Бийтбоксърът Александър Деянов – Скилър ще влезе доброволно в ареста в знак на протест срещу обвинението, което му е повдигнато.

Той е брат на известната в миналото певица Лиляна Деянова (Лилана) и двамата, заедно със съдружника ѝ Мартин Димитров, бяха задържани и обвинени за участие в престъпна група за злоупотреби с еврофондове.

Деянова и Димитров бяха оставени в ареста, но Скилър беше освободен срещу гаранция от 100 000 лева, която след това апелативният спецсъд дори намали на 50 000 лева.

Деянов трябваше да плати парите до две седмици, но днес в профила си във „Фейсбук“ написа, че няма да го направи и утре в 10,30 ч. ще се яви с багажа си пред ареста.

„Взех решението да НЕ плащам тази сума в знак на протест срещу несправедливото обвинение, повдигнато срещу мен. Категорично отказвам да се снижа, докато бурята отмине, особено когато истината и документите са на моя страна, а съвестта ми е чиста“, пише Деянов.

Той благодари и на приятелите си, които са предложили да помогнат с пари за гаранцията, но добавя, че не може да приеме помощта, защото имало много хора, които наистина имат нужда от дарения.

„Получих възможно най-ценното от всички близки и познати – вашата подкрепа. Вярвам, че това ще свърши съвсем скоро, ще има справедливост и ще си върна естествения ритъм на моя живот“, добавя изпълнителят.

Здравейте отново!Вчера изтече 14-дневният срок, който ми беше даден, за да събера и да платя намалената ми гаранция от…

Публикувахте от SkilleR в Сряда, 20 май 2020 г.

Според прокуратурата участниците в групата са присвоявали пари от програма „Иновации и конкурентноспособност“. Това ставало през няколко контролирани фирми, повечето без реална дейност, които усвоявали пари по програмата, като декларирали покупка на един и същ софтуер от фирма, регистрирана в чужбина, която също нямала дейност.

Преди две седмици държавното обвинение огласи и разпити на бивши шефове в агенция „Пътна инфраструктура“, които са заявили, че Лилана и Димитров са ги заплашвали с оставки, ако фирмата им „Телетол“ не стане национален доставчик на винетки.

„Със сестра ми нямаме общ бизнес, тя се занимава с неща, от които аз не разбирам – единствената връзка е това, че ми е роднина“, коментира наскоро пред бТВ Деянов. Той призна, че разследващите са се интересували от връзка между сестра му и Васил Божков и дори и него са питали дали познава бизнесмена.

„Те ме обвиняват, че съм в престъпна група със сестра ми и нейния съдружник. Това е много странно, защото в делото се коментира всичко друго, но не и нещата, с които аз се занимавам. Коментира се АПИ, връзките с Васил Божков, а това са неща, от които аз не разбирам. Живял съм в творчески свят и винаги съм се занимавал с музика“, обясни Деянов.

25
Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви
 
 
 
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
21 май 2020 12:49
Гост

Подкрепа, съчувствие и солидарност! Поредната жертва на репресивния апарат, наречен ПРБ. Какво печелят бухалките с каскети като пратят едно такова младо момче, чието единствено престъпление е, че е брат на сестра си, да лежи в ареста без каквато и да е вина? И как ще повлияе на разследването – ако е искал за 1 месец да го е направил! И как ще се укрие – като само отива в ареста! Уроди с каскети!

Стоян
Стоян
20 май 2020 21:37
Гост

Glupak!

Каскетов
Каскетов
20 май 2020 18:11
Гост

Не че нещо, но какво пречи на един музикант да е престъпник?

гиги
гиги
20 май 2020 18:12
Гост

Творческият му свят 🙂

обективен
обективен
20 май 2020 18:24
Гост

Господин тулуп, нищо не пречи човек да предполага, а Господ да разполага !

фани
фани
20 май 2020 18:09
Гост

Може би показанията на шефове те в агенция „Пътна инфраструктура“ няма да издържат в съда.

RisteV
RisteV
20 май 2020 15:40
Гост

Любопитствам какво се случи с жена му на Божков?

Харизанов
Харизанов
20 май 2020 15:39
Гост

Съмнява ме да е виновен за каквото и да било. Ясно е, че сега всеки престъпник всячески ще се свърже с Божков. С цел да се оправдаят думите на поставения Цветан Найденов, че Божков едва ли не е ял деца.

Голубовче
Голубовче
20 май 2020 15:40
Гост

Ако слушате Найденови, то Божков е полов атлет. Изнасилвал във вторник, в петък правел оргия с мъже, а в четвъртък оргия с жени и имал 10 любовници отделно. Евала. На 60+ години тоя е полов атлет…

Кольо
Кольо
20 май 2020 18:00
Гост

Направиха му безплатна реклама.

Филип
Филип
20 май 2020 17:58
Гост

Попресолиха манджата. Не че Черепа е цвете за мирисане, обаче му приписаха какво ли не.

Kaya
Kaya
20 май 2020 15:38
Гост

Поведението на това момче е неприлично!

Щерев
Щерев
20 май 2020 18:02
Гост

Въпрос на гледна точка. Аз пък бих постъпил точно така. Солидарен е в случая.

обективен
обективен
20 май 2020 18:27
Гост

Точно напротив, ако имате предвид този негов акт ! Поведението на Мутрата и Простака на Републиката е неприлично !

Izmenski
Izmenski
20 май 2020 15:36
Гост

Е вие какво очаквате? Дълбоко ме съмнява чак пък всички да са толкова свързани с Божков.

Каменов
Каменов
20 май 2020 15:35
Гост

Щоммм Божков намесва и ДомусАга в схемите и рекетирането за бизнеса му, става ясно, че може би от ДомусАга идва поръчката Божков да бъде скръцнат и да бъде махнат от България и бизнеса му национализиран, което го няма никъде в Европа!

Zeta
Zeta
20 май 2020 15:36
Гост

Поръчката по-скоро идва от ТИМ. ТИМ си остана единствената неразследвана групировка в страната. По-вероятно е да идва от Варна поръчката.

Zeta
Zeta
20 май 2020 15:38
Гост

В тази връзка явно Домусчиев трябва да е много близък с ТИМ, защото реално те с него не се занимават. Но утре може да стане така и че и него решат да разследват органите. Това ще е знак, че е ядосал ТИМ и той. Моля ви. ТИМ има Happy. Happy отвори в Лондон! Ресторанта на Джейми Оливър фалира в Лондон, но виж ТИМ и тяхното Happy с полуфабрикатите отвори насред Лондон! И това е само една прашинка от бизнеса им. Никой дори не знае конкретни имена в групшировката

Леле
Леле
21 май 2020 8:56
Гост

Щом не знаеш на кого е Хепи ми става ясно колко верни и логични са останалите ти разсъждения. По-добре не пиши да се излагаш само.

Тета
Тета
21 май 2020 11:10
Гост

Много филми гледаш. Прекалено много. Или пък целенасочено търсиш под вола теле? Какъв тим те гони, какъв Джейми Оливър, само извънземни не си намесил в „тезата“ си…
Ясно е и на бебетата, че Черепа е отказал да си плаща на Борисов/Пеевски таксата спокойствие (официално наричана „пълен съпорт“). Домусчиев е само дилър, посредник.

ЦКБ
ЦКБ
20 май 2020 18:04
Гост

Яко си цакат. Недосегаеми са. И са сложили ръка на много бизнеси.

Englishman
Englishman
20 май 2020 15:34
Гост

Шапкаря доволен ли е от случващото се? Кажете де? Шапкаря доволен ли е, че като вярно куче изпълнява поръчките на Борисов и Домусчиев.

Цацов
Цацов
20 май 2020 18:06
Гост

А, за онзи с каскета ли говорите? Той е вечно недоволен.

тикволог
тикволог
20 май 2020 18:30
Гост

Той изпълнява поръчките на Делянчо, който дърпа конците на всичко в територия Абсурдистан и понастоящем постепенно ликвидира конкуренцията си. Утре много лесно може да се обърне срещу Тиквоча, ако това му се поръча.

Zeta
Zeta
20 май 2020 15:34
Гост

Те си го ПРИЧИНИХА! Ето това стана.