Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе от ареста без обвинение малко преди изтичането на 24-часовото му задържане от полицията.

Софийската градска прокуратура обяви, че „евентуално повдигане на обвинение към този момент би било нарушение на закона“. От там подчертаха, че действията по разследването са опорочени, защото са извършени от некомпетентен орган – полицейски служител, а не от следовател (какви данни огласи и какви констатации направи за разследването прокуратурата и как отговори министърът на вътрешните работи Бойко Рашков виж по-долу).

Кирил Петков: Съжалявам за прокуратурата, че се изложи по толкова очеваден начин

Изявлението на прокуратурата беше направено след 21 ч. и предизвика среднощен брифинг на премиера Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков.

Петков обяви, че „прокуратурата за пореден път се държи като адвокат, когато става въпрос за хора, обвинени в корупция“.

„Изправени сме за пореден път пред абсолютен саботаж на прокуратурата на Република България под ръководството на господин Гешев. От това, което чухме, от изявлението на прокуратурата – укриват се документи за искане за повдигане на обвинение, с които лесно можем да се снабдим. Прикриват се и се игнорират сведения, получени от изнудваното лице, само и само да не се извърши разследване по закон. Сведения, които са всеобщо известни и вече са достояние и на европейската прокуратура. Отричат се законови правомощия на разследващите органи и се спъва дейността на всеки, който се опитва да работи срещу корупцията в страната ни. В България независима прокуратура няма“, каза премиерът.

И призова Висшия съдебен съвет да приеме по-бързо процедурни правила, по които да разгледа искането на министъра на правосъдието Надежда Йорданова за освобождаване на Иван Гешев от поста му.

„Прокуратурата има сериозен проблем – по този казус работи в момента и Европейската прокуратура. И докато обикновено се скриват факти и българската общественост не може да определи дали и как те действат, сега има паралелна европейска структура, на която вярваме много повече. Така че ще има много ясна информация на ниво ЕС как действат. Факт е, че много хора казват, че България е превзета държава. Ние обаче вярваме, че това няма да бъде така и в бъдеще. Ще продължим да се борим и ще направим всичко, което зависи от нас, България да бъде една свободна, нормална, европейска държава. Да, битката няма да е много къса, но е започнала. Ще работим с всички инструменти на Европа, за да може да преместим България на следващото ниво. Съжалявам за прокуратурата, че се изложи по толкова очеваден начин тази вечер“, заяви премиерът.

„Излежахме 24 часа, изстинахме“

„Брутално, гадно, върнаха ни комунизма“, каза Борисов вече на свобода. И започна разказа си: „Снощи вечеряме и влизат, цивилни, униформени, поемни лица, разтършуваха цялата къща – дворове, барбекюта, мазета, тавани и накрая установиха, че няма нищо. И аз мисля, че си тръгват, а те с цялото неудобство викат: „Трябва да ви задържим“.

Точно както 1944 година. Явява се министър-председател и вика полицаите в неговия кабинет. Той се явява свидетел на мафията, на Черепа. Там стоят без въобще да имат право финансов министър и вътрешен министър. Момчетата пишат и той им казва :“Сега отивайте и ги прибирайте, защото могат да скрият доказателства“.

Борисов напомни, че вече е дал обяснения по сигнала, по който беше задържан през декември 2021 г. И обобщи ситуацията така: „Излежахме 24 часа, изстинахме“.

Той, както и пиарката му Севделина Арнаудова и бившият министър на финансите Владислав Горанов бяха задържани снощи по досъдебно производство за изнудване. То е образувано по сигнал на гражданско сдружение „Боец“, свързан със снимките с пачки евро и златни кюлчета, както и с твърдения на укриващия се в Дубай Васил Божков, че е бил изнудван да плаща подкупи на Борисов.

Васил Божков твърди, че е бил изнудван от Бойко Борисов и Владислав Горанов да им плаща 20% от печалбата на неговия лотариен бизнес, за да приемат чрез Менда Стоянова законодателна поправка, която е в интерес на бизнеса му. Божков съобщи, че е платил 60 милиона лева, като парите били давани на Борисов чрез Горанов и Севделина Арнаудова, която посещавала офиса му всеки месец. „Божков твърди, че е бил изнудван от Бойко Борисов и принуден да плаща такса „подкрепа и спокойствие”, а Севделина Арнаудова и Горанов са били куриери на Борисов в тази престъпна схема за рекет и изнудване“, се казваше в сигнала.

Адвокатът на Борисов Менко Менков видя нарушения „на всички разпоредби на Наказателно-процесуалния кодекс“ и на чл. 6 от Европейската конвенция за правата на човека. „Министър-председателят на България Кирил Петков си е позволил незаконосъобразно да привика в кабинета си полицейски служители и цял ден вчера да им дава инструкции и да се запознава с материалите от проверката. В разпита си като свидетел, където се е самопредложил да бъде разпитан, е обяснил, че предходния ден при срещата си с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши я е запознал с резултатите от проверката, каквито правомощия няма. Злоупотребил е с нейното име, като е казал, че тя била казала, че има данни за извършено престъпление без да посочва от кого е извършено това престъпление и какво е. Сиреч той е запознат с тази преписка от по-предишния ден по незнайно какви съображения абсолютно незаконосъобразно. Всички по-нататъшни действия са абсолютно незаконни, извършени от незаконни органи“, каза Менков.

Междувременно исканията за одобряване на извършените по неотложност снощи претърсвания и изземвания бяха внесени от МВР в Софийския градски съд. Това обаче е станало след 16,30 ч. и съдът ще се произнесе по тях в понеделник.

Какви доказателства са събрани – прочитът на прокуратурата

Малко след освобождаването на Борисов, Горанов и Арнаудова от Софийската градска прокуратура обявиха, че тримата са без обвинения, а разследването до момента е опорочено. От там огласиха и доказателствата, които са им били предоставени от МВР. Публикуваме данните и констатациите на прокуратурата с незначителни съкращения:

„До момента в СГП са докладвани разпити на шестима свидетели, сред които и министър-председателят г-н Кирил Петков. Неговият разпит е бил първото действие по разследването, с което е образувано досъдебното производство. Господин Петков разказва за публично оповестената среща, проведена на 16 март 2022 г. с г-жа Лаура Кьовеши, в хода на която са разговаряли за казуса, свързан с публичните твърдения на Васил Божков, че е изнудван от Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов. Показанията на министър-председателя г-н Кирил Петков възпроизвеждат единствено тези медийно известни твърдения на Васил Божков, без да ги конкретизират или допълват с нови обстоятелства.

Самият Васил Божков не е разпитван в качеството на свидетел по делото.

Следващите предприети от МВР действия са извършените претърсвания на адреси на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова, за които действия са съставени общо три протокола, които СГП е внесла в съда за одобрение.

Днес са извършени разпити и на други лица, някои от които са свързани с Васил Божков – обвиняем по дело на Специализирана прокуратура, укриващ се в Дубай и посочен в списъка Магнитски.

Разпитани са служител в търговско дружество на Васил Божков, който свидетелства, че Васил Божков се е познавал с Бойко Борисов и Владислав Горанов и е провеждал срещи и с двамата. Свидетелят подчертава, че той лично не е присъствал на нито една от тези срещи. В показанията на посочения свидетел е налице информация, че Васил Божков е разполагал със значителни лични парични средства, но не му е споделял за какво ги е разходвал, нито пък да е бил изнудван.

Разпитан е управител на дружества на Васил Божков, който дава подробни сведения за начина, по който Васил Божков е оперирал с фирмените финанси. Свидетелят изрично заявява, че никога не му е възлагано да посещава държавни институции с цел носене на парични средства, както и че никога не е придружавал г-н Божков при посещенията му в Министерство на финансите и държавната комисия по хазарта.

Като свидетел е разпитан служител на Министерство на финансите, който дава сведения за срещи между Владислав Горанов и Васил Божков в кабинета на министъра. Свидетелят изрично сочи, че Васил Божков винаги е идвал само с пура в ръцете. Не е носил торби, пликове или друг багаж.

Като свидетел е разпитан бивш народен представител, член на Бюджетната комисия в парламента, който дава сведения относно обсъждането на промени в Закона за хазарта. Този свидетел сочи г-жа Менда Стоянова като свой политически опонент, който не е подкрепил неговите законодателни предложения и изразява лично предположение, че това е в резултат на влияние на Васил Божков, Бойко Борисов и Владислав Горанов.

Разпитан е като свидетел бивш съдружник на Васил Божков, който заявява, че Васил Божков се е срещал многократно с Бойко Борисов и Владислав Горанов, уточнявайки, че той не е присъствал на тези срещи. Свидетелят добавя, че Васил Божков не му е споделял в каква връзка са били срещите и допълва, че Божков често е взимал пликове с пари в себе си преди посещенията. Няма информация обаче какво се е случвало с тези пари.

След внимателен прочит на постъпилите първоначално материали наблюдаващите прокурори са установили, че делото не е докладвано в неговата цялост. Около 2:30 часа в СГП са постъпили допълнителни материали, чиято  относимост към предмета на делото ще бъде предмет на допълнителен анализ, като същите са свързани основно с организацията на работа на НСО и снимков материал, извлечен от медийни публикации.

СГП е изискала и заповедите за задържане на трите лица по ЗМВР, които са постъпили също около 20,30 часа. Видно тези заповеди, трите лица вече са били освободени, като Бойко Борисов е освободен в 19,30 часа, Владислав Горанов – в 18,56 часа, а Севдалина Арнаудова – в 19,25 часа., като в СГП не са докладвани предложение и проект на постановление за привличане на обвиняеми лица. Наблюдаващите прокурори продължават да очакват поетапното постъпване на евентуално наличните други материали.

Въз основа на така описаната доказателствена съвкупност наблюдаващите прокурори са счели, че евентуално повдигане на обвинение би било в нарушение на закона. Предоставените на СГП до момента материали не се съдържат достатъчно доказателства, от които може да се изведе обосновано предположение, че което и да е от трите лица – Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова, е извършило престъпление. Няма пречка в по-нататъшния ход на разследването и при събиране на достатъчно обвинителни доказателства този извод да бъде променен.

Отделно от това СГП счита, че извършените процесуално-следствени действия са опорочени.

Констатира се, че две от трите лица в част от инкриминирания период – 2014 г. – декември 2019 г., имат качеството съответно министър-председател и министър на финансите. Поради това СГП счита, че процесуално-следствените действия са извършени от некомпетентен разследващ орган, което е съществено процесуално нарушение. Още преди започване на неотложните действия по разследването органите на МВР са разполагали с предварителна информация, че се касае за деяние, към което са евентуално съпричастни лица, членове на Министерски съвет. Това е видно от продължителността на проверката, докладната записка, която описва основанията за започване на производството, от диспозитива на образуването, от първото действие по разследването (разпит на свидетел), от лицата срещу които са били насочени претърсване и изземванията (които лица са били и задържани по реда на ЗМВР). Същевременно прокуратурата не е била уведомена, за да бъде потърсено становище и/или указания как да бъдат извършени законосъобразно действията.

Съгласно чл. 194, ал. 1, т. 2 от НПК престъпления, извършени от членове на Министерски съвет, се разследват единствено от следовател. Принципна постановка е, че следователят не встъпва в производството едва при повдигането на обвинение, а от самото му начало. Твърде е спорно от правна страна дали полицейските органи могат въобще да извършват в подобни случаи действия по неотложност (дори и да е налице такава) – при положение, че има дежурен следовател.

Отделно от това СГП счита, че в конкретния случай не е била налице и неотложност, която да позволи разследващ орган да образува досъдебно производство. Според константната практика на съда, както и наказателнопроцесуалната доктрина неотложни са тези случаи, при които следва определени доказателства да бъдат незабавно фиксирани, събрани и запазени, за да не бъдат загубени. В настоящата ситуация полицейските органи са водели проверка в продължение на няколко месеца, при това във връзка с информация, изнесена в медийното пространство от години. Твърди се, че самото деяние, за което е започнато досъдебното производство, е било осъществено преди повече от две години.

Въпреки това, протоколите от извършените претърсвания и изземвания, са внесени от наблюдаващите прокурори за одобрение в Софийски градски съд, която е компетентен да се произнесе относно тяхната законосъобразност“.

Отговорът на Рашков: Откровени лъжи

С изявление малко преди полунощ и вътрешният министър Бойко Рашков за първи път взе отношение по случая след като часове по-рано в парламента предпочете да запази мълчание, въпреки десетките въпроси на медиите. Думите му бяха коментар и директен отговор на казаното от градската прокуратура (изявлението му можете да чуете в публикуваното по-горе видео с Кирил Петков).

„Прокуратурата прави изводи за изхода на производство, на което току що е поставено началото, по което не е имало време да се съберат доказателства, защото е провеждана проверка. По тази проверка са събрани сведения, включително и от намиращия се в Дубай Васил Крумов Божков. Саморъчно подписани от него. Никой не твърди, че тези сведения имат процесуалното качество на показания на свидетел, защото действието не е извършено по реда на НПК. Това може да стане само след като вече се образува досъдебното производство.

На практика вчера бе стартирано такова. Вместо прокуратурата да заяви пред обществото, че ще предприеме това действие, тя се постара да обяви на всички, че виждате ли МВР не е направило нищо, включително не е било компетентно да предприеме елементарни проверочни действия“, започна коментара си вътрешният министър.

Той посочи, че когато Божков обяви, че е бил изнудван, прокуратурата не се е самосезирала или поне не го е съобщила.

Рашков даде следното обяснение защо са извършени претърсвания и изземвания в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова: „Полицейските органи имат една възможност да образуват досъдебно производство – в хипотеза на неотложност. И тъй като МВР вече дълго време няма никакво основание да има доверие на българската прокуратура, обичайно търси възможности за поставяне на началото на наказателния процес в хипотези на неотложност. Тъй като изпратени в прокуратурата стотици материали, които събират службите на МВР, потъват в нея без да е известно и никой от нас не може да разбере каква е тяхната съдба“. И даде пример с материали на полицията за магистрала „Хемус“.

„Фактите които Божков изнася – че е бил под натиска на Горанов, Борисов и Арнаудова, ние сме събрали определени данни, за разлика от прокуратурата, която не им обръща внимание.

Прокуратурата оправдаваше своето бездействие с това, че виждате ли това била защитна теза на обвиняемия Божков, срещу когото има 19 обвинения. Т.е. според българската прокуратура, ако един гражданин е обвинен за престъпление, той няма никакви други права, няма право да бъде пострадал от престъпление. Това е пълен абсурд“, заяви Бойко Рашков.

„Изненадах се за пореден път и чух откровени лъжи“, така той коментира твърдението на СГП, че полицията не е представила проект на искане за повдигане на обвинение срещу тримата задържани и показа проектите. „Те са в преписката и са предадени днес преди обяд на прокуратурата, а тя заяви, че такива искания няма. Защо го прави това – нека да си отговорим всички ние – дали прокуратурата иска да се разкриват престъпленията в нашата страна, включително извършени от високопоставени в близкото минало длъжностни лица, или не, или ги пази откакто е назначен Иван Гешев за главен прокурор“, каза Рашков.

В отговор от прокуратурата пуснаха във фейсбук описа на материалите по досъдебното производство.

Рашков попита какво е направила прокуратурата след като преди повече от година АФДИ установи, че държавата е ощетена с 550 млн. лв. от такси от хазарта и потърсила ли е отговорност от Горанов, на чието подчинение беше Комисията по хазарта.

„Тези доклади на АДФИ представляват писмени доказателствени средства и служат директно за доказване в наказателния процес.  В тази преписка, която днес сутринта сме депозирали в СГП, присъства този доклад на АФДИ и ми е много интересно защо прокуратурата така категорично заяви, че в нея липсвали каквито и да е доказателства. Това е поредна лъжа. Само и само да се оправдае прокуратурата, че полицията не си е свършила работата. Как да има пълноценни доказателства, когато току що сме поставили началото на наказателния процес? Така че разследването би трябвало от днес нататък да върви с ускорени темпове, за да могат да бъдат събрани. Включително да се положат усилия да бъде разпитан по реда на закона Васил Божков от Дубай по отношение на тази сюжетна линия дали върху него е оказван натиск от Горанов, Божков и Арнаудова. Дали е бил принуден под угрозата да му се вземе част от бизнеса, практика на която в последните години се нагледахме, да търси възможности да продаде своя бизнес“, заяви вътрешният министър.

 

141
Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви
 
 
 
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
21 март 2022 21:31
Гост

Ако човек е без самочувствие в знанията си и твърдост в позицията, няма значение, дали е следовател, прокурор или съдия, той ще е все наведен и на колене. Познавам изключително съвестни и работливи прокурори, не всички са маскари и „гнили ябълки“. Иначе, според мен най-закостеняла, изоставаща, нелогична, интригантска и озлобена е системата на МВР. Обаче такава е удобна и всички политици си трият краката в тях, а след това изтриват мръсните си ръце в магистратите. Докога! За Бога братя, осъзнайте се!

uyiuyiuyiu
uyiuyiuyiu
21 март 2022 10:34
Гост

Най-добре е закриване на прокуратурата в настоящия й вид и избор на нови прокурори от най-низово звено до най-висше – всички назначени на база обективен конкурс. Никаква намеса на НС в избора на членове на ВСС, което налага промяна в КРБ. Както и пълна децентрализация на самата прокуратура. Сега всеки прокурор е изцяло зависим от по-горните.

Анонимен
Анонимен
21 март 2022 12:00
Гост

Безспорно прокуратурата ни е по Сталински модел и трябва да бъде реформирана. Но най-спешно има нужда от смяна на главния прокурор, който спъва всички разследвания срещу организираната престъпност, оглавявана от бившите вече управляващи.

предложение
предложение
21 март 2022 7:17
Гост

Предлагам пред руското посолство улицата да се казва улица град-герой Мариупол.

ttttttttttttttttttttttt
ttttttttttttttttttttttt
21 март 2022 10:35
Гост

С тъпните си върви в някой бабешки форум или жълт новинарски сайт.

Въпрос на време
Въпрос на време
20 март 2022 10:12
Гост

Съвсем скоро подсъдността на делата на Европрокуратурата ще бъде прехвърлена към СГС. Тогава ще има кой да внесе и ОА, и искане за ЗПС, а бай Ставри специално ще тапицира луксозна пейка, на която да нощува престъпната тиква. И като тръгне да се разплита чорапа, в Централния софийски ще трябва цяло ново крило за висшите корупционери на ГЕРБ и ДПС да открива.

Анонимен
Анонимен
20 март 2022 12:32
Гост

И като се събудиш- пак същото!

Анонимен
Анонимен
20 март 2022 12:33
Гост

Те в СГС са ангели небесни.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 23:29
Гост

comment image

Анонимен
Анонимен
20 март 2022 8:56
Гост

И на слепите вече им стана ясно, че Каскета служи на Тиквата, не на Темида.

позор
позор
19 март 2022 20:32
Гост

ОПГ „Каскет връз тиква“ в действие, епизод пореден. Явно или Кьовеши трябва да се намеси, или народът отново да излезе на улицата.

Админът
Админът
19 март 2022 20:21
Гост

В последните два дни на сайта се регистрира най-голямото присъствие на гербаджийски тролове от падането от власт на краля слънце до сега.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 20:40
Гост

Щом ти доставя удоволствие – самооблъчвайте си се!

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 20:08
Гост

Този сайт се напълни с прокопиевчета. Жалко.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 19:03
Гост

Как всички започнаха да разбират от неотложност по НПК!
Вземете прочетете книгата на Веселин Вучков за Образуване на досъдебно производство, макар че е библиографска рядкост. Всичко си е написано ясно.

Евала каскет, евала мутро
Евала каскет, евала мутро
19 март 2022 20:36
Гост

Проф. Иван Каскетски довършва научния си труд „Организирана престъпност за кражба на буркани в условията на селски туризъм и липса на достатъчно доказателства за кражба на милиарди“. Надявам се бай Ставри да е домакин на представянето му.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 18:33
Гост

Не разбирам, как изведнъж всички започнаха да разбират от нак.прсво и нак.процес? Това е специалност, която се изучава 5 години. От написаните мнения, ми прави впечатление, че хора с беден речник, ниска грамотност и лошо възпитание, се изказват по теми, които да строго професионални, а и изискват в дълбочина познаване на фактите и доказателствата. Аз лично претендирам да имам висше юридическо образование и като практикуващ магистрат от вече повече от 15 години, категорично съм против брифингите, както на Прокуратурата, така и на Министри по хода на образувано ДП. Нека всеки да се занимава, със своята си работа, на длъжността, която… Покажи целия коментар »

Никола
Никола
19 март 2022 18:20
Гост

Гешев вече демонстрира не престъпна небрежност, а престъпен умисъл при прикриването на организираната престъпност.

Съседка на Бойко
Съседка на Бойко
19 март 2022 17:31
Гост

Тази вечер извънредно ще дават Ергенът. Не вярвам обаче това да е втори опит да се задържи Бойко Борисов, но този път да бъде прецизна и изпипана работа!

plebs
plebs
19 март 2022 16:32
Гост

Агитпропа измести правото…. Нищо ново.
„Според сайта „Биволъ“ ДСБ плащали на същата фирма, която използвали и от БСП – „Лийдуей Медия Солушънс“. Скандалът се разрастна след като разследването осветли много сериозна и организирана структура за насаждане на обществено мнение. …“

адвокат от САК
адвокат от САК
19 март 2022 16:39
Гост

“…Агитпропа измести правото….“ Именно затова бих желала да има поне един чисто юридически професионален форум в българския мейнстрийм или интернет пространство, в което да коментираме професионално само правоспособни юристи. Иначе работата на всички тролове включват предимно метода на “създаване на шум“- т.е. непрофесионални и невярни юридически, но политически обосновани твърдения, с които се имитират множество уж различни критични граждански позиции, с които се “затрупват“ обективните и професионални становище по дадена проблематика. Съпругът ми се е занимавал с изследване и на тази сфера, та покрай него дообогатих познанията си и в тази област…

троловете нямат срам
троловете нямат срам
19 март 2022 18:33
Гост

Много са нагли троловете на герб, вдигат олелия за незаконни арести на фона на мутренските изпълнения на тиквата и каскета

Проскубания бухал
Проскубания бухал
20 март 2022 12:09
Гост

На същото мнение съм като Вас. От известно време си мисля за независим сайт/ страница във ФБ + блог или нещо подобно. Телеграм също вариант, но има ограничение в символите. За съжаление обаче съхраняването на безпристрастността на едно подобно начинание вероятно се сблъска с изкушенията на реалността- в момента в който добие популярност, ще налазят политически тролове и дори предложения за евентуално спонсорство в услуга на този или онзи. Това не би ме отказало де. Ще видим.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 16:13
Гост

Много е жалко, когато политици и министри, които нищо не разбират от право коментират снощните циркове на МВР.

Никола
Никола
19 март 2022 18:25
Гост

Напълно подкрепям апела на Кирил Петков за борба с корупцията и ме отвращава дългогодишния цирк на име „Няма достатъчно доказателства“, който прокуратурата разиграва винаги, когато трябва да се потърси отговорност от бившите управляващи.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 15:15
Гост

Поне едно е сигурно: прокуратурата никога няма да е част от изпълнителната власт. Че с такива като Бойко Рашков….

Евстати
Евстати
19 март 2022 15:19
Гост

Бойко Рашков ако беше главен прокурор, затворите вероятно щяха да са пълни с корумпирани политици, което щеше да изиграе огромна роля в генералната превенция на подобен род престъпления.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 16:16
Гост

Всъщност той беше главен прокурор. За три минути. Питай президента Петър Стоянов.

...and justice for all
...and justice for all
19 март 2022 14:53
Гост

Когато престъпниците са покровителствани от който трябва да разкрива престъпленията им, единствената надежда остават площадите и накърненото чувство за справедливост у хората. След протестите срещу Борисов, явно ще има и протести срещу Гешев, за да бъде отстранен от власт.

Kurec
Kurec
20 март 2022 19:54
Гост

Xaxaxaxaxaxaxa
Axaxaxaxaxaxaaaaaa

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 14:49
Гост

На крива ракета /Рашков и Кирчо/ космоса й пречи. Некадърници.

По-точно не може да бъде описано!
По-точно не може да бъде описано!
19 март 2022 14:47
Гост

comment image

Advokat VG
Advokat VG
19 март 2022 14:34
Гост

Всеки, който се захваща с политика, трябва да е готов да бъде обвинен и разследван. Властта е предизвикателство и изкушение и всеки може да наруши закона и при изпълнение на задълженията си и когато злоупотребява със самата власт. Но никой не може да бъде преследван и задържан без достатъчно основания. Когато става въпрос за политици, ако действията на полицията не са перфектни, много лесно е да се квалифицират освен като незаконосъобразни и като политически. Това не е добре, защото наказателната функция на държавата не е акт на отмъщение, а на справедливост-всеки да получи това, което се следва по закон.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 14:43
Гост

Лошото е, когато органът, призван да разкрива и разследва престъпленията прикрива престъпниците.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 14:49
Гост

За привържениците на ГЕРБ никак не е лошо

Селски юрист
Селски юрист
21 март 2022 12:43
Гост

Остава да направиш и разлика между разкриване, разследване и доказване, и дали всичките се извършват от единни и същи орган?

адвокат от САК
адвокат от САК
19 март 2022 15:04
Гост

“…защото наказателната функция на държавата не е акт на отмъщение, а на справедливост-всеки да получи това, което се следва по закон….“ БРАВО- най- накрая и някой друг да го напише. Това ми стига- че и друг колега заявява много ясно разграничението между двете неща.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 15:07
Гост

Точно така е. Акт на справедливост е едновременно да търсиш отговорност от двама престъпници от списъка Магнитски. Акт на отмъщение е да повдигнеш 20 обвинения на единия престъпник, защото е накиснал другия престъпник, който покровителстваш.

адвокат от САК
адвокат от САК
19 март 2022 16:34
Гост

До “Анонимен 19 март 2022 15:07“ Е, с коментара Ви доказахте, че не сте юрист- наричате “престъпници“ две лица, за които няма произнесена влязла в законна сила осъдителна присъда и всяко лице, което се припознае в коментара Ви, спокойно може да Ви осъди за обида и има да плащате, докато сте жив и долу-горе дотогава ще Ви гонпт и ЧСИ та;D Нали се сещате, че журналистическите напъни да се оправдае една кауза, се провалят след съприкосновението си с наказателноправната теория, която се изучава само в юридическите, а не в журналистическите факултети;D

Оставка!
Оставка!
19 март 2022 13:16
Гост

Пореден резил за Гешев, който отново застана не на страната на народа и справедливостта, а на страната на престъпността.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 13:22
Гост

След свалянето на Тиквата след всенародни протести, явно трябва да има нови протести за свалянето на Каскета. Като гледам престъпната му упоритост да не разследва организираната престъпност и корупцията по високите етажи на властта, съвсем скоро и това ще се случи.

817
817
19 март 2022 18:55
Гост

Да, пореден резил за Рашков и Кирчо. Станаха за смях с глупостите, които говорят.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 13:15
Гост

Било саботаж, какъв саботаж, не знам Рашков заблудил ли се е, какво е станало, но това е смешна история изписаха очите на Боцката и сега ще има брутална пропаганда. Тези неща и студент като ги види ще му стане ясно, че е тотален фалстарт на каквото й да било. ДБ и ПП с брутална излагация както за искането за предсрочно освобождаване, така и за този казус. БОЕЦ ги знаем, че юридически ги няма никакви, но за Рашков и МВР не очаквах такава излагация.

Без думи
Без думи
19 март 2022 12:24
Гост

Адв. Екимджиев: Борисов прилича на Ескобар – феновете им ги чакат пред ареста и скандират имената им

http://www.mirogled.com/bg/news-view/adv-iekimdzhiiev-borisov-prilicha-na-ieskobar-fienovietie-im-ghi-chakat-pried-ariesta-i-skandirat-imienata-im

адвокат от САК
адвокат от САК
19 март 2022 12:31
Гост

A наркоманите- протестъри на кого приличаха, м… Според мен- на клошари- тарикати, които не искат да работят, не искат да учат, но изискват от държавата да им се предостави минимален доход, с който да си купуват не само ежедневната доза марихуана, но и да им остават и за по някоя биричка и за нЕкоя “сгодна женица“…Когато същите хвърляха слама в краката на служителите на МВР, с цел после да я запалят и полицаите да изгорят като живи факли, и всичко това- само от ОМРАЗА към полицаите- тогава не приличаха ли на банда гангстери и терористи- метежници, а…

И. В.
И. В.
19 март 2022 12:35
Гост

Може и наркомани да са били орките, които чакаха вожда пред МВР, но със сигурност не са нормални хора като повечето пишещи в този форум колеги. В други държави също разследват политици, но такива меко казано байганьовски изпълнения никъде не е имало.

адвокат от САК
адвокат от САК
19 март 2022 12:46
Гост

“….Може и наркомани да са били орките, които чакаха вожда пред МВР, но със сигурност не са нормални хора като повечето пишещи в този форум…“ A моето твърдение е “…Може и наркомани да са били орките, които хвърляха слама в краката на полицаите, с цел после да я запалят, на незаконните протести от 2020-2021г., но със сигурност не са нормални хора като повечето пишещи в този форум..’ Е- както виждате, монетата има винаги поне две страни- въпросът е защо, когато на някои им е удобно, се правят, че не разбират това..

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 12:22
Гост

За какво правораздаване и правна наука ми говорите след като ние сме още на първото ниво на пирамидата на Маслоу,народът е гладен и няма какво да сложи на масата. Не ми говорете за морал, етика и други ценности, защото ние няма как да ги достигнем след като още сме в началото на развитието си.

Тъжно
Тъжно
19 март 2022 12:14
Гост

Божков в прав текст свидетелства как държавата е била ощетена с над половин милиард, което безспорно се доказва и от доклада на АДФИ, но за родната прикриватура престъпление няма.

адвокат от САК
адвокат от САК
19 март 2022 12:26
Гост

Тогава защо божков не е дал показания в качеството му на свидетел по досъдебното, образувано от онзи ден, от МВР. Нали бяха задържани ен брой лица- защо МВР защо поне не е изпратило искане до прокуратурата за искане на разпит- било по делегация, било по друг начин- на това лице, м…До тук нищо не доказва, особено пък с “безспорно доказване“, че са извършени законно всички ПСД, които трябва да се извършат, при образуването на досъдебно производство, както и при събиране на ДС- ПДС, ГДС, ВДС. Просто нещата са незаконосъобразни, откъдето и да се погледнат, но.. това е без значение за… Покажи целия коментар »

обективен
обективен
19 март 2022 12:13
Гост

Неточно е да се каже, че прокуратурата се е изложила. Същата целенасочено бездействала по указания на Каскета. Саботира за сметка на данъкоплатците.

адвокат от САК
адвокат от САК
19 март 2022 11:54
Гост

Питам всички, които твърдят, че са юристи- наказателноправната теория на Р.България прави ли разлика между отмъщение и законно реализиране на наказателна отговорност- ако не- защо, ако да- защо. Обосновете се, за да разберат всички останали коментатори, че сте юристи, а не неюристи да се представят за юристи и да твърдят незаконосъобразни неща, като считат, че така защитават позицията на възложителя им…

адвокат от САК
адвокат от САК
19 март 2022 11:44
Гост

Впрочем, аз продължавам да отстоявам становището си, че протестърите от незаконните протести масово нарушиха над 5 български закона, сред които и конституцията ни, видно от всички репортажи на националните телевизии в различни часове от денонощието.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 11:44
Гост

Добре е да се разбира, че законността/ незаконността на задържане по ЗМВР за 24 часа няма никакво отношение към това дали има основания да се образува ДП или не, както и към предпоставките да се повдигне обвинение. За проверка на законността на задържането има съд.Болки, страдания компенсации, репарации. Добре е да се разбира и че основания за образуване на производство и за повдигана на обвинение са доста различни неща, и не винаги исторически възникват наведнъж.Данни и доказателства също са различни неща.Достатъчно доказателства и достатъчно данни са различни неща.За да има доказателства, трябва да има образувано дело.Е няма как да има… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 10:54
Гост

Облечен с Polo Ralph Lauren…old money vibes

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 10:46
Гост
адвокат от САК
адвокат от САК
19 март 2022 11:22
Гост

След като се види съдържанието на тази статия, просто един правоспособен юрист няма повече какво да каже- доказателствата на мвр след цялото претърсване са… доклад на АДФИ и….сигнала на боец и нито едно ДРУГО доказателство, което сочи на автентичното авторство на престъплението…Коментаторите от по-предходните коментари, които твърдят,че са юристи, твърдят, че имало доказателства за авторството на престъплението и че това е само лицето борисов…Е- описа на самите доказателства оборват твърденията им…

Гешев е радост!
Гешев е радост!
19 март 2022 10:42
Гост

В Каскетно-процесуалния кодекс ясно е записано, че опоненти на ГЕРБ могат да бъдат държани с белезници на булеварда часове наред, а след това в ареста години наред, но ако корумпираното лице е от ГЕРБ, задържането му е опит за държавен преврат и трябва да бъде освободено без обвинения, а ако пренощува на дървена пейка в МВР, това съставлява пристъпление срещу мира и човечеството.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 10:46
Гост

Щеше да е смешно ако не беше тъжната истина

адвокат от САК
адвокат от САК
19 март 2022 11:28
Гост

До “Гешев е радост! 19 март 2022 10:42“ Ами тогава какво го въртите и сучете- кажете си директно, че това е ОТМЪЩЕНИЕ НА МВР И РАШКОВ, КОЕТО НЯМА НИКАКВО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ, ЗАРАДИ ЗАДЪРЖАНИТЕ ПРОТЕСТЪРИ ОТ НЕЗАКОННИТЕ ПРОТЕСТИ ОТ 2020-2021 Г. Правилно преценявате, че това е отмъщение и нищо друго. Въпросът е защо му придавате вид на нещо законно и защо се дистанцирате от собственото ви признание, че това е ПОЛИТИЧЕСКА РЕПРЕСИЯ С ЦЕЛ ОТМЪЩЕНИЕ, А НЕ ЗАКОНОСЪОБРАЗНО ТЪРСЕНЕ НА НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

Радослав
Радослав
19 март 2022 14:05
Гост

А бе човек, като толкова много ти харесва 20-ят иди при него, сподели любовта си, побарайте се!
Защо киснеш в тоя форум и нонстоп ръсиш каскетни мисли и тези.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 10:26
Гост

Ной отново трябва да изгради своя ковчег, защото светът определено има нужда от почистване. Така не става-с връзки, с лъжи, с измами. И се чудим на прокуратурата, ами те сигурно половината там са от Бойко назначени, как искате да видят престъпление. Трябва всичко да е по обективен, честен и равнопоставен начин -конкурси, назначения на работа. Но нали ако е така някои тъпоумни хора, които нямат капацитет да учат няма да успеят да просперират и ще си останат, където заслужават. Именно тъпоумните правят злините сега, защото няма как да успеят по обективен начин.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 10:33
Гост

Затова калинките и троловете протестират всяко разследване срещу ОПГ „Каскет и Тиква“… защото знаят, че срути ли се тази престъпна пирамида остават на улицата, ако не идат в затвора

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 10:22
Гост

Така ще бъде, докато не се повиши ролята, статута и правомощията на разследващите полицаи с този на следователите. Полицейските органи нямат нищо общо с разследващите полицаи, освен, че първите си мислят, че са им шефове и им разпореждат да извършват действия, които видно са незаконосъобразни, но как се обяснява това на един полицейски началник, завършил висше образование в областта на горите, земеделието, икономиката и др. подобни. Разследващите полицаи са юристи и много добре знаят как и по какъв начин да си вършат работата, но с цел да не бъдат образувани срещу тях нагласени дисциплинарни проверки, изпълняват незаконосъобразните разпореждания на полицейските… Покажи целия коментар »

777
777
19 март 2022 13:51
Гост

Да приравняваш обикновен милиционер със следовател е меко казано несериозно!
Като искате да бъдете следовател,явете се на конкурс,спечелете го и сте ок.
Обаче конкурсите са трудни за вас,нали така?

адвокат от САК
адвокат от САК
19 март 2022 10:12
Гост

Най-тъжната история в случая е, че едни лица, които са политически активисти, но не са юристи, се опитват да внушават, че всеки правоспособен юрист, който се възмущава от начина и целта на задържането на политиците от герб, защитава “политическата зависимост“ на българската прокуратура и това се наблюдава и в коментарите под тази статия.

Ю.К.
Ю.К.
19 март 2022 10:17
Гост

Аз като юрист, а и целия народ, с изключение на привържениците и троловете на ГЕРБ, се възмущавам, че има предостатъчно доказателства за едра корупция, но прокуратурата широко си е затворила очите.

адвокат от САК
адвокат от САК
19 март 2022 10:23
Гост

“…. се възмущавам, че има предостатъчно доказателства за едра корупция…“ Ако бяхте юрист, щяхте да сте запознат с разликата между онова, което политиците и неюристите приемат за “доказателства“ и онова, което ЗАКОНИТЕ- НПК например, приема за “доказателства, годни за съд“, защото между двете неща има ОГРОМНА разлика- колкото е разликата между небето и земята, и че само доказателствата, годни за съд, приобщени по законосъобразен начин, могат да обосноват вина или невинност на едно физическо лице относно предполагаемото авторство на едно извършено престъпление.

Снежана
Снежана
19 март 2022 10:28
Гост

С който от колегите ми от университета да съм говорила, няма някой, който да не е убеден, че има достатъчно доказателства за виновността на Борисов и единствено от Гешев зависи дали ще бъде реализирана наказателната му отговорност или не.

Адвоката
Адвоката
19 март 2022 10:33
Гост

И аз всички колеги с които съм говорил са на мнението на Снежана

адвокат от САК
адвокат от САК
19 март 2022 11:16
Гост

“… няма някой, който да не е убеден, че има достатъчно доказателства за виновността на Борисов…“ И това показва само едно- че не сте правоспособен юрист. Юристите гледаме конкретните доказателства, никога не пишем по принцип, защото наказателната отговорност е лична, тук не може да има волеизявления от рода на “малко бременна“- тук или се доказва виновност, или се доказва невинност- средно положение няма, и то- по отношение на конкретно лице, конкретни доказателства, а не “по принцип“.

Доказателства
Доказателства
19 март 2022 14:21
Гост

Ако може да сте по-конкретна.. За кое престъпление намерите доказателства с колегите?

Друг студент
Друг студент
19 март 2022 15:22
Гост

Така е. Дори преподавателите ни казват макар и по заобиколен начин, че докато Гешев е на поста справедливост такава каквато я пише в учебниците не може да очакваме.

Тъжната истина
Тъжната истина
19 март 2022 10:04
Гост

Едни се опитват да се борят с корупцията, а други се опитват да я покровителстват. По-кратко и ясно няма как да бъде казано. Явно пак ще разчитаме на Кьовеши.

...
...
19 март 2022 10:00
Гост

В Румъния и Франция разследваха и осъдиха бивши премиери и президенти, но там има работеща прокуратура. А в България има прокуратура, която е разпънала чадър над организираната престъпност и прави всичко възможно да не се стигне до съд, защото знаят какво ще се случи.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 10:13
Гост

И там за разлика от тук нямаше орки, които да протестират, че богът-тиква е бил разследван и това било опит за държавен преврат.

Самата истина
Самата истина
19 март 2022 9:56
Гост

Адв. Екимджиев: Смешен е плачът на активистите на ГЕРБ за репресия и полицейска бруталност

https://bnr.bg/post/101617830/adv-ekimdjiev-smeshen-plach-na

адвокат от САК
адвокат от САК
19 март 2022 10:06
Гост

Искрено се надявам да схващате, че масово юристите, които публикуваме коментари тук, не защитаваме тезата, че един политически лидер не може да бъде арестуван, а критикуваме и се възмущаваме от НАЧИНА И ЦЕЛТА, заради които е направен ареста- казано най-най-най-просто. Каква е тази “неотложност“, при която на арестуваните лица не са разпитани веднага след задържането им или не са им снети свидетелски показания веднага след задържането им… Институтът на неотложността презюмира пълен синхрон между МВР и прокуратурата и изисква да има поне ориентировъчна информация относно действителното съществуване на документи, които са доказателства, годни за съд и които сочат авторството на… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 10:08
Гост

Спомнете си как беше арестувана Иванчева и просто замълчете.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 10:15
Гост

Иванчева беше държана да гние в ареста почти година, а Борисов орева света, че трябвало една нощ да спи на дървена пейка.

plebs
plebs
19 март 2022 10:16
Гост

С два сака с белязани пари.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 10:22
Гост

Така е, в Каскетно-процесуалния кодекс пише, че задържано с 2 сака пари лице има право да бъде държано с белезници на улицата часове наред и достойнството му да бъде унижавано, но ако корумпираното лице е от ГЕРБ, задържането му е опит за държавен преврат и трябва да бъде освободено без обвинения.

С гол гъз таралеж ще мачкат!
С гол гъз таралеж ще мачкат!
19 март 2022 9:52
Гост

comment image

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 9:31
Гост

още две такива акции на МВР и Гешев ще отиде и на втори мандат

адвокат от САК
адвокат от САК
19 март 2022 9:00
Гост

Снощи се получи следното; 1. Един политик и един бивш преподавател по право излязоха пред цяла България и ни поднесоха един куп лъжи.Юристите в България сме общо около 20 000 човека, ние можем да различим тези лъжи от съдържанието на разпоредбите на НК и НПК. Но всички останали граждани бяха въвлечени в заблуда относно действителното съдържание на тези два закона. 2. Политиците разчитат на незаконосъобразното твърдение, че всяко обстоятелство, което те посочат, представлява годно за съд доказателство,което може да произведе правен ефект и има правна доказателствена стойност. 3. Политиците от настоящата управляваща партия се опитаха да наредят на СГП да… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
19 март 2022 9:37
Гост

Парадоксално, но с тези си исторични действия, протестърите създават точно обратното впечатление – че искат да подчинят прокуратурата и да я направят зависима от себе си.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 8:47
Гост

Бойко Рашков надмина оня пипонестия Цветанов. А Кирчо е просто глупав.

plebs
plebs
19 март 2022 8:21
Гост

Чудя се дали да коментирам глупостите на недоразуменията на Радев, или да ползвам нещо готово. Не, не заслужават специален коментар. Ето мнението на Андрей Янкулов, адвокат и старши правен експерт в Антикорупционния фонд. Знаково:

„МВР започва при неотложност разследване с предмет изнудване на бизнесмен от бившия министър-председател с разпит като свидетел на настоящия министър-председател, който дори не е очевидец на изнудването… изнудваният не е разпитван… задържани лица… претърсвания…

На големи абсурди съм се нагледал за скромните си 15 години работа по наказателни дела, ама това определено влиза в златния фонд на процесуалните бисери. Диамант в полицейската корона.

Трагедия…“

plebs
plebs
19 март 2022 8:58
Гост

„Червена херинга“:
„Но моментът и начинът, по който беше извършен този арест, показва други цели – взривяване на прозападното мнозинство и оправдание за за поредното снишаване. Градската десница ще получи „ареста на Борисов“, петата колона – пожертвания национален интерес. А правителството – илюзията за народната любов….“
/24 часа, Боряна Димитрова/

оспорване на 24 часовото задържане?
оспорване на 24 часовото задържане?
19 март 2022 6:45
Гост

Аз имам въпрос-lex.bg имате ли данни дали е сезиран съда, за да бъде освободено лицето, докато още задържането продължаваше?
Напомням-че по случая съдията с маска, заловен на бракониерски лов(накрая се оказа,че не е незаконно да си в полунощ в гората с маска-това си е напълно законна разходка, а не било нощен лов)-неговите колеги го освободиха на десетата минута от задържането-тоест практика съд да се произнася светкавично -има.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 8:02
Гост

Съгласно чл.72, ал.4 ЗМВР задържаният има право да обжалва законноста на задържането си и съдът се произнася незабавно. Може обаче да се оспорва задържане и по чл.6 от Конвенцията за защита правата на човека. Какво е направил адв.Менков, не знам, но това са два отделни и независими способа на защита.

незапознат
незапознат
19 март 2022 6:42
Гост

А законно ли е друг премиер да лъже за гражданството си в декларация?

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 6:39
Гост

Прокуратурата отдавна трябваше да е подложила на анализ, случая, когато премиерът спря данъчна проверка-случая Мишо Бирата. Днес давността вероятно е изтекла. Прокуратурата директно си потули случая. И до днес не е арестуван неизвестния прокурор, който отказа да приложи закона. Но затова давността не е изтекла!

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 0:07
Гост

Нямаше ли разделение на властите в България? Защо, тогава министри се изказват като последна инстанция по законността и правилността на наблюдаващ прокурор?

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 23:58
Гост

Пресконференцията в МВР беше: Гузен не гонен бяга! До кога, ще гледаме едни и същи ДС физиономии. От двамата господа, никой не знаеше, за какво е образувано ДП. Чух обаче яростна подкрепа за Божков, както и, че само това, което той каже е истина. Вече си мисля,че господинът в Дубай вече си има МВР. Стана ми ясно, че действията са насочени отново към Главния прокурор, както и че в ефир един Министър председател заплаши магистрати, заради формирано мнение след собствен анализ. Това, в коя държава го е видял или чул, сигурно от Божков, който е новият национален герой. ЖАЛКО!

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 23:50
Гост

Колеги, разбирате ли какво става- според рашков, разследващите органи са “господарите на досъдебното производство“ и имат право да ИЗИСКВАТ всички прокурори да изпълняват ТЕХНИТЕ указания и прокурорите НЯМАТ ПРАВО да правят преценка на представените материали и накрая цялата амалгама и гняз завършва, разбира се с остракизацията на Гешев и с прогласяване на зависимостта на прокуратурата от герб… Мисля, че тук трябва да се включат усмирителните ризи…

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 0:34
Гост

Да! ДП е образувано вчера, днес обвинения и задържане под стража, а доказателства за доказване на обвинението, ще се събират по натакък. Рашков, чули, какви ги приказваш? Примиера невярвал на прокуратурата, а на него, кой вярва? Прокуратурата не била независима, защото не изпълнава щенията на Киро – Божков. Сега и СГП ли, ще закриваме или изцяло прокуратурата, а Киро, Рашков и Гуглена, ще указат какви присъди, да постановяват съдиите. И за накрая корупцията е винаги във властта, а не извън нея. Рашков МВР, от 1 година, не е разкрило данни, за корупция по високите етажи на властта. Да разбирам, че… Покажи целия коментар »

съвет
съвет
19 март 2022 6:40
Гост

Ти гледай теб да не те арестуват. Или да не приложат спрямо теб мерки по ЗЗ.

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 23:32
Гост

Да, да- ще чакам аз- адвоката, един тъ99п политик като к.п. да ми насажда, че прокуратурата не била независима, само защото ТОЙ ЕДНОЛИЧНО решил това, а не защото ЗАКОНЪТ го казва- ега ти и политиците…Кажи му политик и повече не го обиждай.. И ми се изтъпанил рашков- дс ченгето след политика, и ми обяснява кое как е по НПК…. Гняз безподобна…Както написах, притеснявам се само от едно- реставрация на комунизма и за съжаление, притеснението ми не намалява…

Незабавна оставка
Незабавна оставка
18 март 2022 23:09
Гост

Оставка!
Позор!
Този път Киро Куролацията и Рашков Дамаджаната счупиха тъпомера!
Дори членовете на коалицията споделят,че всичко е било пълен фарс!
С този акт и двамата си подписаха оставките-Киро трябва да бъде обвиняем,а Рачкапур да бъде разследван за двайсетте си недвижими имоти,които има.

Рашков Дамаджаната
Рашков Дамаджаната
18 март 2022 23:06
Гост

Време е Курчо и Кокорчо да бъдат арестувани да длъжностни престъпление и предателство срещу Родината.
Тези двамата са родоотстъпници и се продадоха на САЩ!

Мьенку Мьенкуф
Мьенку Мьенкуф
18 март 2022 22:28
Гост

Никоя от мисирките ne се сети да попита Мйенку Мйенкуф откъде имаше предварителна информация за конкретни разпити по ДП и какво точно бил казал Кирил Петков в разпита. Но всички ние знаем отговора. Сигурно от прокурватурата са му пратили цялото ДП нащракано директно на вайбър.

jjj
jjj
18 март 2022 22:59
Гост

нИдей да мИекаш като пу..а
Трол.

plebs
plebs
18 март 2022 21:53
Гост

За действията на КП май следва да има наказание, особено за намесата на Кьовеши. Всъщност Менков заявява, че ще сезира прокуратурата… „По-конкретно до момента в СГП са докладвани разпити на шестима свидетели, сред които и министър-председателят г-н Кирил Петков. Неговият разпит е бил първото действие по разследването, с което е образувано досъдебното производство. Господин Петков разказва за публично оповестената среща, проведена на 16.03.2022 г. с г-жа Лаура Кьовеши, в хода на която са разговаряли за казуса, свързан с публичните твърдения на Васил Божков, че е изнудван от Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов. Показанията на министър-председателя г-н Кирил Петков… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 21:31
Гост

Резил! Ще има ли оставки за полицейското насилие, над психиката на незаконно задържани? При липса на неотложност и некомпетентен орган, извършените претърсвания и изземвания законни ли са, а съставените протоколи, следва ли да се одобряват? Това ли била промяната, не благодаря!

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 21:28
Гост

Сега ще кажат, че ПРБ пази Баце и Гешев трябва да си ходи

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 10:06
Гост

Това целия народ го казва от много време насам

Слаб 2 за Киро и Рашо
Слаб 2 за Киро и Рашо
18 март 2022 21:24
Гост

Арестуването на хора, дори това да са омразните Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов, без да са налице законовите основания за това, е истинско безобразие и политически кретенизъм. Това приравнява държавата под управлението на сегашната коалиция с държавата под управлението на Борисов. И не се извинявайте с Гешевата прокуратура, защото Рашков е напълно наясно, че искането за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража се прави именно от прокуратурата, поради което няма как да я заобиколи. Затова можеше предварително да има санкция на прокуратурата за задържането. Що се отнася до задържането по Закона за МВР, то нито е… Покажи целия коментар »

plebs
plebs
18 март 2022 21:57
Гост

Дали приравнява държавата под управлението на ББ, или приравнява държавата под управлението на Гоце с Груев и Велчев? Или още по назад към Вълко Червенков?

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 0:42
Гост

Руанда!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
18 март 2022 21:07
Гост

Ко стана? Цирк и прах в очите. Какво „свършиха с другата ръка“, докато ни занимаваха с Борисов е въпросът.

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 21:12
Гост

Има смисъл да дадем С 300 на Украйна само в един случай- ако като бартер, получим абсолютно последният модел пуйтриът – т.е. много по-модерна система ПРО и тя без забавяне да стане веднага българска държавна собственост. Никакви наеми и други тинтири минтири, а правото на собственост.

plebs
plebs
18 март 2022 21:29
Гост

„Какво „свършиха с другата ръка“…“ – В понеделник теглят нов заем от половин милиард. Ъхъм

Проскубания бухал
Проскубания бухал
19 март 2022 0:45
Гост

Е нали Божков е ощетил държавата с половин милиард. Тези новите колко заема теглиха, щот не им излизат сметките? Докато гонят дивото извършване питомното – ефективно управление и оптимизация на разходите.

C 300
C 300
18 март 2022 21:01
Гост

Това е лепилото за ЦИРК БАЛКАНСКИ.

Вече пътуват за Украйна и всички са втренчени в сапунката. През това време всеки предадоха за пореден път Родината. И ни направиха легитимна цел заради американските си господари.

re:
re:
18 март 2022 21:03
Гост

София и АЕЦ „Козлодуй“ ги пази вече Господ Бог.

АМИН

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 20:59
Гост

Уникални некадърници са тези от Промяната! Оставка!!!!

GoogLENA
GoogLENA
18 март 2022 20:54
Гост

Онова с на Лена Бориславова списъците от Гугъл беше юридически абсурд, но това изпълнение на Рашков и Петков е вече правен нихилизъм и чиста процесуална порнография. Дотук с промяната. Да си стягат багажа.

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 21:04
Гост

Мисля, че е спретнато с цел незаконосъобразно ограничаване на правото му на придвижване- т.е. да не може борисов да се срещне евентуално нито с Кьовеши, нито с американският генерал. И затова мислих, че се реставрира комунизма…От друга страна руската партия възраждане и лидера и пак ще нажежяват обстановката утре…Изобщо- ако не стане някой комунистически преврат в близките дни, ръководен от рашков и костадинов, ще съм изключително щастлива…

Memento
Memento
18 март 2022 20:52
Гост

Не, че мястото му не е баш в ареста…

123
123
18 март 2022 20:51
Гост

Рашков саботира ли правителството?

456
456
18 март 2022 20:56
Гост

Кирчо и Кокорчо като американската резидентура се саботират сами.

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 21:00
Гост

Добро утро, той не го съботира, той го свали!

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 21:31
Гост

Нищо не саботира. Толкова си може.

Рашков Дамаджаната
Рашков Дамаджаната
18 март 2022 23:03
Гост

Рашков е пияница,всяка вечер се напива като казак, на следващия ден се явява неадекватен с кръвясали очи като върколак.
И този пропаднал тип е министър на вътрешните работи…пародия

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 20:51
Гост

Направо са казват кога са изборите

Канон
Канон
18 март 2022 20:50
Гост

Рашков току-що канонизира Борисов.

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 20:49
Гост

Глупаци. Изкараха ББ жертва и сега ще се върне на бял кон

Кьовеши
Кьовеши
18 март 2022 20:48
Гост

Ако се окаже вярно, че Петков лично е настоял да свидетелства и в протокола наистина е замесил Кьовеши, твърдейки, че тя знае и е разпоредила „ареста“, това е страхотна издънка.

re:
re:
18 март 2022 20:57
Гост

Има ли съмнение?

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 20:48
Гост

Не съм фен на Борисов, но Кирчо и Кокорчо такъв си го вкараха, че… им се насълзуха очите

Проскубания бухал
Проскубания бухал
18 март 2022 21:09
Гост

Кокорчо няма нужда от овлажняване на роговицата. Той и без това не мига.

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 20:47
Гост

Пълен резил!

re:
re:
18 март 2022 21:04
Гост

Сефте.

Анонимен
Анонимен
19 март 2022 10:45
Гост

Сефте да има корупция и Гешев да не я разследва! Пълен резил!

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 20:47
Гост

И после се твърди, че кирил петков не бил креатура на дс агента жеглов; че не се цели реставриране на комунизма в България и връщането ни в орбитата на нацистка русия, както и откъсването ни от НАТО и ЕС…Поне тази нощ ще спя спокойно, че все още България няма да реставрира комунизма…до “протеста“ на руската партия възраждане утре…Всички, които са гласували за пп пп, СТЕ ВИНОВНИ за вашия избор, за това, че дадохте 100 процента кредит на доверие на едни новоизлюпени политици- аз поне не гласувах/ не гласувам от 30тина години/…Затова си заслужавате и дс ченгето рашков, и смешника кирил… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 20:50
Гост

И като не гласуваш, какво направи, за да бъде по-добре? Щото, това, че Борисов е освободен, не означава, че няма за какво да бъде затворен и годините под негово управление не са кошмар за БГ.

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 20:58
Гост

До “Анонимен 18 март 2022 20:50“ Май не схващате- изобщо НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА лицето борисов, А НАЧИНА, по който се случва задържането му. Защото от този НАЧИН следва, че ВСЕКИ ГРАЖДАНИН, който е неудобен на кирил петков или бойко рашков, МОЖЕ да бъде задържан “по неотложност“ ПРОСТО ЕЙ ТАКА- БЕЗ ОДОБРЕНИЕ НА СЪДА ИЛИ ПРОКУРАТУРАТА, БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ГОДНИ ЗА СЪД, ДОРИ БЕЗ ИНДИЦИИ ЗА ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ- за това става дума…

адвокатка от САК
адвокатка от САК
18 март 2022 21:06
Гост

Кирил Петков е само и единствено креатура на ЦРУ.

Memento
Memento
18 март 2022 20:47
Гост

За съжаление не изглежда добре отстрани.

Дамаджан Чашков
Дамаджан Чашков
18 март 2022 20:46
Гост

Пълен и очакван провал на Рашков и Петков. Даже три дни не издържа този цирк и се разпадна за часове.