“Този терористичен акт е срещу цялата държава и национална сигурност на България. Ние ще направим всичко възможно не само заради него, а заради цялата прокуратура. Недопустимо е някой да мисли, че това е инсцениран акт, това е несериозно”. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, която заедно с десетки обвинители, облекли червените си тоги, излезе на протест пред Съдебната палата в София след взрива срещу кортежа на главния прокурор Иван Гешев (фотогалерия с кадри от София на агенция „Бгнес“, както и със снимки от прокурорския протест в други градове, виж по-долу).

Заедно с тях бяха и следователи, и съдебни служители. Същото се случи и пред съдебните палати в много градове в страната.

Милева заяви: „Днес сме тук, за да кажем в лицето на престъпността, която иска да ни сплаши: Нас не ни е страх! Свидетели сме как срещу българската прокуратурата се води дългогодишна война. Война с компромати, медийни атаки, публикации, лобистко законодателство и улични протести. Не успяха по този начин и сега се опитаха да убият главния прокурор“.

Тук сме магистрати и съдебни служители. И нас не ни е страх. Защото, хората които сме се събрали тук и в цялата страна, отдаваме здравето и  живота си, в интерес на обществото. За това не ни е страх. За това няма да допуснем да бъдем заплашвани и нападани физически заради работата си. Ако се налага всеки ден ще бъдем тук – пред Съдебната палата, докато не реагират държавата и отговорните институции, за да защити сигурността на семействата ни“.

Районният прокурор на София Невена Зартова каза, че магистрати и съдебни служители са се събрали пред палатата, за да покажат, че не ги е страх да отстояват законността.

„Не ни е страх да продължаваме да работим, да продължим да отстояваме ценностите в правовата държава, не ни е страх да продължим да бъдем последен стожер на законността в тази държава“, заяви Зартова. И допълни: „От политиците очакваме единство, подкрепа в нашето желание да отстояваме ценностите на доброто и справедливото“.

Военноапелативният прокурор полковник Илин Алексов попита: „След като ние, които трябва да защитим правовия ред в държавата, биваме нападнати, това как трябва да звучи на обикновения гражданин? Държавата ако е на място, трябва да знае какво трябва да предприеме, утре всеки един от нас може да бъде следващият”.

Апелативният прокурор Радослав Димов коментира твърденията, че Иван Гешев е инсценирал атентата така: „Гешев е бил с цялото си семейство в автомобила, който е атакуван. Това е изключително цинично – да твърдиш, че сам си си организирал атентата. Този тип бомби се поставят с цел убийство. Това е насочено изключително срещу прокуратурата”.

ВСС: Атентат, който цели дестабилизация и овладяване на съдебната власт чрез силови прийоми.

Висшият съдебен съвет (ВСС) определи взрива до кортежа на главния прокурор Иван Гешев като безпрецедентен атентат без аналог в най-новата ни история, който цели дестабилизация и овладяване на съдебната власт чрез силови прийоми.

Декларации след инцидента от вчера огласиха днес представляващият ВСС Боян Магдалинчев (виж тук), заедно с говорителите на двете колегии на съвета, както и Прокурорската колегия на ВСС (виж тук).

Магдалинчев и говорителите на колегиите напомнят, че опитът за покушение е с „безпрецедентна дързост“, защото идва в контекста на оповестената от прокуратурата информация за разследването срещу групата около Красимир Каменов-Къро, свързано и с планирано отстраняване на магистрати и заплахи към Гешев.

„В тази връзка приемаме, че опитът за покушение срещу главния прокурор на Република България е опит за посегателство срещу българската държава и в частност срещу съдебната власт и нейната независимост. Заявяваме своята тревога и изключително безпокойство от безпрецедентния опит за посегателство. Отхвърляме демонстрирания стремеж за дестабилизация на съдебната власт и нейното овладяване чрез силови прийоми, непознати в най-новата ни история и неприсъщи за демократичните и правови държави“, се казва в декларацията. В нея от ВСС подчертават, че е недопустимо компрометирането на прокуратурата пред международната общност и дискредитирането на постиженията ѝ в борбата с престъпността, като призовават за единна позиция на държавната власт и бързо разкриване на извършителите.

От Прокурорската колегия на ВСС също пишат, че случилото се е терористичен атентат без аналог в най-новата ни история и опит за овладяване на държавните институции.

„Това е поредна атака от ескалиращия екстремизъм срещу българската прокуратура, насочена срещу нейните успехи в борбата с престъпността и безспорния ѝ принос по международни разследвания. Атентатът срещу главния прокурор подронва независимостта на съдебната власт и е срещу българските прокурори и следователи, срещу европейските ценности и устоите на демокрацията и принципите на правовата държава“, пишат от колегията.

Според тях атентатът цели да дестабилизира и държавата и ще получи крайно негативен международен отзвук, тъй като е несъвместим с демократичния образ на България.

„Изразяваме тревога от това безпрецедентно и арогантно посегателство срещу Прокуратурата на Република България, срещу живота на г-н Гешев, на неговото семейство и на придружаващите ги служители от Националната служба за охрана и заявяваме нашата подкрепа към всички тях!“, се казва в декларацията. От колегията изразяват увереност, че институциите ще работят съвместно за разкриване и наказване на виновните за покушението и призовават депутатите и всички политици да осъдят „като чужд на българското общество и се противопоставят на подобен екстремизъм“.

Тяхната декларация ще бъде изпратена на председателя на Народното събрание, на президента, на премиера, до представителството на ЕК, посолствата на държавите от ЕС, на САЩ и Великобритания, до европарламента, Съвета на Европа, Венецианската комисия, Консултативния съвет на европейските прокурори, Международната асоциация на прокурорите, Европейската мрежа на съдебните съвети, Комисията ГРЕКО и на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши.

Асоциацията на прокурорите в България (АПБ) също излезе с декларация, в която казва, че не може да остане безучастна „пред тази невиждана по своите мащаби проява на агресия, която се явява безпрецедентна атака не само против личността на г-н Гешев и неговото семейство, не само срещу личната неприкосновеност на редовите български магистрати и техните семейства, а изобщо срещу правосъдието и цялостния правов ред в страната“.

От АПБ посочват още, че тероризмът във всичките му форми създава смут и страх в населението, а насочен срещу фигура като главния прокурор означава, че целта е подриване на държавността, погазване на конституционния ред и законност и цялостно застрашаване върховенството на правото (пълния текст на декларацията виж тук).

Този срамен акт, който няма аналог в съвременната история, е израз на безпомощност на нарушителите на законността не само срещу държавните обвинители, но и срещу държавността“, казва на свой ред Камарата на следователите в България в становище (виж пълния текст тук).

КСБ също осъжда опита за посегателство срещу главния прокурор като изтъква, че с този „терористичен акт се цели не само физическото му отстраняване, но и разстройване, затрудняване, а вероятно и блокиране на работата на прокуратурата“.

Протестът на прокурорите в Бургас

111
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
„Шефе, абе и аз обичам да се пра’им на луд“ – Иван
„Шефе, абе и аз обичам да се пра’им на луд“ – Иван
05 май 2023 11:49
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Анонимен
Анонимен
03 май 2023 20:02
Гост

Всички на каишка, на протест! За нашия „любим“ Каскет! Псувахме го ние яко, а пък гражданите ни се смяха! Сложихме костюмчета в червено, някои пък с униформи. Дядо Йоцо хубаво се позасмя, добре, че „атентата“ не видя!

МОТИВ
МОТИВ
03 май 2023 15:40
Гост

Кажете ми поне един стойностен мотив някой да вземе живота на каскета? Един!

ps. Най-безумно заподозрени са умнокрасивите жълтопаветници. Та нали точно те последните петилетки се хранят от плюене по това бостанско плашило, както и от предходния Шишко. Не дай Боже да останат без него, без работа, без грантове, без смисъл от съществуване …

СТРАХ Я!!!

Мамин Делянчо Доганчо
Мамин Делянчо Доганчо
03 май 2023 15:12
Гост

Живи сме, цели сме!

Значи го можем.

Радио Ереван
Радио Ереван
03 май 2023 15:09
Гост

От какво да ги е страх?

От по 10 бона на калпак за нема нищо? Е, има нещо. Шашка 200 грама уж за Гешев.

Т....
Т....
03 май 2023 9:46
Гост

Е то осраваше и да ги е страх от Пиратката, която се опитаха да изкарат взрив. На Нова Година има и по силни бомбички от Пиратката гръмнала до колата на Гешефтурата.
Защо не дадат колата на Гешеф – или по нея няма нито една драскотина.

Ime :)
Ime :)
03 май 2023 8:29
Гост

Ден втори от инсценировката на Каскета: съспенсът значително намаля. А какво беше вчера, „спонтанен“ прокурорски протест, застрашени от взрива деца, огнен стълб няколко метра, кратер с диаметър 3 м и 30-40 см дълбочина, 3 кг тротилов еквивалент..
А днес какво- пукнат от камъче на пътя фар. И един от „гилдията“ отдолу.
Лъжците тепърва ще бъдат разобличавани.

Анонимен
Анонимен
03 май 2023 8:17
Гост

Bravo na prokurorite. Tova e Gildia. Ne kato mirizlivite sadii i sadiiki.

На пазар в Одрин с кортеж?
На пазар в Одрин с кортеж?
02 май 2023 22:28
Гост

Мишки! Срам сте за народа ни! Слугинаж! Мислите ли, че всички са глупаци, като вас!

Сеирджия
Сеирджия
02 май 2023 22:18
Гост

Абе, тука сте пуснали туит от Каскета, как им благодари, що не пуснете и туит, как ги свиква на „спонтанен“ и „неорганизиран“ протест в подкрепа на инсценировката?

Хаха
Хаха
02 май 2023 21:17
Гост

Страх ги е само от Шиши 🙂

Анонимен
Анонимен
02 май 2023 20:03
Гост

Ковеши и тя де се бута, където не я викат, кога ще се заеме с баба Лайнен и договора за ненужните ваксини с Пфайзер, вместо да рони сълзи по инсценировката на Каскета?

Страх
Страх
02 май 2023 19:56
Гост

е ясно, че няма, от самолет с невъоръжено око се вида инсценировката на Каскета.

3 кг
3 кг
02 май 2023 19:22
Гост

Май повече от 3 килограма ботокс, хиалурон и силикон има на снимките.

Политнекоректно
Политнекоректно
02 май 2023 19:11
Гост

Като не ви е страх, що не обвинихте вашия колега-който поръча през 2002г да бъде убит прокурорът от ВКП Колев? Като не ви е страх, що не обвинихте прокурорът, който поръча да бъде подхвърлена дрога на прокурор Колев? Като не ви е страх, що не обвинихте прокурорът, директно виновен да бъде самоубит през 1999 прокурор Дж., в сградата на съдебната палата? Предсмъртното писмо на самоубитият прокурор е в медиите и естрашно, и ужасяващо с тежки думи! ВАШ КОЛЕГА БЕШЕ САМОУБИТ, АМА СЕ УПРАШИХТЕ ПОСЛЕ ДА ПРОАНАЛИЗИРАТЕ НЕЩАТА! Днес давността е издавностена. Като не ви е страх, защо не обвинихте групировката… Покажи целия коментар »

Политнекоректно
Политнекоректно
02 май 2023 19:13
Гост
Политнекоректно
Политнекоректно
02 май 2023 19:15
Гост

Ето за случаят Р.Б. от 2011. Милицията преби човека-без причина иповод, а защото могат, а прокуратурата обвини пребитият. Оправдан. Осъди държавата. И до ден днешен милиционерите-биячи не са обвинени https://www.segabg.com/node/154729

Политнекоректно
Политнекоректно
02 май 2023 19:18
Гост

Ето за случаят от Симеоновско шосе. Пре проверка на шофьорска книжка милицията решава да извърши урологичен оглед на половия орган на мъж. Какво очакват да видят ,като свалят гащите на мъж, милицията явно трябва да е напълно задоволена-видели са каквото са искали! https://news.lex.bg/pregled-na-pechata/30-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D1%8A%D0%B6-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BD/

Политнекоректно
Политнекоректно
02 май 2023 19:21
Гост
Политнекоректно
Политнекоректно
02 май 2023 19:23
Гост

Ето за подслушванията от 2013 г https://www.paragraph22.bg/22-analizi/read/prokuraturata-pripali-cecomobil-a

Политнекоректно
Политнекоректно
02 май 2023 19:27
Гост

Като не ви е страх що не обвинихте прокурорът, продал на мафията името на защитената свидетелка Запрянова, и тя беше убита 2 часа преди да свидетелства. Бивш Главен прокурор пред 24 часа каза,че прокурор е продал името на свидетелката: https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/2508349

Какво вашия колега си купи със сребърниците от продаденото име?

Кражба на земи край морето-тенкс на прокуратурата!
Кражба на земи край морето-тенкс на прокуратурата!
02 май 2023 19:36
Гост

Прокуратурата се занимава с роми, откраднали мобилни телефони. Защото е безопасно. Страшно е прокуратурата да се занимава с „кражби “ на земи за стотици милиони-като по този случай:

Далавера за стотици милиони със земи край морския бряг, „амнистирана “ от бездействието и бавенето на прокуратурата.

https://bivol.bg/emliachni-tiholov-conev.html

НАЙ-ХУБАВИТЕ КЪТЧЕТА ОТ ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ – ЗАГРАБЕНИ С ИЗМАМА

Случаят е сравним със сумите по КТБ-но прокурорски ястрах амнистрина престъпната схема. Давността е издавностена, заграбените зами са придобити завинаги, а хората загубили земи-загубиха земите си завинаги. БЛАГОДАРЕНИЕ НА БАВЕНЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА!

Страх ви е, и то яко!
Страх ви е, и то яко!
02 май 2023 19:38
Гост

Като не ви е страх, що допуснахте милиционерите убили спортистта Айредин Мустафов да бъдат отървани. Ето този случай http://www.burgas-podlupa.com/%D0%B1%D0%B8%D0%B9-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%82%D0%B5-%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82

ВЪПРОС
ВЪПРОС
02 май 2023 19:42
Гост

Като не ви е страх защо не проанализирахте случаят, когато прокурор от СГП опита НЕЗАКОННО да разследва бивш президент. ПРОКУРАТУРАТА НЯМА ПРАВОМОЩИЯ ДА РАЗСЛЕДВА ИЛИ ПРОВЕРЯВА ПРЕЗИДЕНТ-справка Конституцията. Случаят според мен беше обикновена некомпетентност-но това не знамчи, чме вашия колега не трябваше да си понесе последиците. ЩО НЕ ОБВИНИХТЕ ВАШИЯ КОЛЕГА ЗА БЕЗЗАКОНИЕТО? https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/prokuraturata-opitala-da-razsledva-prezidenta-6012545

Прокурорска мерзост
Прокурорска мерзост
02 май 2023 19:49
Гост

Като не ви е страх -що не обвинихте вашия колега, който нападна, удари , и опита да души дете в лавката на едно училище, и то дете с тежки сърдечни проблеми? Заради твърдяно изпреварване, което не е имало-в това училища е правило -учениците са с предимство пред лавката. Линк тук няма да давам-случаят е ноторен, и позор за прокуратурата-прокурор напада дете в училищна лавка , и според прокуратурата това е законно. Физически силен прокурор, напада физически много слабо дете в лавката на училище, дете-след сърдечна операция и…не се случва нищо. Що бе-нали сте много смели. Каква прокурорска мерзост-здравеняк-прокурор напада физически… Покажи целия коментар »

Политкоректно
Политкоректно
03 май 2023 15:28
Гост

Съдът се състои ОБАЧЕ от АНГЕЛИ.

Според соросоидната гмеж. Целокупното грантаджийство от три петилетки УЖ ще и провежда съдебна реформа която никой не знае в какво се състои. Под реформа се разбира „УДРИ вербално Гешев“ и вземи едно пари от Козяк.

Това не е даже прокурорска реформа. Това е БУТАФОРИЯ.

Сега гърмят шашките.

ЗА КОГО ГЪРМЯТ ШАШКИТЕ, ЗА КОГО БИЕ КАМБАНАТА?

Жалка картинка
Жалка картинка
02 май 2023 18:58
Гост

Смях извън залата! А най-убедителен е болшевишкият перчем от прокурорската асоциация. По-зле и от Сарафов.

"Нас не ни е страх"
"Нас не ни е страх"
02 май 2023 18:29
Гост

Нас не ни е страх (от нищо друго, освен от Главния).

Истински юрист
Истински юрист
02 май 2023 17:11
Гост

С три килограма тротилов еквивалент, леко опърлена полянка. Хайде стига глупости, тая инсценировка стана голям цирк. Уж имало втора бомба, после нямало. Уж имало семейство, после нямало.. глупости за американска публика.
Тези на снимките са им спуснали нареждане да се изтъпанят с тогите, иначе я лсужебна проверка, я командировка в Долно уйно.

Анонимен
Анонимен
02 май 2023 17:51
Гост

Кога ли ще скалъпят версията, че за „атентата“ са виновни руснаците?

ПРБЛИК
ПРБЛИК
02 май 2023 18:32
Гост

Руснаците+Бобока+Цецо+Къро

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
02 май 2023 17:00
Гост

„Шефе, абе и аз обичам да се пра’им на луд“ – Иван Магнитски

Гражданин
Гражданин
02 май 2023 16:58
Гост

А за закони защо не протестират?! Само за заплати и за Гешев ги е грижа. Колко жени умряха, защо не протестираха. Протест срещу тях самите и бездействието на тази система. Нали те трябва да се борят срещу престъпността. Каква беше идеята на този протест? Май само да се подмажем на Гешев.

Русофоб
Русофоб
02 май 2023 16:49
Гост

Когато Али Агджа стреля по Папата и го улучи, не си спомням кардиналите от Ватикана да правиха подобни протести.

Винету
Винету
02 май 2023 17:50
Гост

Те, кардиналите, не са със стаден натюрел. Те са просветени и посветени.
Тези грозници с червените манти и другите на кадрите са „спонтанно“ мотивирани да показват смелост, като чекистите. Ох, просто индиански игри, по вождистки мераци.
Ще има ли бонус, защото ВКС като се снимаха по волята на вожда, май не взеха нищо.

Анонимен
Анонимен
03 май 2023 21:12
Гост

Ами не са протестирали понеже са се
надявали да се освободи мястото за папа поне от последствията, а ясно е, че конклава е щял измежду тях да избира новия.

Бобката на Магдалинката
Бобката на Магдалинката
02 май 2023 16:39
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Винету
Винету
02 май 2023 17:57
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
кайсийка или две
кайсийка или две
02 май 2023 16:36
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Бомба Три
Бомба Три
02 май 2023 16:41
Гост

С Магдалинчев са си земляци.

Свински черва
Свински черва
02 май 2023 16:33
Гост

Наскоро имах неудоволствието да слушам една млада, но пълничка прокурорка да писка с гласчето си клишета, като попитах каква е тя и ми казаха, че дъщеря на висш магистрат Ясенннн…., не помня фамилията. Днес ми го показаха по телевизията. Та иска да попитам те цялото семейство/ фамилия ли са магистрати и все такива ли са като господина, който мрънкаше и фъфлеше тази сутрин и друг път съм го виждал да досажда от екрана, но не знаех, че толкова важен и окопал цялата рода на служба

Анонимен
Анонимен
03 май 2023 21:15
Гост

Лайт мотива на коментара е, че някой е пълничък ли?! Иначе освен злоба, не се разбира какво е искал да каже точно автора.

Юрист
Юрист
02 май 2023 16:08
Гост

Що за болен мозък трябва да си, за да мислиш, че е инсценировка при условие, че в колата е било семейството му???

Истински юрист
Истински юрист
02 май 2023 17:09
Гост

Що за тролче трябва да си, за да поддържаш версията за измисления „атентат“? Вече стана ясно, че каскета не е бил със семейството си, въпреки първоначалното изхвърляне.

Хаха
Хаха
02 май 2023 21:14
Гост

Само дето не е бил със семейството си 🙂

Георги Ат.
Георги Ат.
02 май 2023 15:39
Гост

Да са благодарни, че този „флаш моб“ го правят началото на май месец, а не края на юли, че тогава като се изтъпанят на слънце в ония ми ти жеги, високото кръвно щеше да се обади 🙂

Моб фльш
Моб фльш
02 май 2023 15:48
Гост

„Мощният протест“/по Недодялко/ продължи не повече от 15 мин., така че нямаше опасност за здравето на спонтанните участници

Матеев е страшен :))))
Матеев е страшен :))))
02 май 2023 16:21
Гост

То така мощно се пишеше и за Вашите жълтопаветни протести, айййй молим, малко усещане, каквито и да сте

Малко се смирете бре павета
Малко се смирете бре павета
02 май 2023 16:18
Гост

Това личен опит на протестър ли споделяш?

Георги Ат.
Георги Ат.
02 май 2023 16:44
Гост

От личен опит с високото кръвно и тъпите неща/хора …

4567
4567
02 май 2023 15:34
Гост

Днес щели да покажат мястото на взрива. Явно ще покажат кратера, ама според мен цяла нощ са копали, че да я докарат тая дупка голяма, като за 3 кг тротил. Дано журналята се сетят да питат колко пръст са взели като веществено доказателство, както твърдеше Сарафов.

грую
грую
02 май 2023 15:02
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
02 май 2023 14:53
Гост

Нелепо е обяснението за „смяна на колите“, тъй като няма пострадал, и да не бе сменил нямаше да пострада. Лъже на дребно за пореден път Иван Магнитски и кара хората вместо да работят, да излизат на фото PR сесии, под строй и под заповед …

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
02 май 2023 14:51
Гост

ОСТАВКА КАСКЕТ !!! Излезли заедно твоите „комунисти, комсомолци, пионери всички заедно в строй“ … Кюлчета, Барселона, липсват 30% магистрала, КТБ, Пеевски … ГЕШЕВ ОСТАВКА И ЗАТВОР !!

Страх ли?
Страх ли?
02 май 2023 14:40
Гост

Единственият страх който имат е да не се сбогуват с благата службица!

Други страхове нямат, дори светът да стане на парчета.

Анонимен
Анонимен
02 май 2023 14:15
Гост

Смешно.
От какво не ви е страх? От какво трябва да ви е страх?
Подредиха ви за снимки пред сградите и се страхувате дори да попитате защо!
За какво е този „протест“?
Нали вие сте стожерите на правото, които трябва да се борите с престъпността?!
Утре като утрепе някоя нещастна жена мъжът й, пак ли ще протестирате? И това е престъпление.

Терминал 2
Терминал 2
02 май 2023 14:43
Гост

Има единственно страх да не загубят привилегиите който получават като високи заплати, след 12 заплата получават бонус от още 6, пенсиониране с 20 заплати, безотчетни пари за дрехи, а хората в частния сектор (маловажните) ще ду**ме супата.

Asen ot Haskovo
Asen ot Haskovo
02 май 2023 16:24
Гост

Tiq prikazki za duhane gi kaza Asen Vasilev , hajde wseki da si znae kakwo moje i kakwo ne, koj po kakwo e specialist , duhane, naduwane iiii

Анонимен
Анонимен
02 май 2023 13:51
Гост

Ако не ви беше страх (напр. да не ви командироват в РП – Малко Търново), нямаше да излизате под строй в подкрепа на празноглавия ви началник.

Гешо
Гешо
02 май 2023 13:35
Гост

Наистина няма защо да се страхувате от инсценировка.
Малко тема за размисъл: Вчера съм бил с децата, днес излезе, че не са били с мен. Вчера имаше втора бомба, днес няма. Днес има израелски експерт, който огледа опушената тревичка и потвърди, че е 3 кг тротилов еквивалент.

Послепис: Добре е, че има такива организирани протести, за да видят хората някой военен прокурор с униформа.

wtf
wtf
02 май 2023 16:03
Гост

Не е ли ясно – Гешев е бил с приятелка 🙂

Анонимен
Анонимен
02 май 2023 13:30
Гост

Интересно става, защото министърът на МВР Демерджиев /а той никак не харесва Гешев/ е заявил, че вече има заподозрян. Какво ли ще изпишат сега тук последователите на Ленчето Парапета? За какво ли да е заподозрян? За заря и фоерверки, ли? Чакам умниците да се изложат за пореден път и под умниците имам предвид едни загубени тролове, които се изявяват тук. И сега са загубени, но скоро ще станат изгубени.

Гешо
Гешо
02 май 2023 13:37
Гост

Ние му казваме не „заподозрян“, а „назначен“ за обвинение 😉

Анонимен
Анонимен
02 май 2023 13:44
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
02 май 2023 13:59
Гост

Хайде сега, не всички сме сарафи, да четем приготвени от каскета листчета.

Анонимен
Анонимен
02 май 2023 13:22
Гост

Полицай и прокурор нямат страх. Нормално…

Тихомир
Тихомир
02 май 2023 13:21
Гост

Е, от какво да ги е страх! В тях е ножа и сиренето.

Кики
Кики
02 май 2023 13:18
Гост

За мен това е пълна инсценировка.

Mitko bombata
Mitko bombata
02 май 2023 13:20
Гост

Ако взривът беше толкова силен, все щеше да има по-съществени поражения.

Ама разбира се
Ама разбира се
02 май 2023 13:17
Гост

Е то от какво да ви е страх? То вие сте мафията в тази нещастна държава

Обличането на Венера
Обличането на Венера
02 май 2023 13:01
Гост

– Уважаеми кибици! Ама вие да не си помислите случайно, че те са там отпред посред лъвовете – за пари, длъжности и жени-слуги!?

ТЕ СЕ БОРЯТ ЗА ЗАКОННОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ!

ДемиургЪт
ДемиургЪт
02 май 2023 14:12
Гост

– Гешев им купи тогите (и прическите). Гешев! С лични средства.

Стар зарзаватчия - Бай Кольо Фичето
Стар зарзаватчия - Бай Кольо Фичето
02 май 2023 12:55
Гост

Прекрасна стока. От зелена та най-червена!

Да не си помислите червива като гнили ябълки?!

НЕ! НЕ! НЕ! НЕ! НЕ! НЕ!

PS. Огледалце, огледалце, я кажи сега: кои сега са най-многобройни, умни и красиви магистрати на света?!

aла бала
aла бала
02 май 2023 12:53
Гост

Гешев е организирал “независимите“ прокурори 🙂

Ласло
Ласло
02 май 2023 13:14
Гост

Да, защото нищо не зависи от тях в случая.

СПИРИДОН
СПИРИДОН
02 май 2023 12:49
Гост

Снимчиците са трепач!

3 килограма „чист“ тротил.

Храстчета, тревички, бордюрчета и звездички от „Ярема“ до Ковачевци в полите на Витоша. Школа!

Дами канят, нали како Сийче?

Даам
Даам
02 май 2023 12:45
Гост

1/2 от прокурорите, съдейки по снимките, са над 55+, върли комунисти. Време е да се даде път на младите, широкоскроени хора.

За протокола
За протокола
02 май 2023 12:37
Гост

Пародията е пълна.

Не за друго, а затова че след всичките тези изпъстрени с гранатомети, пачки, кюлчета, флашки и шашки 7 години – ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПОЛУЧАВАТ ОГРОМНИ НАШИ ПАРИ.

Без да броим естествено рушветите и грантовете за пошлата сапунка.

Бюджетът на съдебната власт тази година ще надхвърли 1 000 000 000.

МНОГО СА НУЛИТЕ. МНОГО!

Умнокрасив жълтопаветник
Умнокрасив жълтопаветник
02 май 2023 12:28
Гост

ЕЛАТЕ ПРИ НАС! ЕЛАТЕ ПРИ НАС!

НИЕ СМЕ В КОАЛИЦИЯ! НИЕ СМЕ В КОАЛИЦИЯ!

адвокат от САК
адвокат от САК
02 май 2023 12:11
Гост

“…Обмисляни са „по-радикални методи“ срещу Гешев
На 16 март бяха огласени разговори на мутрите на Къро…“
https://blitz.bg/analizi-i-komentari/razbra-se-kakvo-sa-pravili-atentatorite-predi-da-zalozhat-bombata-za-glavniya-prokuror_news951303.html

адвокат от САК
адвокат от САК
02 май 2023 11:59
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Владимирова
Владимирова
02 май 2023 11:34
Гост

Сравнявам снимките от Сарафово и инсценировката на Гешев и немея! Боже, колко трябва да си безочлив, за да твърдиш, че някой искал да ти прави атентат и да те убие при тези обстоятелства, че даже и терористичен акт било!

адвокат от САК
адвокат от САК
02 май 2023 11:49
Гост

Tроле, нищо не можеш да сравняваш, защото не притежаваш ВСИЧКИ снимки от местопрестъплението и НЯМАШ ДОСТЪП до ВСИЧКИ тях. А нямаш достъп, защото нямаш качеството “наблюдаващ прокурор“ по въпросното досъдебно производство и си най- обикновен платен политически трол, който си въобразява, че разследващите органи в България СА ДЛЪЖНИ специално и само за него да публикуват ВСИЧКИ ВДС по едно досъдебно, за да се чувстваш точно ти специален и ТИ да оказва ш контрол за законосъобразност върху разследването. Нека ти припомня ЗАКОНЪТ- НПК Разгласяване на материалите по разследването Чл. 198. (1) Материалите по разследването не могат да се разгласяват без разрешение… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
02 май 2023 11:22
Гост

Забелязвам оформянето на една странна тенденция- платените политически тролове се опитват да се самопредставят като идентични на сборните и спорни- според мен- понятия “обществено мнение и гражданско общество“ и да формират обществените нагласи. Е- не им се удава, ако насреща си имат специалисти в съответната област.

:))
:))
02 май 2023 11:11
Гост

Оставка, некадърници!

!!!
!!!
02 май 2023 11:26
Гост

Не ги обиждайте. Те са професионалисти. В отстояването на интересите на мафията, която ги е инсталирала там точно с тази цел.

ADVOKAT VG
ADVOKAT VG
02 май 2023 11:09
Гост

Днес е Гешев, ама утре може да е друг. Всяко насилие е посегателство над държавността, независимо кой е на прицел. Може да не харесваме човека, но трябва да уважаваме и браним институцията. И малко повече човечност и съпричастност, защото толерирането на насилието ни прави по-малко човеци.

адвокат от САК
адвокат от САК
02 май 2023 11:13
Гост

Можете ли да ми обясните как един платен политически трол, който не е юрист; който няма изградено правосъзнание; никога не е учил какво е държавност и какво място заема главпрока в системата на държавността; на когото му се плаща, за да разкъсва личността на главпрока, ще притежава минимума от юридически знания, които да му дадат възможността да разбере смисъла и съдържанието на Вашите думи, а именно- “…. Може да не харесваме човека, но трябва да уважаваме и браним институцията…“

адвокат от САК
адвокат от САК
02 май 2023 10:59
Гост

В качеството си на обикновен адвокат, мога да посоча няколко юридически аргумента като възражение на публикуваните по-долу снимки и внушенията, отправени чрез тях- чл. 125 и чл.126 във вр. с чл. 114 , чл.102 т.2 и 105 ал.2 от НПК. Който разбрал- разбрал- адвокатите се изразяваме по този начин.

Георгиев
Георгиев
02 май 2023 10:45
Гост

Целта на този „терористичен акт“ е насочен срещу българската държавност и по-точно отклоняване на вниманието от механизма за ефективно разследване на престъпленията на Гешев.

Според Гешев тук са използвани 3 (три) кг тротил
Според Гешев тук са използвани 3 (три) кг тротил
02 май 2023 10:28
Гост

comment image

Атентатът в Сарафово през 2012 с 2 (два) кг тротил
Атентатът в Сарафово през 2012 с 2 (два) кг тротил
02 май 2023 10:28
Гост

comment image

Най-срамният ВСС в историята
Най-срамният ВСС в историята
02 май 2023 10:24
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
ВСС
ВСС
02 май 2023 12:56
Гост

Новият ще е още по-срамен, спокойно….

ГЕРП - йористи и батки
ГЕРП - йористи и батки
02 май 2023 10:16
Гост

Чудесно допълнение към организираната от кака Сийка спонтанна подкрепа под строй от всички прокуратури в странат! Само чакаме насоки относно какви хвалебствени слова да изкажем възторжено пред камери!

Анонимен
Анонимен
02 май 2023 10:14
Гост

Това е поредна атака от ескалиращия екстремизъм на Партията на Приватизаторите.

Bratkov
Bratkov
02 май 2023 10:13
Гост

Абе пак алабализми ама карай

Мавродиев
Мавродиев
02 май 2023 10:12
Гост

Надявам се, че ще се намерят извършителуе.

Фалшив герой
Фалшив герой
02 май 2023 12:30
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Бушев
Бушев
02 май 2023 10:12
Гост

Да, той каскета остана последен стожер на демокрацията и свободата в тая държава…глупости

Мулиньо
Мулиньо
02 май 2023 10:12
Гост

Лошо е да има атентати, но да видим повече подробности какво как и от кого.

Вилица
Вилица
02 май 2023 10:11
Гост

ВСС ще прави набрания от секретарка текст до НС да покаже колко е възмутено. Абе….глупости на търкалета

Ивица
Ивица
02 май 2023 10:11
Гост

Подкрепям ВСС в случая! Такива неща не бива да има

ХХХ
ХХХ
02 май 2023 10:30
Гост

Разбира се, че не бива такива инсценировки и то на най-високо ниво!

Айдукат
Айдукат
02 май 2023 10:11
Гост

Ще познаете представителите на статуквото по позицията им срещу т.нар. атентат…

Гарабей
Гарабей
02 май 2023 10:10
Гост

Ох, горкия каскет. Стана мъченик.

Св. Каскет Мифиопазител
Св. Каскет Мифиопазител
02 май 2023 10:42
Гост

Да се свети каскета му! Амин!

Хубенов
Хубенов
02 май 2023 10:10
Гост

Атентата е лошо нещо, разбирасе. Но да ми приказвате веднага, че някой иска да овладява властите. Айде айде. те са завзети от Мафията знаете ли от колко време?

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
02 май 2023 9:52
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
02 май 2023 10:02
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Ганев
Ганев
02 май 2023 10:13
Гост

Позволи да сме скептични