Ситуацията е изключително тревожна, тя по никакъв начин не помага за повишаване на авторитета на съдебната власт, точно обратното. Такова мнение изразиха председателите на Върховния касационен съд (ВКС) Галина Захарова и на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков за скандала по върховете на прокуратурата.

Едно е видно – тревожно е, дори е жалко. Лично аз не съм допускала 15 години, откакто сме член на Европейския съюз, ние да се върнем десетки години назад и да започнем отново да водим битка за независимостта“, заяви Галина Захарова преди заседанието на ВСС днес.

В лично качество искам да заявя, че това, което се случва през последните седмици по никакъв начин не помага да повишаване на авторитета на съдебната система, точно обратното“, заяви на свой ред Георги Чолаков.

Двамата председатели отказаха да навлизат в подробности, защото тепърва Висшият съдебен съвет ще разглежда искането за отстраняването на главния прокурор.

В случая е драстично проявлението и сега въпросът трябва да се разреши законно, стриктно по закон, защото това е единствената гаранция, че може да има някаква промяна и единственият начин, с който съдебната власт всъщност разполага – да се спазва закона такъв, какъвто е и то абсолютно стриктно“, заяви Захарова.

Председателят на ВАС коментира писмото на Съюза на съдиите от вчера, в което имаше две искания към съвета – първото е кадровиците да отстранят временно от длъжност главния прокурор Иван Гешев, заместника му Борислав Сарафов и неговия заместник – Ясен Тодоров. А второто е след това членовете на съвета да подадат оставка.

Георги Чолаков попита ССБ на какво правно основание ВСС би могъл да отстрани тримата. Той припомни, че в закона има две хипотези. Първата е при повдигнато обвинение за извършено тежко умишлено престъпление, каквото в случая няма. А втората е при висящо дисциплинарно производство, по искане на дисциплинарния състав за срок от три месеца може магистрат временно да бъде отстранен от длъжност. На този етап няма образувани дисциплинарни производства срещу Сарафов и Тодоров, а що се отнася до главния прокурор, председателят на ВАС посочи, че има решение на Конституционния съд, в което се казва, че производството предсрочно освобождаване от длъжност на обвинител №1 не е дисциплинарно, а особен вид производство.

Чолаков коментира и искането на ССБ за оставка на членовете на съвета. Заяви, че той е член по право, номиниран от Пленума на ВАС и ще подаде оставка, ако колегите му от съда я поискат.

Шефът на ВАС изтъкна, че предстои ВСС да обсъди искането за предсрочно прекратяване на мандата  на главния прокурор. „Докато не приключи процедурата, няма да вземам никакво друго становище във връзка с други производства. Трябва да се даде спокойствие на ВСС, за да вземе той обективно решение“, каза още Георги Чолаков.

Председателят на ВКС на свой ред посочи, че процедурата за предсрочно освобождаване на някой от тримата големи е лаконично разписана в закона. Затова ВСС ще се ръководи от правилата, които преди при предходните две подобни процедури.

В отговор на въпрос дали ВСС ще съумее да вземе обективно решение, Галина Захарова заяви, че може да гарантира това само за своя глас,  но все пак допълни, че трябва „всички членове на съвета да бъдат максимално овладени, дистанцирани, за да може да вземат решение, което ще установи истината в максимална степен и ще се опита да предотврати настоящата криза, която вероятно може да се задълбочи, но и да стане база на по-нататъшна регулация в структурите на съдебната власт“.

Дългогодишен съдия съм и не мога да действам по друг начин, освен това и не искам. Това означава да следваме стриктно и формално всички законови изисквания от процесуална гледна точка. Това включва един основен принцип, който следваме като съдии, защото пред вас съм не в качеството на председател на ВКС, а на съдия, защото именно като съдия съм на тази длъжност. Този основен принцип е формулиран във всички процесуални закони – обективно, всестранно и пълно изследване на обстоятелствата“, каза Галина Захарова.

Тя отказа да коментира започналата проверка в СГП, „защото рано или късно, по един или руг повод има вероятност да стигне до ВКС, където тези въпроси трябва да бъдат разрешени“. „Това ме задължава да спася дистанция, няма да коментирам бъдещи производства“, категорична беше Захарова.

71
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Икимжиевица
Икимжиевица
20 май 2023 21:04
Гост

Рускинята е заприличала съвсем на изгнила тиква…

И пак, и пак, и пак, и пак ....
И пак, и пак, и пак, и пак ....
20 май 2023 16:10
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Вяря в съда
Вяря в съда
20 май 2023 0:40
Гост

Всички съгрешихте и всички трябва да си ходите! До сега сладък сън ли спахте?

re:
re:
20 май 2023 8:43
Гост

Напълно съгласен. Със стари магистрати – нова съдебна система не се прави!

Корупцията във ВКС и ВАС
Корупцията във ВКС и ВАС
19 май 2023 15:04
Гост

Е много тревожна.

МНОГО ТРЕВОЖНА!

Анонимен
Анонимен
19 май 2023 9:48
Гост

Нищо и няма на ситуацията, идеална си е.На нас, бачкащите, хич не ни дреме, че горе имате зор и някакви спонтанни полюции.Дреме ни, защо не спазвате Закона и не повишавате заплатите.Щото, ако наистина спрем да работим, ще Ви се види черно на всички.

Съдия
Съдия
19 май 2023 8:13
Гост

Изключително тревожно е че членове на ССБ са окупирали всички медии с позиции за своята тревожност и възмущение.Вместо да търсят консенсуса и възможността за консолидиране на съдебната система тези кариеристи са размахали боздуганите на присъдружната им политическа партия и отвращават и малкото останали им привърженици. Отдавам го на предстоящите избори на членове на ВСС и целта им да вкарат поне един човек с мотива “ има позиция“ .Като че ли нормален съдия може да се докопа до медия.

Анонимен
Анонимен
19 май 2023 10:16
Гост

Напротив, ССБ изказват от името на всички независими магистрати отвращението от разкритите политически зависимости в съдебната система. А на задкулисието това не му харесва.

съдия
съдия
19 май 2023 10:39
Гост

Глупости пишеш, позицията на ССБ си е позиция, търсеща конфликт. Ти си съдия, няма какво да въздишаш, сополиш и възмущаваш, а търсиш начин чрез личната си работа, личен пример и предложени действия да подобриш авторитета на съдебната система, в това число и като се стараеш да си пишеш делата в срок. Да искаш Гешев, Сарафов и Тодоров да бъдат освободени е политическа позиция в стил- няма човек, няма проблем, на всичко отгоре добре знаят, че закона не позволява да считаш някои за виновен преди да си установил фактите. Демек като Дневник те обяви за лош, ВСС да те освобождава, Ай… Покажи целия коментар »

Друг съдия (независим)
Друг съдия (независим)
19 май 2023 10:58
Гост

Който освети недопустими зависимости в съдебната система – търси конфликт или търси дебат с цел промени и премахването на тези зависимости? Ако си обикновен съдия или прокурор – колкото и личен пример да даваш, полза за подобни положителни промени няма. Затова е изцяло положително явление публичното говорене за подбни зависимости, а не замитането им под килима.

За сведение на посрещачите
За сведение на посрещачите
19 май 2023 15:10
Гост

Другари и другарки съдии и още по- съдии по линия на ССБ!

Врагът на независимата съдебна власт с червената тога и шапчицата му Сийка са разкрити!

Всички ние, като истински чернодрешковци и капии на А за Б трябва да застанем единни срещу Врагът на независимата съдебна власт!

Долу Гешев! Гешев е позор!

преминаващ
преминаващ
19 май 2023 15:58
Гост

Че те ССБ нищо не са осветили, ако някой ще осветява- това са Гешев и Сарафов, ССБ просто искат да яхнат скандала с някакви неприкрити политически мераци.

Анонимен
Анонимен
19 май 2023 6:40
Гост

То е ясно,че всички във ВСС са зависими от политически субекти и интереси и така е кадрувано по всички нива- не само в прокуратурата ,а и в съда.
Заканата за разкрития на тези зависимости ще бъде избирателна на принципа “лоши” срещу добри.
Смелостта е разкриването на цялата истина,а не избирателен отстрел.Обратното само ще затвърди убеждението,че всички по върховете на съдебната власт са кукли на конци и се задействат по команда.Ситуацията е очистителна и необходима. Който си мисли ,че ще излезе “сух” и чист от блатото не е познал.

Икимжиеф
Икимжиеф
18 май 2023 19:46
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Съдия СРС
Съдия СРС
19 май 2023 8:38
Гост

Тя и Мирослава Тодорова като я гледам в актуалните й интервюта е с вид на руска матрона и характерния за сесебейците стил- ярко червило и обички.

А за Б
А за Б
19 май 2023 15:14
Гост

Ти не я гледай Мирослава Тодорова! Тя е от Голямото добро утро.

Вижте се вие черни мишки такива – в огледалото! Не чух, не видях, не разбрах какво се случва под покрива на съдебната палата откакто постъпих, нали?

Анонимен
Анонимен
18 май 2023 19:16
Гост

Галина ми е състудентка. Баща й, проф. Владимир Захаров ни преподаваше Обща теория на правото в 272 аудитория , къде на руски, къде на български…,той не знаеше български.

Татин Стою
Татин Стою
18 май 2023 16:20
Гост

Ситуацията си е направо натопорчена. Въпросът е на кого първо ще му влезе … оставката.

Всички избрани и кадровици – да напускат съдебната система!

Прост въпрос
Прост въпрос
18 май 2023 14:10
Гост

Кое може да те мотивира от нотарус да станеш административен съдия?

Анонимен
Анонимен
18 май 2023 23:03
Гост

Въпросът е реторичен, но е дума с четири букви, както би казал проф. Филчев…

ганчо
ганчо
18 май 2023 13:35
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Хари
Хари
18 май 2023 14:41
Гост

И не ги е срам за пореден път да хвурлят прах в очите на хората.

Ad nauseam
Ad nauseam
18 май 2023 12:41
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Анонимен
Анонимен
18 май 2023 11:41
Гост

Само дано и техните имена не споменат Гешев и Сарафов, че както са тръгнали по списък…

Анонимен
Анонимен
18 май 2023 11:21
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
18 май 2023 11:40
Гост

„Нека да се види всичко, кое е тревожно?“
– Сегашното положение е плод на 5- годишното възпитание на юристите по времето на бай Тошо и БКП. Още толкова тодини ще са нужни да се възпита морал в юристите, който да се възприема от хората като справедливост. Съдебната власт е последният обръч от паяжината на комунистите.

Анонимен
Анонимен
18 май 2023 11:42
Гост

„5- годишното“ да се чата 50- годишното

WC.
WC.
18 май 2023 12:19
Гост

Още по-анонимен:

И турското робство е възпитало предостатъчно настоящите членове на ВСС.

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
18 май 2023 14:25
Гост

какви ще да са тия юристи, че за 5 ли, за 50 години ли, пак не са успели да се възпитат?!? бай ви Тошо от почти 30 години го няма, ама на кривата ракета все космоса й пречи. къде ги „младите“, „будните“ и „умните“, дето уж са учили в „демократични“ училища? щото май само калинки…
или и на вас „материалът“ ви пречи…

Чавдар
Чавдар
18 май 2023 14:43
Гост

A, защото днешните йористи са много читави сигурно.

...и умната
...и умната
18 май 2023 11:17
Гост

Тези да гледат да си свършат работата и да отстранят гешефта, че иначе ще има промяна на КРБ от ВНС и ще бъдат отстранени всичките, а прокуратурата ще се озове в МВР.

Песента на троловете
Песента на троловете
18 май 2023 11:50
Гост

Когато прокуратурата обвини Москов, Митов и Ненчев, троловете пееха „Пепи Белото“, „Къдравата Сю“…

Когато прокуратурата обвини Васил Божков и Цветан Василев, когато изгони руски „дипломати“, се почна „Гешев е позор“, „Оставка и затвор“…

„Това е нашият Президент“ …

селски прокурор
селски прокурор
18 май 2023 12:01
Гост

..и умната написа : „а прокуратурата ще се озове в МВР“.
Ами бил съм и в МВР, тъй че няма да се уплаша от това!

Stinger
Stinger
18 май 2023 14:54
Гост

Дънкан Маклауд, ти ли си, ве?

WC.
WC.
18 май 2023 11:17
Гост

Мирише та се не трае.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
18 май 2023 11:13
Гост

„Председателят на ВАС коментира писмото на Съюза на съдиите от вчера“
Защо ли си прави и труда да им отговаря на тези службогонци не стана ясно.

Анонимен
Анонимен
18 май 2023 11:47
Гост

Лошите службогонци от ССБ само мътят водата и не може Чолаков необезпокоявано да прокарва всички схеми на Пеевски.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
18 май 2023 15:41
Гост

Поне исканията им да бяха състоятелни, че само стават за смях и са по-близо до политиката, отколкото до съдебната власт, респективно заявеното от тях обстоятелство, че се борят за върховенство на закона и прочие.

Анонимен
Анонимен
19 май 2023 10:18
Гост

Точно ССБ разкриха политическите схеми в съдебната система!

Дуловска Джуконда
Дуловска Джуконда
18 май 2023 10:49
Гост

Шъ съм изпраи за сметка на това.

Анонимен
Анонимен
18 май 2023 10:33
Гост

„Съюза на съдиите от вчера … да отстранят временно от длъжност…“

За протокола: Такова искане имаше и от Трактора, защитаван навремето от Лулчева, колежка на Ат.Атанасов от ръководството на ССБ. Конфликт на интереси?

„Станишев и Алексей Петров с общ адвокат“ – http://skandalno.net/stanishev-i-aleksej-petrov-s-obsht-advoka-11327/

За протокола
За протокола
18 май 2023 10:30
Гост

Види му се вече края на вечния магистрат – съдия, прокурор, най-вече следовател. С края на Лукановата … Конституция.

Трябва да ратифицираме ИК! А тя – пречи.

345
345
18 май 2023 10:29
Гост

Безспорно ситуацията е отвратителна. Генизисът на същата обаче се корени във факта, че НС избира членове на ВСС. Гешев го каза в прав текст за ГЕРБ и ДПС. Пример е и факта на рязката промяна на 6 мата от ПК на ВСС. С Крумовия закон – в ПК на ВСС нещата, ще се здълбочат. Не че сегашните членове на ВСС имат капка морал. Хора обаче извадени от кантори, преподаватели незапознати с практически с работата в прокуратурата и юрисконсулт, при това всичките лансирани от политически субекти, зад които стоят олигархичти интереси е не гротестно, а сигурна стъпка към пълното овладяване на… Покажи целия коментар »

543
543
18 май 2023 10:51
Гост

От ЦПЗ да се намесят! Сестрите!

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
18 май 2023 14:30
Гост

че какво не ви харесва, че НС избира членове на ВСС? НС избира 11 члена, съдебната власт избира 14 – единадесет по колегии + тримата наложени от предния ВСС.

ще се намери ли някой да признае, че в КРБ има заложена мръсна бомба преди 30 години и че тя закономерно оцапа цялата съдебна система? или ще хвалим новите дрехи на царя?!

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
18 май 2023 10:25
Гост

“….Съдия Атанаска Дишева, член на Висшия съдебен съвет, нападна Иван Гешев по време на пленума на ВСС. Тя поиска да бъде включена допълнителна точка за обсъждане – сигналът на г-н Сарафов относно главния прокурор Иван Гешев. Тя поиска главният прокурор да даде обяснение лично и в този момент за имота в Боровец: „Вие сте тук и можете да отговорите ползвате ли го само вие“, каза тя.„Не ползвам имота в Боровец. Това е почивна база на прокуратурата, в която са почивали членове на ВСС. Дайте ми възможност и ще обясня“, отвърна й Гешев.Тогава членовете на ВСС преминаха към гласуване на точката… Покажи целия коментар »

психопат от ЦПЗ - оригиналът
психопат от ЦПЗ - оригиналът
18 май 2023 11:20
Гост

Пак съм аз, преди се пишех „адвокат от САК- оригиналът“.

Анонимен
Анонимен
18 май 2023 10:22
Гост

Гьобелсовите похвати като „Цацата и чайка“, заменено от „Гешев е позор“ карат човек да се чуди това от сталинистите на Кремъл ли идва, или от комунистите на Байдън в САЩ. Всъщност разлика няма. При това мантрите не отговарят на истината – споразумението с Чайка е подписано от Борис Велчев още през 2008г. и то включи и мандата на Цацаров. Последният го продължи САМО до края на своя мандат. За подробности – https://www.dnevnik.bg/print/arhiv_za_grada/2008/10/09/561876_ruskiiat_generalen_ „Съдебна власт“ – що е то? Някакво пожелателно определение дава Митов, а не Христо Иванов – „Митов: Идеята на съдебната реформа е да се изключи намеса на политиката… Покажи целия коментар »

ДневничеТо
ДневничеТо
18 май 2023 10:26
Гост

На сметката на А за Б.

Сладурче. Да се извадела политиката.

ВечниЯт Шиши.

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
18 май 2023 10:29
Гост

Такива елементарни тъпотии като “Гешев е позор“ могат да минават само пред електората с незавършен 8 клас, не и сред правоспособни юристи. Нали тук пише и един трол, който отвреме навреме използва този лозунг за свой ник. Когато видя негов “коментар“, веднага го апострофиран, защото е обидно за всеки юрист да се развяват такива политически лозунги, въздействащи предимно на неграмотното население на България…

За сведение на посрещачите
За сведение на посрещачите
18 май 2023 10:22
Гост

За ПП + ДБ съдиите са ангели. ВКС е раят на земята където всички са честни и неподкупни. Но даже когато по-малко грешат като некомпетентни, то е защото са Богове!

Боговете на Мамона – А за Б.

Да.
Да.
18 май 2023 10:14
Гост

Ситуацията е тревожна. Най-вече за рахатлъка.

Анонимен
Анонимен
18 май 2023 10:15
Гост

Шиши дори може да заслабне от страх, че може да махнат бухалката му с каскета

Тарантино
Тарантино
18 май 2023 10:13
Гост

Все си мисля, че по цял свят се учи „право“. И в България е така.

Обаче по широкия свят вчера си бил адвокат, днес си нотариус, а утре може да си примерно – следовател. Все юридически професии.

Обаче в България – станеш ли съдия, прокурор и най-вече следовател – излизаш от професионалното русло само с краката напред!

Без значение е дали си милиционер, милионер или ПУЦАДЖИЯ! Важното е да си съдия, прокурор и най-вече смел следовател като Сарафов примерно.

Лозан
Лозан
18 май 2023 10:11
Гост

Е, как ще се издигне авторитета на съдебната власт при тези циркове от страна на Гешев!

Велев
Велев
18 май 2023 10:12
Гост

Станахме за смях на целия свят с тази война на мафиотските кланове в съдебната система

Лозанита
Лозанита
18 май 2023 10:16
Гост

И Сарафов. И Тодоров. И …… Джукондата.

Ддд
Ддд
18 май 2023 10:09
Гост

Чолаков и Захарова първо да погледнат за собствените си съдилища.Най-голямата корупция.е по търговските, данъчните и делата по ЗУТ.

Анонимен
Анонимен
18 май 2023 10:10
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Тарантино
Тарантино
18 май 2023 10:17
Гост

Добро утро.

(от ГОЛЯМОТО добро утро)

Едни и същи "си ги избраха"
Едни и същи "си ги избраха"
18 май 2023 10:04
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
18 май 2023 10:13
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
San Diablo
San Diablo
18 май 2023 10:29
Гост

Всички са корумпирани, взаимMно се обвиняват, а фактически са кланове на различни ОПГ. Като резултат омаскариха ПРАВОТО и убиха вярата на хората във всички власти. Изпълнителната и законодателна власти отдавна са дискредитирани и омразни.

Тарантино
Тарантино
18 май 2023 10:02
Гост

Е да де!

Фигурата на вечния съдия, прокурор, най-вече следовател е конституционно закрепена от Лукановата Конституция. Той може да се о.ере и омаже с о.ранато, но няма механизъм, нали така?!

ВЕЧНИТЕ. Продукцията която гледаме като живота на Исус – 33 години.

Сега остава да видим и „две димящи дула“.

"Политико" за скандала с Гешев
"Политико" за скандала с Гешев
18 май 2023 10:02
Гост

„Нетфликс“, изяжте се от завист!
Каскета срещу Тиквата: Българската мафиотска държава се докара до ръба“. Под това зрелищно заглавие брюкселското издание „Политико“ описва как „Криза с върховенството на закона избухна неприкрито под формата на конфронтация между главния прокурор и бившия премиер Бойко Борисов“.

„Защитаваната от политици мафия в България е вездесъща и нейните интереси включват наркотици, оръжие, контрабанда на хора и източване на еврофондове. За протестиращите [от 2020 г. насам] свръхмогъщите прокурори на България лежат в сърцето на мафиотската структура, като винаги гарантират, че никоя „голяма риба“ никога няма да бъде изправена пред правосъдието в превзетата държава.“

Недежурен умнокрасив жълтопаветник
Недежурен умнокрасив жълтопаветник
18 май 2023 10:04
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Недежурен умнокрасив жълтопаветник
Недежурен умнокрасив жълтопаветник
18 май 2023 10:08
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Nina
Nina
18 май 2023 10:01
Гост

Πoчивнитe бaзи нa cъдeбнaтa влacт тpябвa дa ce мaxнaт. Имa и тaĸaвa пpeпopъĸa oт мeждyнapoднaтa бaнĸa oт 2009 г. Πpeĸaлeнo мнoгo paзxoди зa пoчивĸa зa 3 мeceцa. Te дa нe ca бoгoпoмaзaни тa щe пoчивaт бeз пapи. Бългapcĸитe гpaждaни пoвeчeтo нe мoгaт дa cи пoзвoлят мope, a тe c гoлeмитe зaплaти 5 xил лв нa мeceц дa xoдят нa мope зa бeз пapи. Toвa e oт ĸoмyнизмa взeмeтe ги aĸo тoлĸoвa ви e гpижa зa нapoдa. Cлeдвaщитe ĸoитo тpябвa дa cи oтидaт ca Чoлaĸoв и Зaxapoвa, тe cъщo ca нaзнaчeни oт тeзи ĸoитo нaзнaчиxa Гешев

Тарантино
Тарантино
18 май 2023 10:06
Гост

Е това е „идеологията“ на жълтопаветния планктон за „съдебната реформа“.

Почивните бази!!! Най-важното. Защо все ги влекат органически почивните бази?

Мики
Мики
18 май 2023 10:12
Гост

Да! Взимат една торба пари, а почиват за смешни суми.

Юлиян
Юлиян
18 май 2023 14:55
Гост

Ходил съм на семинар в Лозенец, почивната база на ВКС. Такъв рахат е! Представям си какво ще е две седмици лятото на море там.