34-годишният адвокат Никола Минчев е председателят на 47-мото Народно събрание (НС). Той беше номиниран от „Продължаваме промяната“.

За зам.-председатели на НС бяха избрани Мирослав Иванов от ПП, Росица Кирова от ГЕРБ, Мукаддес Налбант от ДПС, Кристиан Вигенин от БСП, Ива Митева от ИТН, Атанас Атанасов от ДБ и Цончо Ганев от „Възраждане“.

„Никола е боец за каузи, почтен и ще допринесе много за най-добрата кауза – успехът на България“, каза за него лидерът на формацията Кирил Петков.

Единствени от „Възраждане“ издигнаха друга кандидатура. Тя беше на Цончо Томов Ганев от партията. Той беше представен като възпитаник на Стопанската академия в Свищов, бизнесмен и човек с непримирима позиция, който отстоява българщината.

Минчев беше избран със 158 гласа „за“, един „против“ и 72 „въздържал се“. Конкурентът му Ганев получи 13 гласа „за“, 91 „против“ и 88 „въздържал се“.

След избора си Минчев заяви: „Парламентът отразява нагласите в обществото – с избора на 7 формации избирателят ни даде ясен знак, че очаква екипна работа, а не авторитарни решения. И тук ще има различни виждания, но нека посрещаме различията с уважение. Нека общата воля се роди в качествената и разумна дискусия. Да възстановим духа на взаимното разбирателство и да наложим нов модел за правене на политика“.

Той благодари за честта и заяви, че ще работи за това парламентът да бъде място за свободни и градивни дебати, в които да бъдат създадени закони, които да ускорят развитието на страната. „Само така ще се осъществи промяната, за която всички мечтаем – да живеем в една по-добра България“, заяви новоизбраният председател на Народното събрание.

Кой е Никола Минчев

Никола Минчев е учил в 91-ва Немска езикова гимназия в София, след което е завършил Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Доскоро беше адвокат в адвокатското дружество „Джингов, Гугински, Кючюков и Величков“, но името му вече не фигурира на сайта на кантората и самият той каза, че е напуснал още при присъединяването си към „Продължаваме промяната“. Като адвокат е работил в сферата на недвижимите имоти, енергетиката и корпоративното право.

„Опитът оценявам като безценен, защото е най-добрата школовка, която един млад юрист може да получи и аз я получих там, за което винаги ще бъда благодарен. Най-много се занимавах с процесуално представителство, което също считам за полезен опит в настоящата ситуация“, каза Минев пред бТВ. Интересен факт от биографията му е също, че прадядо му – Сирко Станчев, е бил два мандата депутат преди 9 септември 1944 г. Прадядо му е подписал декларацията за спасяването на българските евреи, осъден е на смърт от Народния съд и убит.

За себе си Никола Минчев каза още, че е живял само в България и споделя общи принципи с Кирил Петков и Асен Василев. Той се запознал с Петков преди около 7 години, покрай общи каузи, свързани със спасяването на плаж „Корал“ от презастрояване.

От „Продължаваме промяната“ го представиха като човек, който вярва, че с добри закони може да бъде постигнат добър ред, така че да не се налага младите хора да избират между щастието в България и добрата реализация в чужбина.

Никола Минчев казва, че обича спорта и „още помни времето, когато „Миньор“ и „Металург“ бяха заедно в „А“ група“.

Новият парламент – откриването

Заседанието на новия парламент днес откри най-възрастният народен представител Силви Кирилов от ИТН. Той изрази радостта си, че в залата има много млади хора. Говори за единение и загърбване на тясно политическите интереси и призова за мобилизация на интелектуалните способности и морал на всички депутати за разрешаване на проблемите на България.

Той закле новите народни представители: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.“

„Приоритетна задача е демонтажът на прокурорският чадър над корупцията. Надявам се всички демократи тук да са убедени, че това е ключът към бъдещето. Ако не успеем да постигнем промени в обозрим срок, скоро миналото ще потърси реванш. А без справедливост и законност всички добри намерения са обречени на провал“, каза в обръщението си президентът Румен Радев.

Той призова за прозрачност и предвидимост на законодателния процес. „Да се прекрати порочната практика ключови закони да се изменят тихомълком с преходни и заключителни разпоредби. Това е вратата на лобизма и тя трябва да бъде затворена“, посочи Радев и каза на депутатите, че си струва да разгледат бюджета, който служебното правителство е длъжно да внесе. Той предвижда грижа за бедните и създаване на условия на икономически растеж, заяви държавният глава.

Кирил Петков от ПП: Време е да вложим смисъл в думите народен представител

„Време е да вложим смисъл в думите народен представител“, призова лидерът на ПП Кирил Петков. Той говори за емиграцията на младите и бедността на възрастните, за неосъществените проекти и заяви, че те се дължат на алчност, егоизъм и нехайство, не на всички депутати, но на повечето от тях.

„Това трябва да спре днес. Нека всеки от нас да каже – искам да бъда част от промяната. Всички заедно да заявим, че е време за нулева толерантност към корупцията, нулева търпимост към кражбите, за истинско правосъдие в България. Време е да защитаваме истинските интереси на гражданите, без да ни е страх от т. нар. политически инвеститори, време е за просперираща България, от която да се гордеем. Време е за всички нас да си свършим работата“, каза той.

Десислава Атанасова от ГЕРБ: Толеранс за новото правителство

„Народното събрание не може да си позволи да пилее време в скандали“, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС. Тя каза, че коалицията ще бъде конструктивна и разумна опозиция и ще даде толеранс на бъдещото правителство.

В речта си тя обаче заяви, че управляващото мнозинство няма да е плод на силна обществена енергия, а резултат на компромис. „Конфигурацията е много повече плод от гласуването „против“, отколкото „за“, каза Атанасова.

А после заяви, че трябва да се подходи със смирение и отговорност и че ГЕРБ осъзнава напълно отговорността за съставяне на редовно правителство.

„Нашата парламентарна група ще бъде опозиция на очертаващото се ляво либерално мнозинство. Не възприемаме обаче ролята си като политически инструмент за нагнетяване на напрежението в обществото. Предизвикателствата са големи и трябва политическо съгласие. В конструктивни разговори ще подкрепим всяко предложение, което отстоява българския национален интерес“, заяви Десислава Атанасова. Като съобщи, че ГЕРБ е била създадена на днешния ден преди 15 години и партията няма да предаде избирателите си.

Мустафа Карадайъ от ДПС: Да започнем да решаваме кризите

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че 47-мото Народно събрание е натоварено от избирателите да започне да решава кризите и да прекъсне поредицата от предсрочни избори.

„ДПС ще работи за възстановяване на нормалността в политиката“, обяви той.

Карадайъ говори за натиск и репресии от служебния кабинет, а след това оспори и машинното гласуване. „Този модел отблъсна от изборите поне 500 000 граждани – по-възрастното поколение и по-малко образованите имаха затруднения“, каза той.

„България фатално закъснява с плана за възстановяване и устойчивост. Скоро всички ние ще имаме възможност да преосмислим значението на думата бедност“, заяви председателят на ДПС.

Той подчерта, че нито една от кризите няма да бъде решена трайно, ако не се намери верният алгоритъм за борба с ковид пандемията. „Само за последните 3 месеца страната загуби повече хора, отколкото във Втората световна война“, каза Карадайъ и призова в борбата с пандемията да няма управляващи и опозиция.

Корнелия Нинова от БСП: Ще бъдем социалния стълб и гарант за стабилност

Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова призова Народното събрание да не допуска четвърта криза – политическа, след като вече има здравна, социална и икономическо-енергийна.

Трябва да се справим с тези три кризи, но ако не съставим устойчиво мнозинство, ще допуснем четвърта криза – политическа“, заяви Нинова и допълни, че БСП ще положи усилия да се създаде стабилно мнозинство и редовно правителство. „Може да разчитате, че в БСП сме предвидими и разумни, ще бъдем социалния стълб и гарант за стабилност„, каза Нинова.

Тя очерта три приоритета, които стоят пред управляващите. Първият е започването на истинската промяна на досегашния модел на управление, възстановяване на държавността и конституционните принципи на разделение на властите, правовата държава, справедливост, равенство, свобода и мир.

Вторият приоритет е превеждане на държавата и народа през кризите като това стане с грижа за хората.

И третият – активна проевропейска външна политика на равноправни партньори на другите държави членки на ЕС, ускорено приемане на плана за възстановяване и придвижване напред на оперативните програми.

Нинова заяви, че промяната може да бъде постигната с три прости неща. Първото е закони, приети с грижа на хората, а не в нечий личен и лобистки интерес. Второто е контрол върху прилагането на тези закони, „защото каквито и закони да направим, ако не се прилагат, няма смисъл“. И третото е справедливо правосъдие за всеки, който наруши законите.

Ако пресечем корупцията в зародиш, администрацията стане бърза и ефективна, въведем електронното правосъдие и реформираме съдебната система, промяната е станала“, заяви Корнелия Нинова.

Любомир Каримански от ИТН: Да спрем да поставяме гордостта пред напредъка

Хората с почтеност, знания и опит трябва да обединят усилия, да запретнат ръкави за решаване на неотложните проблеми, пренебрегвайки и укротявайки егото си. Да спрем да поставяме гордостта пред напредъка. Да спрем да се оправдаваме, а да действаме, да направим така, че нещата да се случват“. Този призив отправи Любомир Каримански от ИТН.

По думите му едва ли има нещо по-трудно от това да промениш старите порядки и да осъществиш реформи. „Една от причините е, че повечето неприятели на реформите са онези, които са облагодетелствани от тези стари порядки. Всички граждани, които искаме нововъведения, трябва да сме денонощно будни и да браним новаторството, защото винаги когато на противниците се отдаде възможност да противодействат и нападат, те ще го направят жестоко и настървено“, каза Каримански.

ИТН ще направи всичко възможно да се състави правителство, НС да работи през целия си мандат като се ръководим от трите принципа за процъфтяване на човешкия живот – зачитане на разнообразието от хора, любознателността и знанието“, изтъкна той и пожела на колегите си здраве, целомъдрие, почтеност и отдаденост на реформите за по-справедлив живот на хората.

Няма нищо по-важно от човечността“, заключи Каримански.

Христо Иванов от ДБ: Няма да съм министър

Два лайтмотива имаше в изказването на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов – че има надежда за България и че той няма да е министър и трябва да бъде даден път на новото.

„Бяха казани много неща за предизвикателствата и кризите. Аз искам да кажа няколко думи за надеждата. Струва ми се, че в края на тази година стигаме до момент, в който можем да си позволим да говорим за надежда“, каза той.

Иванов посочи, че ДБ ще даде своя принос за излъчване на правителство. Но добави, че може да се помогне, „правейки крачка настрани, ако не и назад“. „Аз например няма да бъда министър. Да дадем път на нещо ново“, заяви той.

Съпредседателят на ДБ изложи приоритетите на формацията: „Вярата в това, че всяка власт трябва да съзнава своите ограничения. Вярата в парламентарната република. Вярата във фискалния разум и сдържаност. Преди да поискаме от някоя прослойка или индустрия е хубаво да ги чуем. Въвеждането на електронно управление е друг приоритет. Опазване на българското природно богатство. Ще продължим да работим за това българите в чужбина да се чувстват равноправни граждани на България“.

Иванов говори и за съдебната реформа. И обясни: „Ама не просто да махнем един човек, това също трябва да се случи, а да се извършат всички онези системни промени, които да модернизират българското правосъдие и прокуратура, така че всеки гражданин да е сигурен, че има правосъдие, на което може да се опре. Имам надежда, че този път ще успеем да направим това. Трябва да направим конституционна реформа, особено що се отнася до прокуратурата и Висшия съдебен съвет“.

А „Възраждане“ ще се бори с маските

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов очаквано обяви при първата си изява от трибуната на Народното събрание, че е повел 13 депутати на борба с „модерния фашизъм“, какъвто според него са ограниченията, свързани с коронавируса.

„Няма да търпим ограничения, маски и принудителна ваксинация“, каза Костадинов, след което начерта и другите фронтове на борбата на „Възраждане“ – срещу зелената сделка; срещу Истанбулската конвенция; срещу чуждите военни бази; срещу влизането на Северна Македония в ЕС; модернизация на ТЕЦ-овете и строеж на АЕЦ „Белене“.

„Много от вас дължат столовете си на страх, до толкова, че страхът в тази зала може да се усети. Страхът, който казва: не искам да загубя работата си в администрацията, поминъка си, бизнеса си. Стъпвате върху страх. Не може вечно да се лъже, краде и изнудва. На всички нас ни писна да бъдем ограбвани  и унижавани. Ние се опълчихме и сега сме тук – не искаме повече България да е васална. Няма да отстъпя и сантиметър назад в името на българските национални интереси“, зарече се Костадинов.

51
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Dixi
Dixi
06 декември 2021 15:19
Гост

Това е все едно да туриш новобранец за главнокомандващ.

само отбелязвам
само отбелязвам
06 декември 2021 2:12
Гост

Младостта не е порок, но липсата на опит, управленски стаж и представа за публичния сектор е трагедия!

Тарантино
Тарантино
05 декември 2021 21:39
Гост

Много памперси требат за Народното събрание. Бюджетът плаща.

Поздрав за младите
Поздрав за младите
04 декември 2021 20:33
Гост

https://www.youtube.com/watch?v=u0sp-2dF3ME&list=PLiVZeMm4qTO5mlaF7iYH7ITkW8DIwrPAH&ab_channel=OfficialCCCatchtube Heartache, heartache Heart was gold Oh, she hurt you It’s stone cold. Lonely, lonely Your wasted years You’re a winner with bad souvernirs. You’re a hero, you’re a man You’re a winner, take my hand. REFRAIN: ‘Cause you are young You will always be so strong Hold on tight to your dreams, hold on. You are right, don’t give up -( baby, baby, babe) ‘Cause you are young You are right then you are wrong You’re a hero next day you’re down So hold on to your dreams. All or nothing you can give Live your life, love to… Покажи целия коментар »

Тарантино
Тарантино
04 декември 2021 9:59
Гост

Е нема такава смешници!

Анонимен
Анонимен
04 декември 2021 11:28
Гост

Да, и на мен ми липсва простата кърджалийска пу*ка…

Пълни смешници
Пълни смешници
04 декември 2021 13:02
Гост

Пълни смешници са тези от ПП да сложат това малко момченце от Немската гимназия, СУ и най-голямата адвокатска кантора в България за председател на парламента! Друго си е човек, който си тежи на мястото и има богат житейски опит, както и такъв в производството на поцинковани кофи (а това е най-близкото нещо до правото все пак), дори да е бил квалифициран от лидера на собствената си партия като неостър женски полов орган.

фактите
фактите
04 декември 2021 9:31
Гост

Младостта не е порок. Ботев, като младеж е ръководил чета. Мери Шели на 19 г пише романа си. Моцарт на 11 години е създал опера. Раковски на 20г е извършвал революционна дейност. Дарвин на 22 г прави пътуването с кораба Бийгъл, и наблюденията му са основа за големи отрития. Росини твори само като младеж-основно около 25г си възраст, и по-рано. Александър Велики като младеж създава огромна империя. На 26г възраст Айнщайн публикува известната формула за това,че масата и енергията са еквивалентни. Капабланка като още дете е имал огромни постижения в шапмата. На 29г Хокинг създава теорията си за сингулярността. На… Покажи целия коментар »

Адвокат със сак
Адвокат със сак
04 декември 2021 12:32
Гост

Така е и аз съм направил най-добрите си постижения като млад.

НПО
НПО
03 декември 2021 14:36
Гост

Едно време се възхищавахме само на наказателните адвокати…., защото бяха рядкост практикуващите в Наказателното право. И сега е така- около 10-15% от практикуващите адвокати се занимават с наказателни дела. Защото са най-сложни.

ЧСИ
ЧСИ
03 декември 2021 14:59
Гост

Едно време ние пък само по наказателно учихме, по 100 пъти те късат! Тия Търговско, Семейно, Облигационно бяха лесни. В наказателното право е истината!

Анонимен
Анонимен
03 декември 2021 15:29
Гост

Сложни,сложни колко пък да сложни…но сериозните хонорари и интереси далеч не са в нак.право- малцина са нак.адвокати,които заработват добри хонорари. Виж друга бира са кантори,които имат позиции във властта и оттам прибират милиони, като консултанти на държ.агенции, държ.дружества и всякакви други публ.организации. Винаги ми е било странно в работата защо държ.организация с 10 юристконсулта ще наема адвокати за стотици хиляди лева хонорар и то по казуси сравнително елементарни.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2021 22:43
Гост

То чекмеджета се пълнят по всякакви начини!

Вики
Вики
03 декември 2021 15:48
Гост

Наистина малко са практикуващите наказателни адвокати, но и като цяло малко са и теоретиците в наказателноправната наука в БГ. Броят се на пръстите на едната ръка – Лазар Груев, , Пламен Панайотов, Румен Марков, Румен Владимиров – това са -изявените. Учението за престъплението и наказанието винаги е било сложно за проучване, защото за там трябват знания не само по Право, а и по Психология, Медицина, Биология и т. н. По-едно време имаше голям наплив за там, но в последните години всеки юрист се ориентира към цивилистиката, и то главно – Търговското право.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2021 16:06
Гост

Ами така е, в гражданското и търговското право има повече работа, пък и клиентите като цяло са далеч по-читави от тези в наказателното.

Младши прокурор
Младши прокурор
03 декември 2021 16:11
Гост

Хм, аз пък много си го харесвам наказателното. Винаги е забавно да гледаш престъпните истории на живо – на разни хора, които зорлем се навират в ръцете на господин Демон!

Анонимен
Анонимен
03 декември 2021 18:37
Гост

Е затова ли стана прокурор-да гледаш на живо престъпни истории?

Познавач
Познавач
03 декември 2021 16:54
Гост

Но хонорарите за наказателните дела са едни от най-високите. Преспокойно един наказателен адвокат, ако е много добър и известен, привлича клиенти, може само от наказателни дела да си докарва по над 10 000 хил. лв. на месец и повече. Познавам такива.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2021 18:35
Гост

Е то има и такива,които и по 50 000 взимат за дело! Иначе в общия случай занимаваш ли се преобладаващо с наказателно трудно ще изкарваш тия пари,за които пишеш.

Адвокат със сак
Адвокат със сак
04 декември 2021 3:24
Гост

Я да видим – това е глупаво, наказателният адвокат е също учил и други дисциплини, ха-ха – правото не е само бръщолевини, Наказателните адвокати са ерзац.

Кое е сложното в наказателните дела, това е смешно.

Вие НПО думата евикция чували сте.

Наказателните адвокати били – експерти. Видях я вчера Доковска – приказва си – пушейки, с Мирослав Боршош – НДК – бивш шеф.

Само влачат клиентите по дела – знам си ги.

Това – адвокат е гнусна професия и мен ме е срам, ама така ми се случи, има и по мъжки професии.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2021 14:04
Гост

Колко само са хрисими от ГЕРБ и ДПС, щели да съдействат, да възстановяват държавността. Познайте обаче как ще гласуват, ако бъде предложено отстраняването на оня, който назначиха, за да пази и не разследва мафията, превзела държавата. Но рано или късно наистина ще им се наложи да съдействат, дали на новия главен прокурор, дали на администрацията на Централния софийски затвор…

Най-малкият син на Партията
Най-малкият син на Партията
03 декември 2021 13:33
Гост

Колко трогателно. Дори и аз пуснах една сълза. Познавам колегата Минчев, симпатяга е и е много качествен професионалист, спор няма, но КАТЕГОРИЧНО му е много, много, отчайващо много рано за толкова висок и отговорен държавен пост. С този акт се създава усещането, че милата ни Татковина се овлядява от 3 адвокатски кантори – на Джингов /чрез Минчев/, на Сиела /чрез Лена/ и на Доковска /бъдещ член на КС/. Както се казва, вся власть – адвокатом. Дано да е за хубаво. Успех!

Анонимен
Анонимен
03 декември 2021 13:52
Гост

Колко трогателно-нескопосан опит за дискредитиране на новите във властта. Можеше просто да напишете, че Гешев е най-голямата радост, а Борисов е най-голямата стабилност. Тогава дори нямаше нужда да казвате в прав текст, че опитът и рутината на простата кърджалийска п*тка са за предпочитане пред неопитността на колегата, всички щяхме да се сетим.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2021 15:35
Гост

Не си прав сине! Дядото да ти каже, че голяма част от великите прозведения в литературата, музиката, науката и т.н. са сътворени дори от много по-млади от колегата хора. Младостта не е порок, както и неопитността в дадена служба. Порок е алчоността , завистта и лъжата.

ПКП forever
ПКП forever
03 декември 2021 13:18
Гост

Върнете ни цинковата кофа от Кърждали!

Анонимен
Анонимен
03 декември 2021 13:07
Гост

А какви председатели имаше в близкото минало- Цецка Цачева, ПКП, Главчев…!!!

Калинките са радост
Калинките са радост
03 декември 2021 13:23
Гост

Плеяда от най-добрите калинки на ДПС и ГЕРБ

Кики
Кики
03 декември 2021 12:38
Гост

Много заинтригуваща биография. Желая му успех в бъдещето му поприще.

ADVOKAT VG
ADVOKAT VG
03 декември 2021 11:25
Гост

Не познавам колегата лично. Изглежда добре, специализирал в престижна кантора. Да млад е , вярно е. Но нека бъдем толерантни и дадем шанс на младите преди да говорим. Те се нуждаят от подкрепа за да се справят, нуждаят се от споделяне на опит и знания, а не от безпринципна критика и негативизъм. Нека им помогнем, а не да пречим да се справят. Полезно ще е за всички.

Симеон
Симеон
03 декември 2021 12:39
Гост

Редно е да се дава път на младите. Още повече като гледам биографията му, мисля, че ще се справи много успешно.

Панайот
Панайот
03 декември 2021 11:19
Гост

Както навремето един велик човек започна свое известно изказване –
„I have a dream“ , само че моята дрийм е най-накрая млади и неопетнени хора да започнат истинската промяна, и истинския преход към нормализиране на живота на българите.
Дано да е така

Петрова
Петрова
03 декември 2021 10:46
Гост

„Целия си живот съм изкарал в България….“ Той на 34 години, говори за целия си живот! Успех му желая, но хайде не чак толкова гръмко да я кара!

Анонимен
Анонимен
03 декември 2021 11:19
Гост

и на мен това ми направи впечатление.

Потрес
Потрес
03 декември 2021 10:45
Гост

Докога експерименти с Републиката от някакви анонимници? Само изгледайте изказването на Кирил Петков, с което предложи този Минчев. Тотален потрес – Кирчо срича, заеква, сбърка 8 от десет думи…

Поздравления!
Поздравления!
03 декември 2021 10:17
Гост

“Приоритетна задача е демонтажът на прокурорският чадър над корупцията. Да се прекрати порочната практика ключови закони да се изменят тихомълком с преходни и заключителни разпоредби.” – най-наболелите законови проблеми от ерата на мафиотското управление на ГЕРБ и ДПС. По-точно не може да бъде казано!

Герасим
Герасим
03 декември 2021 12:42
Гост

Дано сега да закрият спецовете и най-накрая да отлюспят Гешев. Че на него мандатът му ще изтече вече, а той не прави нищо съществено.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2021 10:06
Гост

Това Реджеп Иведик ли е?

За пари ли
За пари ли
03 декември 2021 10:06
Гост

И пак от кантората, към която се насочиха милиони от ББР и ДКК. Да ви имам промяната

Анонимен
Анонимен
03 декември 2021 10:14
Гост

Това е така единствено според кафявите медии на Пеевски, които търсят под вола теле, за да дискредитират партиите на промяната, но явно не разбират, че времето на хунтата окончателно изтече.

Корупция
Корупция
03 декември 2021 10:47
Гост

Стига с този Пеевски като универсално извинение за всичко. Всяка грешка и на настоящите няма да им се размине. А по казуса с ДКК ГРЕШКИТЕ ИМ СА ДЕСЕТКИ и все с цел КОРУПЦИЯ.

Лозан
Лозан
03 декември 2021 12:43
Гост

Просто той е УНИВЕРСАЛНО корумпиран. А никой не го пипна, защото Борисов го пазеше.

Външен
Външен
03 декември 2021 9:59
Гост

А Радостин Василев защо го забравихте

Анонимен
Анонимен
03 декември 2021 9:48
Гост

Тези, които могат да провалят коалицията са БСП, Нинова е алчна

4567
4567
03 декември 2021 9:51
Гост

Тя ще се бори със зъби и нокти за някой апетитен пост, още повече ако БСП не я иска вече за лидер и предпочете някой от по-младите.

Хари
Хари
03 декември 2021 12:45
Гост

А, защото Борисов беше изключително скромен и чист като сълза.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2021 9:45
Гост

Бре, Лена Бориславова не беше ли от същата кантора

Анонимен
Анонимен
03 декември 2021 9:47
Гост

Ясно е откъде се захранва с кадри ПП. Но това не значи, че са способни. Тепърва ще ги видим

стига вече глупости
стига вече глупости
03 декември 2021 10:46
Гост

И какво като Лена Бориславова и Никола Минчев са работили в една кантора. Не може ли да са съмишленици? Първо, в тази кантора работят над 50 юриста. Второ, България, а още повече София е твърде малка, за да не се засекат подготвените млади кадри в частния сектор. Недоумявам как добрата им професинална биография се „мята“ като компромат. Вие знаете ли какъв професионализъм се изисква, за да работиш в DGKV, GTCo и аналози?

Аман вече, хората не са встъпили!

Анонимен
Анонимен
03 декември 2021 9:44
Гост

Не познавам човека, дори не съм чувал за него, но се надявам този път да имаме правителство, че не се трае

Анонимен
Анонимен
03 декември 2021 9:30
Гост

Хайдееее новите юпита. Да видим сега какво произвеждат големите кантори в България. Ще се излагаме ли или ще се гордеем

анонимен
анонимен
03 декември 2021 9:30
Гост

Честито на колегата 🙂 Радвам се, че млад човек, професионалист от практиката, ще има тази възможност.