Окръжният съд в Пазарджик е наложил запори и възбрани на имущество за над 9 млн. лева на кмета на Септември Марин Рачев, съпругата му и свързани с тях фирми, съобщи БНР.

Решението на съда е по иск на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Той е заведен, след като Рачев беше обвинен за умишлена безстопанственост, от която са настъпили вреди за общината за над 200 000 лева, както и за престъпление по служба.

Прокуратурата твърди, че през пролетта на 2017 г. той е сключил договор за над 226 хил. лв. за ремонти в града. Според обвинението кметът извършвал плащания по договора, без строително-монтажните дейности да са били изпълнени от строителя, при това на многократно завишени цени.

Преди седмица Рачев беше осъден условно на две години и половина затвор по друго дело, в което е подсъдим за укриване на данъци. Той беше признат за виновен от Окръжния съд в Пазарджик, че през 2006-2007 г. като едноличен търговец на горива чрез фирмата си „Марин Рачев-Менсъл“ е укрил данъци за над 118 000 лева, като подавал неверни декларации, подписани от съпругата му.

5
Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви
 
 
 
нови хронологично най-добре оценени
буквалист
буквалист
30 май 2019 11:28
Гост

Хубаво заглавие. Първо си помислих, че са ги поискали под масата. После разбрах, че са ги поискали чрез наказателния съд. Дано ги получат. По втория начин, имам предвид.

Анонимен
Анонимен
26 май 2019 15:41
Гост

Някой си кмет крал. Нищо ново. Въпросът е как да се вземат превантивни мерки, за да не се случва за в бъдеще.

Анонимен
Анонимен
25 май 2019 11:23
Гост

Това им е „експертизата“, ама като има гламави да ги избират, ще има и тарикати, за да ги посочват.

Анонимен
Анонимен
26 май 2019 15:39
Гост

Като дойде време за избори, всички кандидати ще се изтрепят да обещават. Обаче идват голички и докато ги облечем ни излиза през носа.

Анонимен
Анонимен
25 май 2019 11:22
Гост

Ами то така се прави бизнес в малките градове