Издирваните от 6 месеца Ветко и Маринела Арабаджиеви са арестувани в Испания. Двамата са били задържани тази сутрин в градчето Кабрера де Мар в близост до Барселона. Те са били в жилище, ползвано от Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа.

„Тази сутрин два екипа от испанските съдебни власти са предприели действия и са влезели в съответния имот. На място са задържани Арабаджиеви и Семерджиев“, каза говорителят на главния прокурор – Румяна Арнаудова и уточни, че Семерджиев е задържан по искане на швейцарските власти.

Арабаджиеви бяха обявени за издирване през септември м.г., след акцията на прокуратурата в хотелите „Маринела“ и „Марица“. Арабаджиеви са разследвани за данъчни престъпления и пране на пари. При претърсванията бяха открити над 10 млн. лева в кутии за обувки, в куфари, сейфове и т.н.

Задържан и обвинен тогава беше синът на Арабаджиеви – Вълчо. 21-годишният студент е обвинен за участие в престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления и до момента е в ареста.

Първоначалната информация беше, че Ветко и Маринела Арабаджиев са във Франция и бяха обявени за издирване с Европейска заповед за арест и през Интерпол. Адвокат Илиян Василев, който защитава сина им, каза тогава, че до дни ще се върнат доброволно в България, но това не се случи.

8
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
16 октомври 2020 22:40
Гост

Kолеги, посоченият проблем се превръща в масово явление. Неграмотни или полуграмотни тетки масово правораздават в родната ни съдебна система. Очевидно е, че въпросната госпожа въобще не е чувала за ЕЗА, преди да отиде в спеца. Нелепо е съдия от такова ниво да не знае, кога се прекратява съдебното производство по делото и че това е несъвместимо със спирането.

държава ли е РБ?
държава ли е РБ?
07 март 2019 18:15
Гост

Тоя на снимката Ветко или Вълчо се казва?

Вълчо
Вълчо
07 март 2019 15:08
Гост

За да си крал и баща ти трябва да е крал, ама много да е крал.

Анонимен
Анонимен
07 март 2019 15:07
Гост

Да ги пращат тук. И се надявам на справедлив процес. Тия са крали яко.

Анонимен
Анонимен
07 март 2019 15:06
Гост

Адвокат Илиян Василев май е зле с математиката. Или просто лъже нагло.

Анонимен
Анонимен
07 март 2019 15:05
Гост

Ей, не се научиха от кака Веска Меджидиева къде да се крият. Има поне 50 държави, с които България няма договори за издирване и връщане на граждани. По едно време си мислех, че тези двамата са в Дубай.

Анонимен
Анонимен
07 март 2019 15:00
Гост

Идея за адвоката на Арабаджиеви – да съди когото трябва за разпространение на личните им данни без тяхно разрешение. Шегувам се, но сега ще видите от колко кладенеца вода ще носят, за да ги пуснат от ареста.

Анонимен
Анонимен
07 март 2019 14:58
Гост

Абе какво толкова има в тази Барселона, че всички натам ходят да се крият? Даже Баце.