След като договори адвокатите в София да използват безплатно базисните продукти на двете най-големи правно-информационни системи (ПИС) „Апис“ и „Сиела“, ръководството на колегията съобщи, че канторите в столицата ще ползват и специални преференции при надграждането им.

Както „Лекс“ писа, Софийската адвокатска колегия взе решение да осигури на членовете си безплатен достъп до „Апис“ и „Сиела“ след като Висшият адвокатски съвет лиши от тях адвокатите от цялата страна и сключи за още три години договор с най-малката правно-информационна система – „Лакорда“.

От днес адвокатите от столицата могат да изберат базисните продукти на коя от двете ПИС – на „Апис“ или „Сиела“, да използват.

Като от колегията съобщиха, че председателят ѝ Ивайло Данов е договорил и специални преференции за адвокатски дружества, съдружия и кантори на адвокати от САК. И обясниха, че абонаментът за правно-информационните продукти на „Сиела Норма“ включва предоставяне на право на ползване и актуализация на базите данни и на софтуера в рамките на една година от сключване на договора за абонамент. А с цените можете да се запознаете в таблицата. Те са за версия Сиела Webserver u Сиела Net c достъп с име и парола.

Договорът на САК със „Сиела“ предвижда, че всички останали продукти на нейните правно-информационни системи ще бъдат предоставени за покупка на адвокатите от София с 35% отстъпка от цените по ценова листа. Отделно от това издателство „Сиела“ предлага на членовете на колегията промоционална кампания „Коледата продължава“ и от 9 до 17 януари 2021 г. те могат да се възползват от 50% отстъпка при покупка на книжни издания на издателството.

Освен това членовете на САК ще ползват 10 % отстъпка при покупка на книги от книжарниците на „Сиела“ в София, при показване на адвокатска карта.

Отстъпките за абонамент за правно-информационните продукти на „АПИС – Европа“ са по действащата към момента на заявката ценова листа и са следните:

  • При потребител Адвокатска кантора с до 5 броя отделни пароли за достъп – 30 % отстъпка от цената по ценова листа на сайта на Апис;
  • При потребител Адвокатска кантора с до 10 броя отделни пароли за достъп – 35 % отстъпка от цената по ценова листа на сайта на Апис;
  • При потребител Адвокатска кантора с до 15 броя отделни пароли за достъп – 40 % отстъпка от цената по ценова листа на сайта на Апис;
  • При потребител Адвокатска кантора с до 20 броя отделни пароли за достъп – 45 % отстъпка от цената по ценова листа на сайта на Апис;
  • При потребител Адвокатска кантора с до 25 броя отделни пароли за достъп – 50 % отстъпка от цената по ценова листа на сайта на Апис;
  • При потребител Адвокатска кантора с над 25 броя отделни пароли за достъп – 55 % отстъпка от цената по ценова листа на сайта на Апис.

От колегията напомнят, че за достъп до системите ще е необходима нова регистрация и старите пароли няма да са валидни. Заявка може да бъде направена тук.