Два сигнала за бомба в един ден затвориха първо Съдебната палата в столицата, а след това и сградата на гражданското отделение на Софийския районен съд (СРС).

Палатата затвори за два часа, а след проверка съдилищата и службите възстановиха работа. Малко след това дойде и информацията за бомба в сградата на СРС на бул. „Цар Борис III“, а час по-късно след като и там не беше открито взривно устройство, тя беше отворена.

Обаждането за поставена бомба в палатата стана на фона на протест с искане за оставката на главния прокурор Иван Гешев. Пред сградата са наредени няколко палатки от гражданско сдружение „Боец“, като опит да се попречи на Гешев да влезе. Главният прокурор обаче сутринта не беше в София – от държавното обвинение съобщиха, че се е срещнал с обвинителите от Видин и Берковица. По-късно се върна в столицата и се срещна със заместниците си шефовете на отдели във Върховната касационна прокуратурата за контрола за законосъобразност при провеждането на парламентарните избори.

Междувременно от ръководството на софийската колегия съобщиха, че адвокатите отново влизат в Съдебната палата през ул. „Позитано“. Така те няма да се редят на опашки пред централния вход заедно с всички граждани, които искат да влязат в палатата.

Вече са променени правилата за достъп до сградата на Съдебната палата. И в заповедта на председателя на Софийския апелативен съд Даниела Дончева изрично е предвидено, че „адвокати се допускат и през входа на ул. „Позитано“ срещу представена адвокатска карта“.

Председателят на Софийския градски съд Алексей Трифонов пък промени правилата за работа на съдебните служби в условията на пандемия. Вече е удължено работното време с граждани и адвокати на службите „Съдебни деловодства“ в СГС. То е от 9 до 17 ч. А периодите за задължителна дезинфекция са намалени както следва: от 10 ч. до 10,15 ч., от 12 ч. до 12,30 ч. и от 15 ч. до 15,15 ч.

 

22
Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви
 
 
 
нови хронологично най-добре оценени
адвокат
адвокат
08 юни 2021 15:10
Гост

Имам и друга идея- нали всички наркоманизирани платени протестъри крещят като изоглавени, че в момента в България било “диктатура“- е, ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ и тогава ще видите РЕАЛНА И ИСТИНСКА ДИКТАТУРА, и ще им се наложи да излязат на ИСТИНСКИ протест, защото са тъпи, прости, трайно безработни поради мързел, простотипя и липса на средно образование, но са гладни, включително за власт и за привилегии….

Гешев е радост!
Гешев е радост!
08 юни 2021 15:54
Гост

Тъпи, калинки и тем подобни синоними се асоциират с назначенията и министрите на ГЕРБ. Професори, харвардски възпитаници и т.н. са техните заместници – министри в служебния кабинет. Само като се сравни правната карикатура, позната като Барни Ръбъл или Спондж Боб (бивш правосъден министър) с проф. Янаки Стоилов (настоящ такъв) и на всеки нормален човек му става ясна разликата. Но тези, за които Гешев е радост, разбира се, не са от нормалните, а просто тролове от кафявите медии на най-честния БГ олигарх, многократно проверяван от Каскета и чест като момина сълза, но несправедливо попаднал в списъка „Магнитски“.

адвокат
адвокат
08 юни 2021 16:41
Гост

До “Гешев е радост! 08 юни 2021 15:54“ Изобщо не ме вълнуват посочените от Вас физически лица- интересува ме безпроблемно и законно да имам достъп до сградите на СРС и СГС чрез легитимирането ми с адвокатска карта, за да си свърша адвокатската работа, за която са ме наели и за която моите клиенти са платили законен адвокатски хонорар. Каквито и да са политическите Ви убеждения, Вие нямате право да ми пречите да извършвам законно упражняване на адвокатската дейност на нито един адвокат и нямате право да злоупотребявате с правата на другите- това е Ваше ЗАДЪЛЖЕНИЕ съгласно нашата конституция, а именно;… Покажи целия коментар »

Друг адвокат
Друг адвокат
08 юни 2021 16:58
Гост

Колега, прав сте, но при положение, че най-висшите органи на управлението и правоприлагането злоупотребяват с власт, сякаш единствената подходяща ответна мярка е именно от този вид.

Анонимен
Анонимен
09 юни 2021 8:46
Гост

E, нищо не е свършило! Сега започва: ще пуснем Македония да ни унижава и в ЕС, поне още 100 000 американски рейнджъри ще дойдат, ДПС ще вземе 12- 15 процента на изборите, една банка ще фалира, ток, вода и парно ще скочат с 50 процента, МВР ще спре да работи и ще има пак нещо от рода на Наглите, едни мастити бизнесмени ще се отърват от досадното наказателно преследване, ще се затъркат едни талончета, ще дойде менте пиенето… очаквам с нетърпение Белият свтобус! Позната картинка и нищо ново!

адвокат
адвокат
08 юни 2021 14:43
Гост

Eто как шепа платени лумпени и кримиелементи пречат за реализиране на правосъдието. Имам предложение за всички ши9ани политици- 1, АБСОЛЮТНА ЗАБРАНА за всеки политик след или по време на осъществяване на политическата му дейност, да остане вписан в АК и да се счита за действащ адвокат 2. Нещо радикално- упражняващите юридическа професия да бъдат ЕДИНСТВЕНО лица с влязла в законна сила осъдителна присъда за тежки престъпления, след изтърпяване на наказанието им, и да нямат юридическо обраование. 3. Да се забрани членството в политически партии и извършването на политическа дейност на вписаните адвокати и онези, които искат вписване в АК в… Покажи целия коментар »

Anonimen
Anonimen
08 юни 2021 14:22
Гост

Няма ли да ги хванат най-накрая тези, които подават сигнали? Пълно безумие.

Ники
Ники
08 юни 2021 14:22
Гост

Самоспират работата на съдилищата.

Меринчев
Меринчев
08 юни 2021 12:59
Гост

Добре. Ще знаем.

Ьрвин
Ьрвин
08 юни 2021 12:59
Гост

Честито да им е. Да се почерпят по този повод.

Фреди Ф
Фреди Ф
08 юни 2021 12:58
Гост

Ще се почувстват специални

Anonimen
Anonimen
08 юни 2021 13:01
Гост

Те определено обичат да го правят.

Gnqs
Gnqs
08 юни 2021 12:58
Гост

Ама за гражданите ?

Кики
Кики
08 юни 2021 13:01
Гост

Няма такива преференции.

Саливерстров
Саливерстров
08 юни 2021 12:58
Гост

Това само по себе си не е кой знае каква новина, но е повод да се надяваме да се свършва с тази доасдна пандемия вече

Михаил
Михаил
08 юни 2021 13:03
Гост

Ако хората са разумни, спазват мерки и се ваксинират, това ще се случи по-бързо.

Десислава
Десислава
08 юни 2021 12:57
Гост

Добра новина

Филипов
Филипов
08 юни 2021 13:04
Гост

Най-накрая.

Анонимен
Анонимен
08 юни 2021 12:51
Гост

Нека това се превърне в символ на нормалността!

Анонимен
Анонимен
08 юни 2021 12:51
Гост

Ами…време беше!

Анонимен
Анонимен
08 юни 2021 12:50
Гост

Обаче и друго не можете да пропуснете. Шизофренията на Стойчо Кацаров. Има го във Фейсбук с постове как плюе по пандемията и смята, че такава няма, но в същото време сега се плюнчи мерките колко били лоши преди него.

Ananieva
Ananieva
08 юни 2021 12:50
Гост

Евала