Депутатката от ГЕРБ Анна Александрова е новият шеф на правната комисия в парламента.

Депутатите избраха Александрова да поеме поста, който беше овакантен, след като Данаил Кирилов стана правосъден министър.

Александрова е депутат от ГЕРБ с втори мандат в Народното събрание. Преди това е била зам.-кмет на столичния район „Надежда“ и главен юрисконсулт в Министерството на отбраната.

Правната комисия беше без председател втора седмица след като Данаил Кирилов пое поста на Цецка Цачева. Прогнозите бяха, че мястото му в комисията ще заеме някои от другите юристи на ГЕРБ, като най-спрягани бяха имената на зам.-председателката ѝ Десислава Атанасова и на дългогодишния ѝ член Димитър Лазаров.

Александрова е втори мандат депутат и член на правната комисия. Макар рядко да попада под медийните прожектори, тя често е вносител на важни изменения в законодателството. Една от последните ѝ инициативи са промените в Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, с които да се уреди най-сетне, че именно по реда на този закон гражданите и бизнесът могат да търсят обезщетения при нарушаване на правото на ЕС.

По време на тежките дебати последно по Изборния кодекс тя изнесе голяма част от парламентарната работа. Тъй като е член и на комисията по икономическа политика и туризъм, Александрова излиза от там и влиза в по-леката за взаимодействие с неправителствените организации.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Юре
Юре
22 април 2019 13:21
Гост

Ня тах не им трябваше юрист, а изпълнител на поръчки с юридическа диплома.

Ужас
Ужас
21 април 2019 10:04
Гост

Коя? Какъв е юридическият й опит? Юрисконсулт… в държавната администрация… Ама перфектният избор е това.

Анонимен
Анонимен
19 април 2019 11:41
Гост

Тази жена допринесе много за нормотворчеството и то в интерес на хората.

Анонимен
Анонимен
19 април 2019 11:05
Гост

Перфектен избор. Тя заслужава този пост.

Анонимен
Анонимен
19 април 2019 11:03
Гост

Поздравления! Дано си върши работата по-добре от предшественика си.

Анонимен
Анонимен
19 април 2019 11:02
Гост

май по-зле от кирилов няма накъде… тази жена, не я познавам, но може и свястна да излезе