Ако Васил Божков има доказателства, че е давал пари на премиера Бойко Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов, да ги даде и „да се приключва с този панаир“. Това заяви самият Горанов в първия си коментар по твърденията на укриващия се в Обединените арабски емирства обвиняем бизнесмен, че за три години е предал на него и на Борисов над 60 млн. лв.

Божков подаде за това сигнал до прокуратурата, в който твърди, че може да предостави в подкрепа на думите си „документи, банкови извлечения, записи от охранителни камери, снимки и свидетелски показания“. Проверката по него е разпределена на прокурор Ангел Кънев от Специализираната прокуратура и е за „евентуално извършени закононарушения от висши представители на изпълнителната и законодателната
власт на Република България“.

„Твърденията на бизнесмена Васил Божков са манипулативни и целят дискредитация. Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир. Как си представяте, че мога да изрекетирам един от най-богатите и известни хора от Прехода в моя кабинет?“, заяви днес Горанов.

И допълни: „Аз съм министър на финансите и той един беззащитен български гражданин, беден, няма да отиде след това да се оплаче чинно? Звучи наивно“.

Горанов каза, че няма притеснения за сигнала на Божков до прокуратурата. „Какви доказателства? Едни огромни торби с пари, давани пред свидетели. Как си ги представяте тези неща?”, попита той. И заяви, че действията на Божков са продиктувани от обвиненията на прокуратурата, за които той мисли, че са отговорни управляващите. „Всичко, което е правил или не, е негово деяние, ние не сме го карали нищо“, каза Горанов.

Премиерът, който пръв отрече твърденията на Божков, днес заяви, че няма повече да коментира думите на човек с 18 обвинения. „Нека да оставим да работят прокурори, съдии, следователи и да завършат и тогава ще дойдете да ме питате“, заяви той.

След коментарите им Васил Божков, който вече превърна в традиция изявите си чрез фейсбук от Дубай, публикува ново видео, в което анонсира, че утре ще зададе въпрос без да уточнява към кого и за какво.

Бъдете здрави

Преди 30 години един милион българи излязоха и промениха историята."Благодаря ви за подкрепата, пожеланията и сигналите.Хунтата продължава да граби. Прокуратурата им помага. Политиците мълчат. Институциите бездействат .Време е властимащите да се осъзнаят и да понесат последствията от действията си. Утре ще ви задам въпрос, на който вярвам, че ще отговорите." #БъдетеЗдрави.

Публикувахте от Васил Божков в Събота, 6 юни 2020 г.

17
Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви
 
 
 
нови хронологично най-добре оценени
тикволог
тикволог
08 юни 2020 15:17
Гост

Панаирът ще започне, когато за да отърве кожата, боко-тиквата ти удари шута ! Вече го е правил и пак ще го направи…., защото българският 80% дебилен народ му позволява това.

без страх
без страх
07 юни 2020 14:12
Гост

Подценяват Божков.
Времето ще покаже.
Хвърлиха срещу него бумеранг, но…. както знаем той се връща и посича онзи, който го е запокитил. Той ще се познае…., ала какви ще ги дъФчи после… мани, мани, бЕгай.

Kostov
Kostov
07 юни 2020 11:59
Гост

Интересно ми е Кьовеши как ще реагира на сигнала на Божков, ако й го е изпратил де.

Анонимен
Анонимен
07 юни 2020 12:18
Гост

При положение, че българската прикриватура е бухалка на мафията в съдебната ни система – Кьовеши остава последната ни надежда за справедливост.

Койчо
Койчо
07 юни 2020 11:57
Гост

Много ербап тоя катил Горанов, бе! Защото знае, че каквото и да е направил, нищо няма да му се случи.

Бегай
Бегай
07 юни 2020 11:57
Гост

Защото падне ли той падат всички и затова се крепят взаимно.

Анонимен
Анонимен
07 юни 2020 11:59
Гост

крепи го един успял млад мъж с много килограми, това го крепи

поетът с Наказателния кодекс
поетът с Наказателния кодекс
07 юни 2020 11:56
Гост

Владко хапвал сладко, сладко.
Ох, приседна ли ти, Владко?

Подпис: поетът с Наказателния кодекс

бай Ставри, трети отряд
бай Ставри, трети отряд
07 юни 2020 11:58
Гост

Бай Ставри харесва това 😉

наблюдател
наблюдател
08 юни 2020 15:19
Гост

Дано бай Ставри да доживее края на Каскета, че после и съкилийника !

12345
12345
07 юни 2020 11:54
Гост

Божков е много умен и много мръсен. Още когато е започнало изнудването за хазартния му бизнес се е подсигурил. Човек, който поне малко е имал вземане-даване с него не може да очаква друго. Та се чудя дали няма да свали той кабинета Борисов 3 и да прати цялата им окръжност от фирми в небитието?

Мунчо
Мунчо
07 юни 2020 11:54
Гост

Божков им предлага сделка, а те се дърпат като ощипани, от къде са толкова сигурни, че няма доказателства?

Shib
Shib
07 юни 2020 11:55
Гост

От прокуратурата – тя казва кое е доказателство и кое празни приказки.

Анонимен
Анонимен
07 юни 2020 12:17
Гост

Нормалната прокуратура така прави. А българската прикривитура мачка доказателствата срещу „нашите хора“ и лъска имиджа на истинските мафиоти.

Чичо
Чичо
07 юни 2020 11:53
Гост

Черепа далеч не е прост и не говори празни приказки, има какво да покаже.

колко торбички била с пачки са това
колко торбички била с пачки са това
07 юни 2020 11:52
Гост

60 милиона за 3 години, това са по над 80 000 лева на ден… да са превеждани по банков път… не ми се вярва 😉 а само като си представиш колко торбички била с пачки са това, хич не ми е ясно как са давани

вб и цв
вб и цв
07 юни 2020 11:49
Гост

Няма да приключи панаирът, той сега започва. ГЕРБаджиите ще разберат, че не са се захванали с подходящия човек. Черепа не е Цветан Василев…