Висшият съдебен съвет (ВСС) отхвърли по всички пунктове исканията на двама министри на правосъдието – проф. Янаки Стоилов и Надежда Йорданова, за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

Това стана с 16 гласа „за“, като само Атанаска Дишева и Олга Керелска подкрепиха предложенията на правосъдните министри. Във вота не участва Иван Гешев, а на заседанието не присъстваха председателят на Върховния касационен съд Галина Захарова, Цветинка Пашкунова и Гергана Мутафова.

Дебатът приключи в 23 ч. и продължи над 13 часа, през които исканията бяха обсъждани точка по точка (за дискусията виж тук).

Както показа и гласуването, мнозинството във ВСС възприе становището, че няма доказателства за извършени от главния прокурор нарушения. Изказванията варираха от строго правни до изрази като „спретнат комплот“, твърдения за използване на слухове, клюки и банални лозунги.

Георги Кузманов беше категоричен, че нито един прокурор не би си позволил да внесе обвинителен акт в такива данни, каквито са били използвани в предложенията на министрите.

Боян Новански се спря само на три пункта от тях – за одита за системата за случайно разпределение на делата, „Жоси“ и отношението към адвокатите и НПО. По първия изброи редица неоторизирани дейности, които, според него, са се случвали в системата. По втория заяви, че има превратно и насилствено тълкуване на разпоредби от Търговския закон. А по третия отново изтъкна, че Надежда Йорданова не е упълномощена от адвокатурата, че да говори от нейно име. Що се отнася до НПО и по-специално отношението на Гешев към Българския хелзинкски комитет, Новански заяви: „Колкото има оригинален „Галъп интернешънъл“, толкова истински е и БХК. Последният спокойно може да се нарече горнобански комитет“.

Той заяви, че няма нито едно доказателство в предложенията и приключи изказването си със сентенцията: „Човешко е да се греши, но да повтаря грешката си е характерно само за глупака“.

Стефан Петров пространно коментира исканията, като и той заяви, че няма доказателства за нарушения. Той определи предложенията като несистематизирани и неподредени и заяви, че от тях не става ясно кое е тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения и кое е уронва престижа на съдебната власт. „Това е сбор от слухове, сигнали, съобщения от сайтове и други средства за масово осведомяване, това не са юридически аргументи. Министърът не си служи с правно нормативен език, той говори за създаване на впечатления, което не е правен изказ. Изводите са голословни, не почиват на правната и философската доктрина. Не става въпрос за оценъчна дейност, ВСС не е партийно звено и не може да се занимава с личностни въпроси, а с генерални и нормативни. Използвани са банални лозунги, голи декларации, наподобяващи едновремешните тезиси на партията. Това е сбор от слухове, клюки и сигнали по метода „Един глух чул, че двама слепи видели“, каза Петров.

Огнян Дамянов започна изложението си с принципни постановки. Той заяви, че безспорно отговорността, която се търси от главния прокурор, е санкционна. „Това, че е такава, носи няколко последици, които почиват на основни принципи в правото – отговорността винаги е лична, тази отговорност трябва да покрие някои от съставите в чл. 129, ал. 3, т. 5 от КРБ. Те са три – тежко нарушение, системно неизпълнение на служебните задължения и уронване престижа на съдебната власт“, каза Дамянов. Като пример за тежко нарушение той посочи случая с гражданството на премиера в оставка Кирил Петков.

По отношение на престижа на съдебната власт, Дамянов заяви, че в този случай безспорно се изисква активно поведение, т.е. действие, което да е извършено лично.

След това пункт по пункт коментира, че не намира да има извършени нарушения от страна на главния прокурор. В случая с огласените данни от СРС няма писмено разпореждане на Гешев това да стане. За влизането, по думите му, на бюрото по защита в президентството обвинител №1 е действал в рамките на правомощията си и няма никакво неправомерно поведение. По отношение на разпределението на преписките в СГП и СРП посочи, че няма нарушение на закона, а наличието на специализация е нещо добро. Дамянов заяви и че напълно споделя написаното в Туитър във връзка с действията на полицията на протестите през 2020 г., а за останалите подкрепи изказването на Новански.

Само когато коментираше указанията за отнемането на МПС, той призова законодателя да предприеме мерки, но те да не бъдат увеличаване на наказанието, а да се ограничи с темата със субективната страна на престъпленията.

Евгени Иванов също посочи, че няма доказателства. Но добави и друго: „Беше ми много интересно от първо лице да присъствам на тази процедура, защото се случва за първи път. От нея научих, че правото на министъра да предизвика тази процедура е много важно, но е важно и как ще бъде употребено. Това, което видях, ми показа как не трябва да се осъществява това право, защото подобен комплот би могъл да бъде спретнат както срещу председателите на ВКС и ВАС и главния прокурор, така и срещу всеки друг магистрат. Аз не видях и не откривам доказателствата, за да формирам окончателния си резултат. Аз ще използвам друга сентенция – „Дай ми фактите и ще ти дам правото“. В тази процедура факти не видях, не бяха представени и единственото възможно решение е да не подкрепя предложението“.

Олга Керелска и Атанаска Дишева бяха на обратното мнение.

Керелска видя накърняване на престижа на съдебната власт при огласяването на СРС, нахлуването на бюрото за защита на свидетели в президентството, изявленията на Гешев в Туитър по повод протестите през 2020 г., случая „Осемте джуджета“ и изказванията по повод одита в системата за случайно разпределение на делата.

По отношение на влизането в президентството, тя попита до какво е довела тази акция. И отговори, че всички са наясно. „Ако това не ни убеждава, че тези действия, са формално правомерни, но накърняващи престижа на президентската институция, на съдебната власт и на прокуратурата, не виждам какъв по-ярък пример да дадем за това. В интерес на истината тогава започна политическата дестабилизация, която все повече се задълбочава. Тогава се оформи становище, че главният прокурор действа като самостоятелен властови център. Дали това не е нарушение на баланса на властите, на разделението на властите и дали тези действия по този начин не накърниха престижа на съдебната власт?“, попита Керелска. И добави, че е важна мярата.

Тя заяви, че като дългогодишен съдия много емоционално е реагирала на думите на Гешев по повод одита на системата за случайното разпределение на делата. „Не може да се правят изказвания, които противоречат на данните на доклада и да се твърдят неща, които не са верни и това се прави, за да се обоснове извод, че не сме имали правосъдие през последните пет години“, каза Керелска.

Атанаска Дишева на свой ред намери нарушения по отношение на казусите със СРС-тата, изявленията за протестите и за „Жоси“, в случая с „Осемте джуджета“, одита на системата, изказванията за адвокатите и при издаването на указанията за престъпленията на пътя.

Според нея няма нарушение за Елена Йончева, защото главният прокурор има правото, но не и задължението да преразгледа искането за снемане на имунитета ѝ. А по казуса с осъждането на България в Страсбург от семейство Баневи, Дишева изтъкна, че бездействието на главния прокурор не може да се квалифицира като нарушение, защото държавата има задължение да отстрани съответните правни норми и съдебната практика, а не лично Гешев.

„Поведението на главния прокурор поначало трябва да отговаря на много по-високи стандарти от тези, за който и да било магистрат и представител на други власти.

След избора на г-н Гешев за главен прокурор, се надявах да не съм била права в преценката, че той няма качества да заеме тази длъжност. За съжаление, много скоро след встъпването му в длъжност, всяка надежда за подобно опровергаване беше изоставена и опровергана с действия, бездействия, изявления и публикации. И днешното поведение на г-н Гешев в качеството му на действащ главен прокурор и на лице, срещу което се провежда процедура по отстраняване, доказва, че той не отговаря на стандартите за заемане на тази длъжност. Всички негови изявления и днес бяха свързани с квалификации, внушения, манипулативни твърдения – това са методи на комуникация, които са характерни за други органи и не би следвало да се използват от главния прокурор. Изходът от това производство е ясен. И той беше ясен много отдавна и не би могъл да бъде друг. Мнозинството от членовете на ВСС гласуваха аргументирано и обосновано за избирането му за главен прокурор. Две години и половина след това, всички действия и бездействия, очевидно не са достатъчни, за да опровергаят становището на тези членове – не би могло и да бъде различно“, заключи Дишева.

77
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
08 юли 2022 13:49
Гост

Браво на г-жа Керелска

Каля
Каля
10 юли 2022 10:17
Гост

Единственият читав член на ВСС от ВКС.

Гешев е радост!
Гешев е радост!
08 юли 2022 12:31
Гост

Семерджиев е от момчетата, които ходят да викат, че Гешев е радост

https://www.novinite.bg/articles/219834/Benatova-Semerdjiev-e-ot-momchetata-koito-hodyat-da-vikat-che-Geshev-e-radost

„Под надзора на Градската прокуратура, прокурорски свидетели срещу нарко групировка развиваха търговия с наркотици в София. Това е порочна схема, от която нито обществото, нито съдебната система има полза. Това е имитация на търсене на справедливост и още затягане на корупционни примки. … Хора като Георги Семерджиев, аз го приемам за обобщаващ образ, те са момчетата за мръсни поръчки на истинските кукловоди. Това са момчетата, които ходят да викат, че Гешев е радост, които хвърлят бомбички и понякога убиват неудобни за кукловодите им хора“.

Съдия от ВКС
Съдия от ВКС
08 юли 2022 12:31
Гост

Най-големият срам не е резултата от гласуването. Той беше предизвестен. По-срамно беше едно страхливо отсъствие на двете видни представителки на ВКС – Захарова и Пашкунова. Трансформацията на Пашкунова е удивителна в рамките на мандата и заслужава специално изучаване в психологията на тайните служби – нагледен пример как се пречупва човек. Начините са три – пари, компромати и идеология /полезен идиот/. От знаме на промяната Пашкунова се превърна в знаме на триумфа на статуквото. Какво да кажем за др. Захарова – тук думите са слаби. Цялото й издигане във ВКС и избиране във ВСС напомни на конгрес на КПСС от времето… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
08 юли 2022 12:01
Гост

Абе, тези сесебейци, реформатори, кирчовци , кокорчовци, бойкикиевци и останалите празнодумци не разбраха ли какво се случи с изборите за професионалната квота за съдиите? Цялата им конструкция на тези умници замина в небитието. Това е основното, а не Гешев. И да сменят главния прокурор по някакъв магически начин от тук нататък нямат никакъв контрол над съдиите. Защото ССБ умря. Отново хитрата сврака с двата крака/Христо Иванов/ се наигра. За пореден път излъга хората. Бързо забравиха, че с неговите глупави промени в Конституцията стана така, че само прокурорите от Прокурорска колегия може да номинират за главен прокурор. Много умно.И не знам… Покажи целия коментар »

Нямам думи
Нямам думи
08 юли 2022 12:25
Гост

Имаха цялата власт 7 месеца, техен човек е зам на правосъдието, можеха да си приемат всякакви закони на тази тема, защото всички ги подкрепяха, а сега излезнаха с някакво и аз не знам как да го кажа искане за сваляне на главен прокурор с мотиви, че имало паравоенни формирования в БГ, които били обучавани от руски инструктори и той бездействал, това за такова високо ниво е смешно, защото е недоказуемо, а искаш да смъкваш един от тримата големи. Няма как. Сами са си виновни всичките изброени горе.

Law
Law
08 юли 2022 11:18
Гост

Не стига, че съдебната ни система струва изключително скъпо на държавата, огромни заплати взимат магистратите. Но по-важният въпрос е – Кога политическата класа ще разбере, че трябва генерално да промени съдебната система, генерално, основно, има лоша структура. Трябва да се сменят генерално всички ръководства на всички съдилища и прокуратури, от районните, през окръжните, до върховните. Има страшно некачествени ръководители. Почти всички трябва да се махнат!

Анонимен
Анонимен
08 юли 2022 11:27
Гост

На първо място трябва да се започне с прокуратурата, „благодарение“ на която в страната цари безнаказаност за „своите хора“ в системата и извън нея.

Адвокат
Адвокат
08 юли 2022 10:56
Гост

Който е чел предложението на Йорданова знае, че то не може да доведе до отстраняване на главния прокурор. Описаните казуси са твърде неконкурентни и не са за нещата, за които обществото се съмняваше, че са свършени от Гешев. А и Йорданова не е вече силно настъпателна, вероятно след изискване записите от МС тона вече е смекчен. Какво да кажа, всички сме грешни!!

Съдия от ВКС
Съдия от ВКС
08 юли 2022 9:44
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
08 юли 2022 10:15
Гост

Ако действително сте съдия във ВКС, както сте се обозначили, е изключително неетично, недостойно и неморално да говорите така за Ваши колеги от същия този съд, в който работите. Имате право да си мислите, каквото щете, но написаното от Вас и то по този грозен начин, означава, че точно Вие не сте и не можете да бъдете никакъв морален стожер и образец на нравственост и морална чистота, каквито мисли вероятно са Ви обзели. Цялата Ви работа е такава – затова и вече никой не Ви вярва – нито на едните, нито на другите.

Анонимен
Анонимен
08 юли 2022 10:24
Гост

Е, сега, недейте така, другарко върховен съдия! Нека не забравяме, че оплютата току-що от вас г-жа Захарова се съобрази изцяло с гласуването по колегии за това, кои съдии да ги ръководят и да станат нейни заместници, въпреки, че никак не беше длъжна да го прави. С две думи, жената се съобрази с т.нар. „съдийско самоуправление“ /АЛЕЛУЯ/. Сега обаче ви e крива, че Стайков станал зам.-шеф и тъй омразното статукво във ВСС – каквото и да означава това, взело, че надделяло. Ама и вие, все угодия нямате. Закони променяхте, с министри на правосъдието си хортувате и законодателствахте, но всуе. Все някой… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
08 юли 2022 9:32
Гост

Мафията да си беше сложила някой тракторист или комбайнер за гл. прокурор. Евентуално можеше да има по-интелигентно излъчване, но със сигурност нямаше да е толкова нагъл и щеше да предизвиква повече симпатии от Гешев, чието одобрение последно беше около 5 (пет) %.

Весо
Весо
08 юли 2022 9:40
Гост

Не е престъпление човек да е простоват, но е престъпление простоват човек да закриля престъпниците, които са го сложили на един пост точно с тази цел

Диана
Диана
08 юли 2022 10:14
Гост

А, Гешев с какво ли, всъщност го „държат“, че продължава да се натиска !?!
Дълбоко се съмнявам, че иде реч за инат, а още по- малко за принципи.
А от състава на пленума на всс(сили нямам за главни букви) освен срам, нищо друго !

Анонимен
Анонимен
08 юли 2022 9:16
Гост

Политическо говорене, булевардни фрази, Гугъл аргументи, все глупости за пред озлобения, беден и полуграмотен електорат. За фигура като Гешев това русо говорене е смешно, а и крайно обидно за нас магистратите.

Анонимен
Анонимен
08 юли 2022 9:26
Гост

Како Сийке, прочетохме горните ти опорни точки, които беше написала за шефа. Нямаше да е лошо обаче да репетира малко, за да може да каже поне две приказки на кръст, а не да казва – то всичко си е написано и няма да го повтарям!

Диана
Диана
08 юли 2022 10:16
Гост

„нас магистратите“ !?!
Ех, анонимний, и ти магистрат !

Не срам, а позор!
Не срам, а позор!
08 юли 2022 8:06
Гост

При толкова много доказателства не само за нарушения, но и за истински престъпления – ВСС не вижда достатъчно доказателства! Срам, срам, срам!

Срамно е ткак да те отсвирят
Срамно е ткак да те отсвирят
08 юли 2022 9:10
Гост

Нито едно доказателство нямаше !!! Дори и самата вносителка си призна. Дори и Дишева и Керелска не подкрепиха доста точки и точно заради това гласуваха всичко накуп а не точка по точка, както беше редно. Тогава по доста от точките щеше да се види, че ще събере /нула/ гласа. И хептен щеше да лъсне Йорданова. Дори и Дишева и Керелска се отказаха от доста точки

Анонимен
Анонимен
08 юли 2022 9:25
Гост

Дишева и Керелска бяха абсолютно обективни! Където имаше нарушение – казаха има, където нямаше – казаха няма! А пионките на задкулисието никъде не видяха дори най-малкото нарушение, въпреки че имаше дори престъпления!

Ave Kaskete!
Ave Kaskete!
08 юли 2022 7:24
Гост

Да живее ПРИКРИВАтурата! Да живее ПОРЪЧКОратурата! Да живеят всички пионки на Доган във ВСС, от които всеки юрист в България се срамува!

Анонимен
Анонимен
08 юли 2022 7:21
Гост

Да обобщя. Част от обвинениета баха за бездействие ,като например защо не оттеглил исскането на Цацаров за сваляне имунитена на Йончева,след отказа на ЕП. Ми по него вече има произнасяне как да оттегли ,да го скъса физически. Няма тава вменето задължение за да носи отговорност за бездействие. Там където са лични действия като туитове и изпращане на „под игото“ на БХК няма даказателства за нарушения или уронване на престижа. Третата група обвинение бяха за чужди действия, като специализираните отдели със.здадени от админисстративни ръководители, за което изобщо не може да се търси отговорност от Гешев. Изобщо комлот. Решението наистина беше предизвестено… Покажи целия коментар »

Всичко, казано в една снимка
Всичко, казано в една снимка
08 юли 2022 7:13
Гост

comment image

ЕВАЛА, АФЕРИМ, АШКОЛСУН!
ЕВАЛА, АФЕРИМ, АШКОЛСУН!
08 юли 2022 0:47
Гост

Милиционер да си в тази организирана по анадолски ВСС кочина!
Някой изненадан ли е до къде може да стигне арогантната простотия на един селски старшинка с пагони с буквата Т на червената тога и политическия слугинаж на 16 „независими“ кадровици!

Спете спокойно деца
Спете спокойно деца
08 юли 2022 0:28
Гост

След време и българите ще ликуват. Отново благодарение на Кьовеши.

Драгня влиза в затвора. Румънците ликуват.
https://www.dw.com/bg/драгня-влиза-в-затвора-румънците-ликуват/a-48929144

Анонимен
Анонимен
08 юли 2022 0:06
Гост

Дните на мафията и представляващия я ВСС са преброени. България ще стане нормална некорумпирана държава от ЕС, в която върховенството на правото няма да е само на хартия.

uljп
uljп
08 юли 2022 11:11
Гост

Амин! От Вашите уста- в Божиите уши!

Вън
Вън
08 юли 2022 0:04
Гост

За пореден път пълно разочарование от поредните, които ни подведоха, че ще отстранят Гешев. Цели политически кариери се градят на тези обещания и накрая след като сме ги подкрепили получаваме нищо и половина.

Подготовка нулева
Подготовка нулева
08 юли 2022 0:00
Гост

Ако Надежда Йорданова беше отделила и 1/10 от вложеното време за интервюта и празни закани срещу Гешев, за истинска подготовка, доказателства и прочие, можеше и да успее. Сега само се изложи. Много несъстоятелно поведение в този важен ден.

Все тая
Все тая
08 юли 2022 1:18
Гост

Пълни глупости! Чугуненото мнозинство е непробиваемо. Имаше премного факти и доказателства, но решението, както винаги, беше предизвестено. Мафията не спи, а действа. 16 те боклука от ВСС искам да ни погледнат в очите в следващите дни. Но понеже са оперирани от чувството за срам, нищо няма да ги уплаши. Колкото и да ги презираме, наистина не им пука. Посредственици.
,

Почитателят на богинята Тиквида
Почитателят на богинята Тиквида
07 юли 2022 23:52
Гост

comment image

Атанас
Атанас
08 юли 2022 8:03
Гост

Гешев служи не на Темида, а на Тиквида!

И Надето няма да е
И Надето няма да е
07 юли 2022 23:49
Гост

Ако не можеш да свършиш нещо качествено и с краен резултат, особено ако си юрист, изобщо не го започвай. Сори, Наде, не ставаш.

Анонимен
Анонимен
08 юли 2022 13:57
Гост

Руса е и става……да се вземе с нейната селска от малкия конституционен съд и към родния Кубрат, еднопосочно.

Отвратен съм
Отвратен съм
07 юли 2022 23:47
Гост

Поредното срамно решение. Не в името на народа, а в името на Доган сарай.

Последния танц
Последния танц
07 юли 2022 23:45
Гост

Трябваше да пробват с Рашков за МП, поне има хабер от нак.процес щеше да е теза на теза и нямаше като няма какво да каже да цитира нещо на ЕСПЧ или общи приказки. Е догодина пак ще имат възможност, дано министъра да не е политик щот просто не стават, а да е практик доказан и виждал поне дело с червена папка. Министъра е трябвало да опресни знанията по нпп и нп, за мен се изложи.

КПСС - БКП
КПСС - БКП
07 юли 2022 23:44
Гост

Напънала се планината (либерална градска „десница“) вуглаве с всичките си флагмани и тежка „юридическа“ артилерия и родила… мишка.

Срам. Пореден.
Срам. Пореден.
07 юли 2022 23:44
Гост

Този най-позорен в историята ВСС за пореден път доказа, че омертата за тях е по-важна от закона.

ЧК на БКП
ЧК на БКП
07 юли 2022 23:40
Гост

Циркаджиите на Фондация Америка против България ,БХК и гризачът от Разград успяха чрез своите няколко свише инсталирани дегенерата във ВСС да докажат едно. Нужно е тотално пречистване на съдебната власт от имбецили работещи за Джордж Сорос т.е цялата квота на ляво-либералните отрепки. Тази смет от категорията на абсолютната по цял свят доказала своята човеконенавист и непригодност да квалифицира за хора въобще успя да изгуби 14 часа на висши държ. магистрати в абсолютни глупости. В момент в който държавата е в невиждана криза.Правителство изритано в оставка. Инфлация,разрушава покупателната възможност на хората.Млади момичета,деца биват газени и премазвани по тротоарите на градовете ни… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
07 юли 2022 23:50
Гост

“…За тоталната ненужност на жените в съдебната система….“ Проява на лош вкус е да се наричат няколкото продали се на политиката лица от женски биологичен пол, с името жени. Над 50 процента от адвокатите в София сме биологични жени, а огромното мнозинство от тях сме хетеро жени. Не приемам да ме приравняват на лица, продали се на политиците, които си нямат понятие от право. Претендирам, че имам повече правни знания и умения от г-жа министърът в качеството й на правоспособен юрист и адвокат. Благодаря на Съдбата и на характера си, че не съм като нея и никога няма да бъда.

Само отлагане на неизбежното
Само отлагане на неизбежното
07 юли 2022 23:37
Гост

Връщане назад няма. Бай Ставри вече е ремонтирал общата килия за каскета и тиквата. Въпросът е не дали, а кога.

Сто пъти в една и съща стена
Сто пъти в една и съща стена
07 юли 2022 23:36
Гост

Аргументите свършиха, ако въобще някога ги е имало, и се появиха безмозъчните тролове с втръсналите до болка картинки. Няма да го свалите Гешев така.

Анонимен
Анонимен
07 юли 2022 23:34
Гост

Закономерен резултат от този организиран лов на вещици с пасквила на Йорданова.

ВСС пази пазителя на корупцията
ВСС пази пазителя на корупцията
07 юли 2022 23:31
Гост

comment image

Анонимен
Анонимен
07 юли 2022 23:30
Гост

Казва повече от 1000 думи

Празни приказки
Празни приказки
07 юли 2022 23:30
Гост

Дори членове на ВСС, които не подкрепят Гешев, не са гласували за отстраняването му. Да си кажем голата истина – тези сигнали са юридически несъстоятелни и никой истински юрист няма да застане зад тях, ако не е политически мотивиран.

Оставка - веднага
Оставка - веднага
07 юли 2022 23:25
Гост

Незабавна оставка на Надежда Йорданова. Провали се в единственото си занимание като министър. Да идва следващия, който има знанията да свърши работата. Да говорят локуми могат всички.

Анонимен
Анонимен
07 юли 2022 23:28
Гост

Тя е в оставка, бе, гений. Цялото правителство е

Оставка - веднага
Оставка - веднага
07 юли 2022 23:33
Гост

Това не пречи и сама да си я подаде. Така се прави в цивилизованите държави, когато стратегически и основен твой приоритет се провали.

адвокат от САК
адвокат от САК
07 юли 2022 23:25
Гост

Както винаги съм твърдяла- истината има едно много неприятно за някои свойство- винаги излиза наяве и това е бъдещо сигурно събитие. То настъпи тази вечер за г-жа министъра. А въпросната истина е много простичка- в политиката влизат само 2 вида юристи- едните са онези, които се отличават с абсолютна некадърност и непригодност на юридическия трудов пазар и затова предпочитат да се продадат на политиците, а вторите влизат в политиката като лица, намиращи се на върха на пирамидата на Маслоу. Е- г-жа министърът е от първия вид и днес това се доказа по безспорен начин.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
07 юли 2022 23:29
Гост

Спокойно, още малко да се задържат темповете на инфлация и на всички, които наричат трезвомислещите -тролове, ще паднат от облаците, където се намират и ще им дойде акълът в главата.

адвокат от САК
адвокат от САК
07 юли 2022 23:33
Гост

“…всички, които наричат трезвомислещите -тролове, ще паднат от облаците….“ Бих искала да се съглася с Вас, но… бий магаре/ с инфлацията през стомаха/- по- магаре… Българският инат е нещо градивно, но само за някои- при други вирее в доста изродена и деструктивна форма…

Анонимен
Анонимен
07 юли 2022 23:24
Гост

Като се има предвид, че доста повече от 2ма членове на съвета никак не харесват Гешев, това е доста унизителен резултат за вносителите на исканията, особено за г-жа Съдебна реформа и нейните следизборно закани.

Фиаско
Фиаско
07 юли 2022 23:21
Гост

Как не се научиха тези тези бе?! И на изслушването в НС стана така. Подценяват Гешев и той си ги размотава както си иска. От две години ги подготвят тези искания и накрая – обще приказки, никаква конкретика, никакви доказателства… Няма как да стане така. Йорданова, не ставаш за тази работа.

Съдбата е нeсправедлива
Съдбата е нeсправедлива
07 юли 2022 23:14
Гост

Янаки Стоилов поне се уреди като конституционен съдия, а Надежда Йорданова пак ще е секретарка в бутикова партия… Съдба.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
07 юли 2022 23:15
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Проскубания бухал
Проскубания бухал
07 юли 2022 23:21
Гост

Опааа, Лекс не обичат да се говори срещу Стоилов и възможните нарушения в когнитивните му способности, които са съвсем естествено процес с напредването на възрастта. Много бързо реагирате когато си позволявам да се усъмня в искреността на намеренията му и интелектуалния му капацитет.

Браво
Браво
07 юли 2022 23:14
Гост

В този ВСС има само двама мъже и това са Олга и Атанаска!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
07 юли 2022 23:12
Гост

Мисля Пиги и промянаджиите доказаха, че са въздух под налягане. Кухи лейки,които стоят пред камерите и си вярват колко са умни.

Ххх
Ххх
08 юли 2022 1:35
Гост

Кух е някой друг

Нов
Нов
08 юли 2022 8:53
Гост

Бухал ли си, сврака ли си – междучасието ти свърши

Анонимен
Анонимен
07 юли 2022 23:11
Гост

И защо беше целия този цирк – 14 часа заседание!? Какво ни показа ВСС? Че са пълни измекяри!

От този министър - толков
От този министър - толков
07 юли 2022 23:10
Гост

Пълно фиаско за Надежда Йорданова. Изключително слабо представяне през целия ден за съжаление. Как е възможно това да ти е основната и почти единствена тема и занимание от години насам, и накрая да си толкова неподготвен?

OMG
OMG
07 юли 2022 23:09
Гост

Да очакваш от този ВСС да отстрани Гешев е като да чакаш от кафеварката да ти преинсталира Windows-а.

Ххх
Ххх
08 юли 2022 1:32
Гост

Така е, правилно го каза невръстната ми дъщеря. Защо изобщо се надявате нещо да се промени? Кое не ви стана ясно? Това е съотношението. Простите са повече. Как да я опровергая?!

отваратен съм
отваратен съм
07 юли 2022 23:08
Гост

Това беше истинско фарс. И двете страни изкривяваха факти, отправяха безумни правни твърдения. Главният герой се държа обидно по клоунски, за да покаже отношение към състоятелността на исканията, но това не подобава на главен прокурор. Отвратен съм.

Анонимен
Анонимен
07 юли 2022 23:10
Гост

Беше отвратително, как няма да е отвратен човек

Pich
Pich
07 юли 2022 23:08
Гост

Предизвестен резултат. Скука. Трагедия.

Аспарух
Аспарух
07 юли 2022 23:06
Гост

Новите избранници гласуваха ли? Много бързо се изложиха…

Проскубания бухал
Проскубания бухал
07 юли 2022 23:05
Гост

Браво! Тези двамата, корумпиран, да кажат Кито колко им предложи да гласуват срещу Гешев.

Вуйчо Ваньо
Вуйчо Ваньо
07 юли 2022 23:06
Гост

Пера не ти останаха от подлагане, бееее!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
07 юли 2022 23:09
Гост

Независимостта на съдебната система възтържествува! Темида свали превръзката и разсече политическите авантюристи.

Вуйчо Ваньо
Вуйчо Ваньо
07 юли 2022 23:10
Гост

Шест с’тинки на пост?

Проскубания бухал
Проскубания бухал
07 юли 2022 23:14
Гост

Няма такова нещо,ще Ви се, но не е вярно. За разлика от някои не скачам да подкрепям първия който обещае светло бъдеще, а се стремя да стоя здраво стъпил на земята (на клона).

Анонимен
Анонимен
07 юли 2022 23:12
Гост

Бухале, вярно, че си нощна птица, ама верно не ти останаха пера за подлагане. Не, че имаше нещо значимо в исканията на министърка и на Яначко, ама чак тържество. Спри се малко.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
07 юли 2022 23:18
Гост

Ок,спирам, ще ида да си хапна малко угоени мишки, че огладнях от напрежение, докато гледах заседанието.