време да боледуваш – имаш насрочен график… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
28 март 2023 15:27
Гост

Всички, които имат висше юридическо образование и издържат изпит за младши съдии или прокурори, както и за първоначално назначаване, стават магистрати. Който отговаря на тези изисквания и спечели конкурсите, да заповяда и да взима пари, ама трябва и да се работи, само да се знае, защото тук пишат всякакви хора, подозир, че даже и такива, които не са стъпвали в съд.

Анонимен
Анонимен
28 март 2023 15:57
Гост

Повечето магистрати са инсталирани преди 2006г, тоест преди конкурсите.
А и да има конкурси-видяхме какво представлява конкърсът за идминистративни съди иот 2021г, и за прокурори от 2006!

Анонимен
Анонимен
29 март 2023 6:19
Гост

Абе драги-изпитите за прокурори ги видяхме какво представляват. През 2006 г отговорите на казусите се продаваха, и дори от вестник Монитор ги купиха, и публикуваха сутринта преди изпита. А през 2015 г наглеци дори си носиха отговорите на казуса и преписваха на самия изпит за прокурори. Толкова демонстративно и нагло, че квесторите дори не издържаха и прогониха единия от преписвачите. На другия преписвач-син на прокурор му се размина-и той преписваше, ама не толкова явно… Най-потресаващото е-намерили са си отговорът на казуса-преди изпита, и вместо да го прочетат и заучат наизуст (дори и да не разбират нищо), те си взели казусите… Покажи целия коментар »

Базе
Базе
28 март 2023 10:07
Гост

Вие господа ,,магистрати “ наясно ли сте кой Ви изкарва заплатите и ДМС-та? Ние българските данъкоплатци!
С какво Вашият труд допринесе за тази бедна държава!
С нищо!
Делата Ви се търкалят с години по бюрата Ви!
Аз работя в чужбина и имах нещастие да ползвам,,уменията Ви“..,
ВСС да Ви ги плаща !

Анонимен
Анонимен
28 март 2023 12:52
Гост

А Вие какво точно плащате, след като работите в чужбина? С какво Вашият труд допринесе за тази бедна държава?

Анонимен
Анонимен
28 март 2023 15:23
Гост

Моите дела не се търкалят с години, нито с месеци. На моите колеги – също. Тези, които работят в чужбина, не са ми изкарали заплатата, нито пък са ми я изкарали тези, които са в България. Аз работя, това, което съм учил, това, което правя от 20 години. Не крада, не мамя и не ощетявам никого. Вие, какво работите в чужбина, какво образование имате, какви и на кого данъци плащате и къде си харчите парите! Въпросите, които поставяте са за политиците, които се натискат за НС и след това забравят за какво са там, какви проблеми трябва да решават.

бюджет няма
бюджет няма
28 март 2023 6:44
Гост

То ВСС хубаво предвижда,но като няма бюджет всичко е пожелателно а шанса да се случи – нулев. Така,че едва ли ще има и 10% увеличение.

N ски съдия
N ски съдия
27 март 2023 21:49
Гост

Крайно време е в този форум да се пишат коментари само от регистрирани потребители,т.е. са те се допуска всякаква сволоч и да пишат Сульо,Пульо ,Атанас и аССС

лустрация, арести и чистка!
лустрация, арести и чистка!
28 март 2023 5:51
Гост

Крайно време е да се проведе лустрация* по чешки (тоест до ниво внуци) и чистка по румънски образец(в смисъл-арести на извършили престъпления инсталирани в бандитската съдебна система-а че има бандити в съдебната система го казаха и посланик Ван Кестерен, посланик Уорлик, посланик дьо Кабан-неговите думи за гнилите ябълки и как конкретен съдия-вече бивш, поименно назован от него е искал подкупи) Не замеряне с пачки с пари, а джипката трябва да тръгне по адреси-както се случи в Румъния по времето на Кьовеши. Престъпността в съдебната система е извън контрол, цяла държава е със спряно развитие заради съдебни и прокурорски банди, и… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
28 март 2023 8:19
Гост

Мисля, че за истинска лустрация у нас е късно.
Но чистка е нужна. От горе – надолу.
Ако обаче ни се случи тотално промяна във властта няма как да се случи.

Не е късно за лустрация!
Не е късно за лустрация!
28 март 2023 13:09
Гост

Не е късно за лустрация. Съдийката, която осъди през 1986 г по политическите текстове на НК на ефективно лишаване от свобода правозащитникът Н.К.-Б още правораздава, и е на няколко години от пенсиониране. А същият правозащитник-дори днес 30 години лед като изтърпя политимеската присъда продължава да е преследван от прокуратурата, по политически причини(визирам серията от дела срещу него-той подаде сигнал до прокуратурата към 2017 г. за престъпни схеми в автомобилна администрация, и отговорът на прокуратурата-него го направиха подсъдим, а вече е и оправдан в съда). В цяла източна европа въпросната съдийка би била лустрирана, с конфискувано имущество, без право на пенсия.… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 март 2023 21:19
Гост

Скоро няма да има кой да ви ги плаща.

Анонимен
Анонимен
28 март 2023 5:57
Гост

Че в съдебната система могат да минат и без заплати. Я виж по осемте джуджета какви са сумите на доход от рекет и изнудване, кражбата на злато -отделно.
Отдавна ви казвам-в съдебната система заплати не трябват, а всеки инсталиран следва да плаща концесионно възнаграждение към бюджета-твърда сума и процента от законното ДМС. Съдебната система е в състояние да се самофинансира, и да прави значителни вноски към бюджета.
А да-не си и помисляме,че инсталирането в съдебната система е или чрез познанства и роднинств(вж конкурсът за адм. съдии от 2021г-връх в непотизма)а, или чрез купени казуси-като например казусите, продавани за прокурорския конкурс от 2006г.

аххахахахха
аххахахахха
28 март 2023 10:35
Гост

Мнооого те боли, че не си успял да се инсталираш, много, чак ми е жал за теб…

Анониме123н
Анониме123н
27 март 2023 20:40
Гост

Зарчето, Кирчо,Асен и Боко едва ли са на това мнение.
Друг е въпросът,след 2 години, не се знае, какво ще може да се купува с парите.

Анонимен
Анонимен
27 март 2023 17:09
Гост

Ами какво толкова ви е яд, бе, нали всички сте големи програмисти! Нали те изкарват по 50-100 хиляди на месец? Станете такива. Дори и това увеличение е малко за магистратите, с оглед стандарта на живот+инфлацията и т.н. А иначе в Полицията са си много добре финансово тези, които са дупе и гащи с началниците и ги слушкат. Повече получават и от магистратите. Особено дознателския съставят. Друг е въпросът, че за да бъдеш криминалист се изисква мнооого голяма обща култура и знания. Освен висока правна култура, то фундаменталните науки като химия, физика, биология трябва да са ти предимно ясни. У нас… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 март 2023 17:07
Гост

Районните прокурори са административните ръководители на районните прокуратури. Длъжността за която кандидатстват колегите е „прокурор в районна прокуратура“. Пишем и четем юридически форум и някои неща дразнят.

По въпроса за МВР
По въпроса за МВР
27 март 2023 16:44
Гост

Ем, да, ама би трябвало и на работещите в МВР-то да им се увеличат заплатите, поне 2900 минимална. Те осъществяват разследване по 95% от престъпленията в Особената част на НК. Спомнете си, когато разследващ полицай провеждаше разследването за финансови престъпления покрай казуса с КТБ. Изведнъж то спря, подкупиха полицая и айде……..Тъй чееее, за да не се стига до такива ситуации, не трябва силовите структури да търсят допълнителни облаги, така няма да има и справедливост. Когато конят е болен, ако ще и празна да е каруцата, не може да я тегли.

Анонимен
Анонимен
27 март 2023 16:36
Гост

Хайде ВСС да сформират, инфлацията да намалят, БВП да се увеличи, пък най-после заплатите да се увеличат. За едно са прави, магистратските заплати са производни на средната бюджетна и ако се отчита ръст, то и магистратските заплати ще се вдигнат, просто законодателят го е превидил така. МВР да се погрижи за хората си.

:))
:))
27 март 2023 16:34
Гост

То България се топи, те заплати си увеличават. След около 20 години ще сме под един милион население. За жалост, България изчезва

анонимен
анонимен
27 март 2023 15:44
Гост

Един свир.. и цял живот на хранилката.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
27 март 2023 15:43
Гост

Мисля, че тези пари са малко за количеството и още повече качеството на работата на съдиите, особено тези по горните инстанции. Живи да ги оплачеш горкинките, останаха голи и боси като пилета голишарчета с тази повсеместна инфлация и затова индексацията е абсолютно задъжителна.

ВСС
ВСС
27 март 2023 14:28
Гост

Нищо ново под слънцето. Тези безполезници и пак искат повече пари на фона на все по- бедния народ. Тези съвест нямат ли? Срам нямат ли? не им ли писна да си пълнят тлъстите гуши с пачки, докато народа изнемогва, гладува и мре по улиците като скотове?? Вероятно не. А за да искат тези пари ще започнат ли да вършат 30% повече работа? Силно се съмнявам. Съдебната власт- това са едни от главните виновници да сме в това положение, защото само седят на задниците си, затлъстели от лапачка и безделие и само мрънкат ли мрънкат за пари. Не знам за вас,… Покажи целия коментар »

аххахахахха
аххахахахха
27 март 2023 16:11
Гост

Успокой се, образовай се малко, хапчетата и тях да не забравиш….

ВСС
ВСС
27 март 2023 16:35
Гост

Няма как да съм спокоен като виждам как тази престъпна шайка, наречена съдебна власт, ГРАБИ, КРАДЕ, ПЛЕЧКОСВА от народа с пълни шепи, докато нормалните граждани изнемогват, пенсионерите мрат като помяри по улиците, а тези трупат мазнини по тлъстите си задници и шкембета!!!

Анонимен
Анонимен
27 март 2023 18:51
Гост

ВСС, леко с глупостите и нервите.
Като магистрат заявявам най-отговорно, че карфица не съм взел извън това, което ми се полага по закон.
Какъв „народ“ си ти? Само плюнка и злоба у теб, до задавяне.
Какви тлъсти задници и шкембета? Тях ги търси на други места основно.
Но първо се прегледа и си пий хаповете, че хич не ти е добре. Та така е – пролетно и есенно време доста такива заболявания се обострят.

Бай Бача
Бай Бача
27 март 2023 20:52
Гост

Ти гледай да не ти приседнат пачките бастун!

Стан
Стан
27 март 2023 20:49
Гост

Абе боклук наземен…Вие с какво и как сте ги заслужили тези заплати? Хората в останалата държавна администрация работят за по 1000 лв. С какво България ще я задължавате да Ви тъпче с тези кървави пари…
4000 лв. пари за дрехи, а ходите като клошари! ДМС по 10 000 лв . Нещастници!
Господ да Ви съди!

Анонимен
Анонимен
28 март 2023 10:07
Гост

Напомняй сипо-често, че ти не си Господ.
И си пий хапчетата, че много си се оттървал.

16-ти април
16-ти април
27 март 2023 13:57
Гост

Никой ли не чете – увеличението е СЛЕДСТВИЕ на ОБЕКТИВНО ПО-ВИСОКИЯТ размер на средномесечната заплата в бюджетната сфера! И ако няма увеличение – има нарушение на закона! Ай сполай на всички да имате хаир и да спрете с това гледане в чинията на другия и безполезно и безкрайно мрънкане! МВР си имат синдикат, частника може да се премести, докторантът да не е докторант ако иска. А всеки един магистрат НЯМА ПРАВО на други каквито и да е доходи от търговска дейност. Само да преподава и да издава книги…Като имате предвид, че преподаването е бастион на едни НПО-та и простосмъртни там… Покажи целия коментар »

Трол
Трол
27 март 2023 21:02
Гост

Бюджета, от който ВСС Ви гласува кървавите незаслужено пари…от къде и кои го изкарва бе нещастници?

Георгиев
Георгиев
19 април 2023 14:51
Гост

„16-ти април“…Когато е във Ваша полза много добре го четете закона…нали така, само ще Ви припомня, че подобна обвързаност на заплатите и на доходите има не само съобразно ЗСС, а и в ред други нормативи. Нима Вие не сте държавни служители като всички държавни служители в държавата, с уточнението, че ДМС на тримесечие за 90% от държавните служители е лукс и прекрасен околоколеден сън…Що се отнася до коментара на „Редови съдия“ бих казал, че между твърденията Ви и изброените здравословни проблеми няма доказана причинно следствена връзка и не може да се позовавате на тях, освен ако съда не е достигнал… Покажи целия коментар »

Свидетел
Свидетел
27 март 2023 13:12
Гост

А заплатите в МВР кога ще се увеличат? Дознателите и оперативните работници вършат изключително ценна работа, те осъществяват разследването по досъдебната фаза на НПК. Обидно е с 1500 лв.!

Свидетел
Свидетел
27 март 2023 14:35
Гост

Аз съм “за” да им се увеличат заплатите, ама трябва и да оправдават резултата. В МВР са масово…небрежни! Вижте как работят някои разследващи полицаи по определени дела-бавене, мотане, не знам какво си.

Базе
Базе
27 март 2023 21:21
Гост

Ти кой си бе! Че даваш напористо тъпи мисли..Не ти се отдава! Бил ,,за“…
Делата в прокуратура и съд да не би да не ги влачите с години и по други указания…

6666!
6666!
28 март 2023 9:30
Гост

За МВР също съм съгласен, обаче: 1. Обективен изпит, най-добре тест със 100 въпроса, относно професионалната компетентност по направление на дейност! Ако резултатът е под 60%, аут от т.нар. „система“. 2. Обективен изпит по физическа подготовка пред външни за „системата“ изпитващи! Който не покрие нормативите, аут от „системата“! 3. Изпит по стрелкова подготовка – теоричен и практически, който не покрие нормативите за познаване на материалната част, точност и време, аут от системата! 4. Изпит по тактическа подготовка, да се види, до колко е запознат служителя с тактическите приоми при проникване в сграда, прочистване, спиране на МПС, задържане на лице. Та,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 март 2023 15:34
Гост

В МВР работи 1% от населението на страната. След като щатът им бъде съкратен с 50% и всички преминат атестация на квалификацията им и преглед на тази толкова ценна работа, която се върши, нека да получат и те съразмерно увеличение. Обидно е да се сравняват заплатите на магистрати със заплатите на „оперативни работници“, които едвам са завършили 10ти клас.

Анонимен
Анонимен
27 март 2023 16:33
Гост

Няма лошо и те да се вдигнат, но повдигнете въпроса пред когото трябва. Тук с какво да ви помогнем не знам.

Дааам
Дааам
27 март 2023 16:39
Гост

В МВР са царе на корупцията, бандитизма и кражбите. Освен това нека погледнем реалността – дознателите, които вече се наричат -разследващи полицаи са хора с висше юридическо образование. Те играят ролята на прокурор в МВР (както казваше Чинова на лекции по нак. процес) , всички останали там мЮлЮцЮнери са им процесуално подчинени, тоест- разследващият полицай нарежда на оперативните работни и как да се разследва, какво да се разследва, движи нещата по разследването и т.н. ДА ама НЕ, в МВР началниците са до небето, не дават да гъкнеш, независимо, че разследващият е независим. Нареждат им какво да разследват, кой да разпитват,… Покажи целия коментар »

Все едно
Все едно
31 март 2023 20:50
Гост

Разследващи полицаи са , не дознатели. Много ценни кадри има сред тях, но и много, които работят от 8 до 5 и колкото да не е без хич. Както навсякъде, междувпрочем. Нивото на разследването падна и ще продължава да пада. Все някой е виновен, нали…

цинизмът е безкраен
цинизмът е безкраен
27 март 2023 12:41
Гост

С други думи заплатите в трите генератора на корупция-ВСС, ВАС, ВКС се залагат в размер на 13-15 хил. лв. Не е ли крайно време да спрем да плащаме осигуровките за пенсии на тези паразити, които освен всичките други подаръци ще получат и по 200-250 хил. лв. на изпроводяк от системата. Рушветите изобщо не ги броим

Анонимен
Анонимен
27 март 2023 12:39
Гост

Според мен най-важното и належащо в момента по този въпрос е да се затвори максимално ножицата между възнагражденията на магистратите на различни нива в системата, което различие е неоправдано голямо.
Не съм районен такъв, но го намирам за крайно несправедливо относно тях.

Анонимен
Анонимен
27 март 2023 13:47
Гост

Точно така е. Само че с процентното увеличение ножицата винаги се отваря още повече, тъй като получаващите по-големи заплати получават съответно и по-голямо увеличение.

Анонимен
Анонимен
27 март 2023 16:35
Гост

Крайно време е да се работи точно в тази посока. Обаче на ВСС не им изнася. Иначе има какво да се направи.
Първоинстанционните са най-затрупани с работа, реално. Те събират и обработват цялата необходима информация.
Достатъчни са разликите в процентните надбавки по инстанциите, в основната заплата не виждам защо трябва да има разлики.

Георгиев
Георгиев
19 април 2023 15:01
Гост

Същата тази ножица е не по-малко разкрачена и между държавни служители д една и съща администрация…Какво да говорим повече…Когато има обвързаност на заплатата със средната за страната умножена по 5 тогава ще говорим за опит за някаква справедливост, до тогава няма справедливост нито при Вас, нито никъде…

боряна
боряна
27 март 2023 12:36
Гост

Безобразие!!!

Юлиян
Юлиян
27 март 2023 12:34
Гост

Разпределиха отново едни държавни пари.

Кики
Кики
27 март 2023 12:32
Гост

Аз работя в частния сектор и заплатата ми не е мръднала от пет години.

Петров
Петров
27 март 2023 12:31
Гост

Нормално. При тази инфлация.

Чавдар
Чавдар
27 март 2023 12:29
Гост

Крайно време беше да се предвидят средства за нова съдебна палата във Варна.

Кънев
Кънев
27 март 2023 12:29
Гост

Това е толкова гнусна тема, ама толкова гнусна тема, че дори не искам да чета статията

Аврамов
Аврамов
27 март 2023 12:28
Гост

Ама ще има ли държавата пари за увеличение от по 500 лв за заплатата на учителите? А за онези дечица по домовете, дето Ицо Хазарта иска да им се вдигнат месечните пари от държавата ще има ли пари? Или само за тия с костюмите и дебелите кореми има пари?

Томанов
Томанов
27 март 2023 12:31
Гост

Само за тях. И за депутатите. Чакай ГЕРБ да дойде да видиш как ще си гласуват по-визоки заплати на депутатите

Лазар
Лазар
27 март 2023 12:37
Гост

Със сигурност. На тях все не им стигат.

Анонимен
Анонимен
27 март 2023 12:41
Гост

Кои са „тия с костюмите и дебелите кореми“?
Та това са баш колеги на тоя циркаджия, дето го споменавате.
Понеже аз един колега с дебел корем нямам тук, където работя.

Стаматов
Стаматов
27 март 2023 12:27
Гост

Ами в такъв случай стискам палци да дойде на власт отново ПП и да ви ореже пак бюджета! Даже ще гласувам за тях. Защото това е цинично. Резнали ви парите 2022 и сега щото не са тия на власт и дай пак да си го вдигаме. И дори не се съобразяваме с препоръките на министерството. Имало инфлация. Еми Магдалинчев, то инфлация има за всички. И има и докторанти инженери-геолого проучватели, дето едвам вземат 1000 лв на месец. А са докторанти!

Владимиров
Владимиров
27 март 2023 12:30
Гост

Въпроса е да не дойдат и да спрат допълнителното финансово стимулиране на държавните служители. Защото има места, на които си заслужава да работиш само заради него. Редовната заплата е 1000 – 1400 лв на месец. Ако на три месеца не ти дават така нареченото ДМС, то няма смисъл да седиш там. А познавам хора в тези сектори и мога да кажа, че са изключително читави и работещи хора. Съвестно си вършат работата. И взеха, че резнаха първо тези разходи на държавата.

Анонимен
Анонимен
27 март 2023 13:31
Гост

Допълването на ниските възнаграждения на държавните служители чрез ДМС е една от порочните практики в администрацията у нас, защото възнаграждението се дължи по закон, а ДМС-тата са в нечии ръце и той решава дали и на кого. Ако трябва да сме правова държава с прозрачно разходване на публичните средства, заплатите трябва да се увеличат и ДМС-тата да изчезнат или поне да бъдат инцидентни.

Коки
Коки
27 март 2023 21:14
Гост

Само да уточним,че първата работа на ПП беше да вдигнат заплатите си на 8000 и нещо,ама за това нямаше статия 🙂

Анонимен
Анонимен
28 март 2023 11:01
Гост

До горния! В твоята бюлетина ще има вариант избор на извън земни. Гласувай за тях ,че като дойдат на власт теб специално ще те направят богат и красив ,щото с капацитета дето имаш освен пари за две кюфтета и шише рикия дебелият ти ,мазен г…..з друго не може да изкара. Стой си в дупката и по-малко изводи прави кой ква диплома имал- гледай твоята ,па и кво можеш скапан дебелак

Arnaudov
Arnaudov
27 март 2023 12:23
Гост

Не ги ли е срам?

Сирма
Сирма
27 март 2023 12:22
Гост

Всеки да се спасява по единично в условията на повишаващи се цени по магазините. Тия могат да си увеличат заплатите – правят го. Нали НАП има свръх събираемост. Виж хората в частните компании няма да получат увеличения, защото веднага излизат едни работодатели с коли за по 100 000 лева и казват, че нямали възможности да увеличат заплатите. Даже някой са против минималната заплата. Демек ако не е конкурентноспособен може по преценка на работодателя и по 400 лв да му плаща на месец за пълен работен ден. А с минималната е задължен да му плаща повече… Класически престъпници!

Щанев
Щанев
27 март 2023 12:25
Гост

Когато баща ти или дядо ти са взели държавни пари в куфарчета и са си накупили на занижени цени заводи, комбинати и земеделска земя, а после са почнали да продават на пазарна цена продукцията, станали са милионери, после не е лесно да разбереш тия, дето им се плащат по 1000 лв на месец заплата…

Sali
Sali
27 март 2023 12:21
Гост

Нямам против, че им увеличават заплатите. Инфлация има все пак. Проблема е, че заплатите в някой сектори не се пипат и не са увеличавани от две години!

Анонимен
Анонимен
27 март 2023 12:43
Гост

Да, това е истинският проблем.
Не се настройвайте едни срещу други.
Проблемът са управляващите в НС и МС. Общ проблем са за всички нас.

Daniela
Daniela
27 март 2023 12:20
Гост

Лесно е. Държавна пара. И никой не ви контролира. После, като дойде редовен кабинет и ще реши да реже ДМС-тата на служителите по общини и НОИ и НАП, дето и без това не вземат кой знае какви видовки заплати. Но на тия тумбаци няма да им пипне парите