Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов подаде сигнал в прокуратурата срещу главния прокурор Иван Гешев за три престъпления. А малко след това обвинител №1 внесе във Висшия съдебен съвет (ВСС) искане за образуване на дисциплинарно производство срещу Сарафов.

Още вчера Гешев каза, че е призовал заместника си да подаде оставка, а ако не го направи, ще поиска отстраняването му. Днес искането вече е факт. За него съобщиха от ВСС, но без да сочат какви са мотивите на главния прокурор.

За получения сигнал от Сарафов потвърдиха от Софийската градска прокуратура. Той е за евентуално извършени от Гешев длъжностни престъпления, престъпление по служба, както и за незаконен запис по телефона на члена на Висшия съдебен съвет Йордан Стоев.

В първата част от сигнала, свързана със записа на Йордан Стоев, Сарафов твърди, че е извършено престъпление по чл. 339а от Наказателния кодекс. Според него, който без надлежно разрешение, което се изисква по закон, произвежда, използва, продава или държи специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.

Пред Софийската градска прокуратура Сарафов заявява, че в присъствието на всичките си заместници и на други прокурори, Иван Гешев е пуснал запис от своя среща със Стоев, който го посетил в дома му. Според Сарафов главният прокурор е казал, че има над 150 подобни записи на свои разговори с политици, магистрати и членове на ВСС.

Зам.-главният прокурор квалифицира това и като нарушение на Конституцията, с което е уронен престижът на съдебната власт и сигнал в тази връзка е изпратен и до Висшия съдебен съвет, където вече има образувано производство по искането за предсрочно освобождаване на Иван Гешев от поста му на шестима членове на Прокурорската колегия (виж тук).

„Определено съм потресен, не за друго, а защото познавам Иван Гешев. Не мога да повярвам, че един добър юрист би извършил пряко нарушение на Конституцията“. Това заяви членът на ВСС Йордан Стоев пред журналисти по повод твърденията на Сарафов, че главният прокурор е записал свой разговор с члена на съвета, провел се на 14 май.

Стоев, който е един от шестимата членове на Прокурорската колегия, внесли предложението за предсрочното освобождаване на Иван Гешев като главен прокурор, допълни, че в неделя обвинител №1 му се обадил по телефона, за да се видят и говорят, но отказа подробности, защото сигналът на Сарафов за нарушение на етичния кодекс от страна на главния прокурор във връзка със записите на разговорите може да отиде в Инспектората към ВСС и ще се наложи самият Стоев да вземе отношение по него.

В отговор на питане на журналисти Йордан Стоев поясни, че въпросът дали главният прокурор е извършил нарушения на етичните правила и други при изявлението му вчера, ще бъде разгледан в ПК на ВСС и етичната комисия към нея. Членът на съвета допълни, че ако е необходимо, към внесеното предложение за освобождаването на Иван Гешев ще бъдат формулирани допълнителни точки.

Той обясни решението на шестимата членове на колегията да поискат освобождаването на обвинител №1 с постъпил сигнал, от който можело да се направи предположение, че Иван Гешев е извършил нарушение и те са били длъжни да задействат процедурата и да извършат проверка.

Йордан Стоев изрази надежда прокуратурата да се възстанови от всичко случващо се напоследък като отбеляза, че тя има много жизнени сили, които ще могат да преодолеят тази криза. „Наистина, кризата е голяма, скандалът е невероятен“, каза Стоев. Допълни, че ВСС ще разгледа подадените сигнали и по съответната процедура ще бъдат придвижени т.е. „скрито-покрито няма да има“.

Престъплението срещу правосъдието (чл. 289 НК), за което Сарафов е сезирал прокуратурата, е за оказано от Гешев влияние върху наблюдаващия прокурор по разследването „Барселонагейт“, свързано с къщата в Барселона, за която се твърди, че е на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а той пък категорично отрича.

Вчера главният прокурор каза, че във връзка с това дело е получил съобщение от прокурор, който му написал: „Здравей, Иван. Сарафов е казал на еди кой си, той на еди кой си, то на еди кой и той ми каза, че до петък трябва да прекратя делото „Барселонагейт“.

Гешев каза, че тъй като делото е на специален надзор, той се обадил на наблюдаващия прокурор от Върховната касационна прокуратура, който е казал, че не може да приключи делото до септември по ред процесуални причини и си работи по закон. Борисов също коментира вчера казуса.

„Вече колко години го мъкнат…Или да го прекратяват, или да го повдигат. Аз къща в Барселона нямам. Ако аз съм проблемът, да го реши. Точка.“, каза лидерът на ГЕРБ и добави, че вече не го е страх и от повторен арест.

Последната част от сигнала на Сарафов е за длъжностно престъпление (по чл. 282 и 283 НК) и се твърди присвояване на имот в курорта Боровец. Става дума за почивната база на прокуратурата, известна като „Регентската къща“, за която вчера зам.-главният прокурор каза, че е „приватизирана“ от Гешев за собствено ползване, а служителите на базата били използвани от него като лична прислуга.

 

100
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Мери Фейгън
Мери Фейгън
18 май 2023 12:45
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 10:18
Гост

„Същевременно „специалното техническо средство” по чл.339а ал.1 от НК следва да бъде предназначено за негласно събиране на информация, т.е. то може да бъде само такова, което по своето предназначение – по своите размери например, обективно да предполага, че ще остане скрито за обекта на наблюдение“. Примерно е казано това. Телефонът, ако отправната точка за разсъждение е именно телефон, защото не е никак ясно, не е спец.техн.ср-во, предназначено за негласно събиране на информация. Щото иначе всеки държател на телефон с функция за звукозапис/ съставът предвижда нак.отговорност и за държане/ осъществява състава на престъплението. ЗА „без надлежно разрешение, което се изисква по… Покажи целия коментар »

Мнение
Мнение
17 май 2023 11:27
Гост

Всъщност-самата държава записва гражданите,без да ги предупреди. Когато се обадиш на 112-всичко се записва. Тоест-явно не е незаконно, щом и държавата го прави.

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 11:35
Гост

Допустимостта на записването на тел.112 идва от изрично предвиждане на такава възможност в закона/ т.е. закона с дългото име за тел.112 предвижда и съхраняване на записи, за 5 г, с различен режим на достъп от различни лица
Повикванията се записват автоматично, както и данните които операторът събира и предава по повод повикването.
Тези записи са част информационен фонд на МВР.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
17 май 2023 9:14
Гост

„Иван Гешев и Борислав Сарафов размениха сигнали един срещу друг.“
Да го пишат реторсия и да се приключва с цирка. 😉

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 11:25
Гост

В едни славни времена с джентълмени, в западна европа-този спор щеше да се по старомодния начин-на дуел, с шпаги.
Но в България-джентълмени няма.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
17 май 2023 20:53
Гост

Е, поне Стою намаза от джентълменското споразумение, така че всико е ок.

Закривай! Уволнявай! Лустрирай! Арестувай!
Закривай! Уволнявай! Лустрирай! Арестувай!
17 май 2023 4:49
Гост

Решението е измислено в Грузия: -ПЪЛНО ЗАКРИВАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА, лустрация на сега инсталираните, уволнение без плащане на обезщетение, стажът в прокуратурата да се фингира като неположен, арести за прокурори, извършили престъпления(според мен една трета от прокурорите са за арестуване, поради извършени престъпления)-прокуратурата е бандитска организация-сраснала се с престъпността, от която и Ндрангетата има какво да учи. -След закриването прокуратурата да се реучреди с нови хора, силно редуциран състав, нова структура при ново законодателство-с което да се преодолее военно-съветския модел на органицзация на прокуратурата. Законодателят е на ход! Дали за закриването трябва ВНС или не е без значение и техническа подробност-така… Покажи целия коментар »

Мнение
Мнение
17 май 2023 4:59
Гост

Обръщам се към Президента(ама не на колене-както го правят от протестариата) следващите избори да са за Велико народно събрание. Правомощие по Конституцията, което никой президент досега не е ползвал-да насрочи избори за ВНС. Следващото ВНС със изм. в Конституция да извърши ЧИСТКА в прокуратурата-в смисъл-закриване, уволнение на всички инсталирани(без изплащане на обезщетение), реформа на прокуратурата и реучредяване-в силно редуциран състав-предвид демографския срив(огромен брой прокурори в малка държава е …нередно). Изключително важно е при закриването на прокуратурата да се запише-стажът в прокуратурата се фингира като неположен. Предвид тежкия провал на прокуратурата, и спряно развитие на цяла държава заради около 2000 човека,… Покажи целия коментар »

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
17 май 2023 1:09
Гост

Не е проблем присъствието на платените политически внушения във вид на “коментари“ на политическите тролове в този форум. Проблемът му се крие във факта, че те дотолкова са се разпищолили, че си позволяват да обиждат малкото колеги-юристи, които са решили да публикуват дори 1 коментар в този уж специализиран юридически форум..Това откровено дразни и нивото
му пада, защото е налице 99 процента несъответствие между рекламата ви като “специализиран юридически форум“, и обективната действителност, която се съдържа в коментарите във форума.

Гешев - позор, уволнение, обвинение и затвор...
Гешев - позор, уволнение, обвинение и затвор...
16 май 2023 23:43
Гост

Сега им е паднал на ВСС-то на волето. Да му бият дузпата на гъзето. Мафиотска омерта в прокуратурата. По тъмни доби прасларят звъни на прокурори и политици, за да си уреди оставане на поста. Срам, срам, срам… Поведение на селски бек, грубо уронващо престижа на съдебната власт.

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 23:36
Гост

Според практиката на ВКС, мобилният телефон не е специално техническо средство по смисъла на чл.339а от НК.
Четете решение №44 от 10.04.2012 год., по н.д.№3013/2011 год., III н.о. на НК, ВКС с докладчик СЪДИЯ КРАСИМИР ХАРАЛАМПИЕВ.

тоя пък
тоя пък
17 май 2023 0:09
Гост

Когато се използва за записване на много (десетки и стотици) разговори, после изнудва с тях хората и ги разнася без тяхно разрешение, си е баш специално техническо средство по смисъла на чл.339а от НК. Такива папагали като теб, дето само повтарят как са се изходили кретените от ВКС, най ги обичам… глупак!

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
17 май 2023 0:39
Гост

До “тоя пък 17 май 2023 0:09“ Ми май глупакът си ти, при това си неюрист, защото нямаш идея какво си написъл…“…Вярно е възражението на защитата, че липсва легално определение на понятието „специално техническо средство“ употребено в нормата на чл. 339а от НК, но граматическото и логическо тълкуване на съдържанието й – „предназначено за негласно събиране на информация“, води до извода, че всяко едно електронно устройство, което по функции и технически параметри е конструирано основно да събира, съхранява или предава такава информация, представлява такова специално техническо средство. Естествено, не става въпрос за други технически устройства, системи и ел. елементи, които… Покажи целия коментар »

ей, мърло
ей, мърло
17 май 2023 11:46
Гост

Тая боза на ВКС е отпреди 11 години и съвременните смартфони нямат общо с онези мобилни телефони. Важното е за какво преимуществено се ползва устройството. Мога да взема смартфон и да го ползвам само за подслушване и да викам – не, не е специално техническо средство. Да ама не. Следва да се съобрази, че е ИЗПОЛЗВАНО многократно с цел да се събира такава информация, включително многократно може да включва различни телефони от едно лице. Иначе ще си взема един мобилен телефон с вграден картечен пистолет и ще казвам, че основаното му предназначение е да говоря по него. Тъпа коза…

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 23:24
Гост

съдия

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 22:35
Гост

Сарафов до сега къде е бил, че си е мълчал? Аман от номера или се страхува от нещо, което той е извършил или пропуснал да извърши?

Ей ей
Ей ей
16 май 2023 19:59
Гост

При малко по- различни обстоятелства бих повярвал в добрите намерения на Сарафов, но общата картина е огледална та образа на шефа му. Абе ДМЕПМ, защо не ги закриете веднъж завинаги тия следователски търтеи- олигофрени?! Вършат ли нещо? Скъпи ли са за държавата?

re:
re:
16 май 2023 21:37
Гост

Е а де?

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 19:39
Гост

До вчера заедно пръцкаха в едно гърне, под американски надзор, днес сигнали си разменят 🙂

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 19:25
Гост

двамата си размениха сигнали,но само за единия се носи наказателна отговорност за набеждаване,ако се окаже че лицето не е виновно.

ПРБ Е ПОЗОР!
ПРБ Е ПОЗОР!
16 май 2023 18:54
Гост

А Гешев е светец. Очаквам бързи стъпки, така че още приживе да бъде канонизиран за светец от БПЦ.

Уронили престижа...
Уронили престижа...
16 май 2023 18:51
Гост

Аз не знам има ли нещо за уронване?

Е ПАК ДОБРЕ!
Е ПАК ДОБРЕ!
16 май 2023 18:49
Гост

Че са разменили сигнали, а не куршуми!

Засега.

Криминални типове!
Криминални типове!
16 май 2023 18:42
Гост

Какво да ги коментираме тия двамата?!Достатъчна е снимката за да се визуализира теорията на Ломброзо за родените престъпници!

Какво мислиме ние?
Какво мислиме ние?
16 май 2023 18:40
Гост

Лукановата Конституция да заминава на бунището на историята!

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 18:35
Гост

хах, а за почивната база какво мислите. Който наруши, превиши правата си или не изпълни задълженията си -това е 282 . Ползването на почивна база на прокуратурата как се вмества в това?

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 18:34
Гост

Циркът вече се превръща в гротеска.

мнение
мнение
16 май 2023 18:24
Гост

Не знам вие какво мислите, но записването на телефонен разговор, според мен не е престъпление-лично мнение, ще видим какво ще излезе-може да е неморално, но не е престъпно. Че в гугъл стор е пълно с програми за запис, а броячът на сайта казва,че е масово теглененето на програми за запис на разговори. Означава ли,че народонаселението е от бандити, след като доста хора записват разговорите-видно от броят на изтеглени програми за запис от гугъл стор. И друго-като се обадите на 112, на полиция-разговорът, оказва се се записва. Но няма предупреждение-значи личе репресивния апарат извършва престъпление, като записва гражданите, обаждащи се до… Покажи целия коментар »

re:
re:
16 май 2023 18:30
Гост

Образовай се другарю милиционер!

Какъв чужд съд – тук си има К!

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 18:10
Гост

въй въй Сарафов много слаб юрист. Ако телефон е специално техническо средство, всички които правим записи с телефона си трябва да бъдем подведени под наказателна отговорност. Що се отнася до твърдяното нарушение на конституцията, нека не забравяме ,че Стоев не е бил следен ,записван и т.н. на публично място, а в дома на Гешев /по твърдения на Стоев/. Ами в дома си всеки може да прави каквото си иска и камери може да си монтира и да записва каквото си иска.

Брей
Брей
16 май 2023 18:23
Гост

Кой е казал, че записите са правени с телефона на Гешев?

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
16 май 2023 18:29
Гост

А кой е доказал, че записите са правени със СРС, м… Вие правите ли разлика между твърдение и доказано по законосъобразен начин твърдение…

ДА.
ДА.
16 май 2023 17:47
Гост

Мафията си има … ПРБ.

345
345
16 май 2023 17:26
Гост

Сарафов май се страхува от някакви записи и се мята срещу тях, що така ако си бил коректен в тези разговори, какво те брига, ама вероятно, не е така! За да е съставомерно деянието трябва да е със специално техническо средство, а не телефон или диктофон, чети практика, все пак си следовател Сарафов!
За другите две незнам, обаче ако прокурорът наблюдаващ Барселонагейт заяви, че Гешев не му е упражнявал натиск /влияние както и прокурорът от Спеца преди това Сарафов отиде за набедяване.

543
543
16 май 2023 17:49
Гост

Лошият Сарафов и … Добрият Гешев.

Ало – сестрите, ако обичате!!!

БарманЪт
БарманЪт
16 май 2023 17:17
Гост

Всички – вън от бара!!!

aла бала
aла бала
16 май 2023 17:11
Гост

Прекалено много права имат съдиите и прокурорите – заплатите трябва да се намалят значително, трябва да се създаде закон за отговорност на съдилищата, обезщетенията от ЕСПЧ да се плаща от бюджета на съдебната власт – такива разгащени като у нас, няма никъде

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 17:01
Гост

Айде, стига сте се излагали! Аз мисля, че и Сарафов е извършил престъпление, защото е знаел от преди за престъпните деяния, в които уличава Гешев, но не е сезирал компетентните органи. За рекет, шантаж или просто ченгеджийско редене става въпрос!

хаха
хаха
16 май 2023 17:09
Гост

И по кой член от НК ще е това. Как изведнъж всички поддръжници на каскета излязоха?

Ad nauseam
Ad nauseam
16 май 2023 16:55
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Оставка 8-те каскетчета!
Оставка 8-те каскетчета!
16 май 2023 16:37
Гост

„Човек е стъпил сам върху сърцето на земята, пронизан от едничък слънчев лъч и ненадейно пада вечерта.“

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 16:35
Гост

Сарафов и кохортата около Радев сътвориха нов Костинброд.

Радев не се свени да играе подло, само и само да запази властта си.

ПП-ДБ му асистират.

От комбинацията Байдън и Путин друго не чакайте.

От „натовския“ генерал на Кремъл – също

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 15:53
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
16 май 2023 15:49
Гост

До “Вуйчо Ваньо 16 май 2023 14:46Гост ВСС е предоставил имота на главния прокурор за нуждите на прокуратурата, а не за лично ползване. Иначе може да обзаведе цялата си рода с бази…“ Това е твърдение, тук е публикувано следното;“….Решението къщата да се стопанисва от Гешев е взето от Висшия съдебен съвет на 21 октомври 2021 година с 12 гласа „за“ и един „против, а не е присвоен каквато версия раздуха днес Борислав Сарафов. Преди това е стопанисвана от ВСС…“Има и снимков материал- видно от
https://blitz.bg/obshtestvo/razbra-se-koy-e-dal-na-geshev-da-stopanisva-imota-v-borovets-snimki_news953695.html

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 май 2023 16:37
Гост

Абе, ако Сарафа съвсем сериозно си мисли, че това обвинение в присвояването е достатъчно основателно и ще последва наказание, май е по-добре да си ходи, не заради друго, ами с оглед професионалните му качества като базови познания по НП и процес.

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 16:43
Гост

Ми нека гениите в СГП му дадат правилната квалификация. Но определено не му е предоставен за лично ползване. Това не е ведомствено жилище, за което впрочем се плаща наем, макар и символичен – справка Атанаска Дишева, а е почивна база.

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 16:39
Гост

Стопанисва се от Гешев за нуждите на прокуратурата, той й е административен ръководител, а не му е даден за лично ползване. Едно е стопанисване, друго е ползване. Нали сте адвокат, правете разлика, някой по-долу беше направил добра аналогия със Съдебната палата и шефката на САС. Това, че стопанисваш държавен имот не те прави негов единствен ползвател за сметка на останалите представители на ведомството, което ръководиш.

Бай Ганьо
Бай Ганьо
16 май 2023 15:49
Гост

Тези всичките са за уволнение – жалка сган, която взима тлъсти заплати, а се чуди как да станат милионери с политически слугинаж. Същото е и в съда – така че, т.нар. “независимост“на магистратите трябва сериозно да се предефинира – това сега е произвол: трябва да има специален надзорен орган, делата срещу съдии да се гледат и разследват по специални правила, делата срещу всякакви съдилища да се гледат от жури – сега предявиш някой иск с/у съд, напр. за забава, и сезирания съд веднага става адвокат на съда-ответник. Така не може.

Ганьо Байовски
Ганьо Байовски
16 май 2023 17:13
Гост

Знаеш ли колко милиарда е инвестирала А за Б, разбирай ЦРУ – в „независимата съдебна власт“ на страните от ЦИЕ, а?

Само виж колко минусчета на най-нормалното ти предложение слагат троловете! Без пари. По вътрешно убеждение. Като на „независимия български съд“.

Така че?

Предложението ти е повече от резонно, но платената любов е … най-старата професия и не се изкоренява току тъй!

Бай Ганьо
Бай Ганьо
16 май 2023 17:24
Гост

Да, това забелязах – но това е обща тенденция, и дори на Запад искат предвидима съдебна практика, а не тукашните свободни съчинения – накрая ще се разбере че съдиите трябва да се поограничат до нещо като чиновници, а не като сега – нещо като бизнесмени и брокери на решения…Така че, А за Б, и ССБ ще им мине времето

Справедливост за всички
Справедливост за всички
16 май 2023 15:35
Гост

Мафиотските кланове разчистват сметки. Честните хора се надяват на повече „жертви“. За да бъде натикана мафията в ъгъла, а най-видните й членове в затвора.

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 15:12
Гост

Каскетът си е Каскет! Сарафов е малко по-умен.

Сарафов е по- малко
Сарафов е по- малко
16 май 2023 15:47
Гост

Четейки и слушайки Сарафов вече срам за юристите. Доста олекна и каквото каже все неистина- лъжа. Толкова години се е възползвал от системата , когато шеметно вървеше на база роднина на Маргото Попова. Всъщност доста незаслужено. Един истински милиционер закален в лъжа вижте му биографията какви шеметни скокове за оперативен кадър на милицията

san Diablo
san Diablo
16 май 2023 17:31
Гост

Умен крадец и далавераджи. Абе всочки са мафиоти, защо не пратят Дебелия мафиот бойку в затвора, да си отдъхнат честните хора!?

Тримата от запаса
Тримата от запаса
16 май 2023 15:12
Гост

Има нещо гнило. Изведнъж всички го играят честни. А до вчера бяха първи приятели.

Фики
Фики
16 май 2023 15:06
Гост

И защо Сарафов чак сега сигнализира?

Ники
Ники
16 май 2023 15:07
Гост

Сигурно защото Гешев сега го настъпи.

Чочо
Чочо
16 май 2023 15:09
Гост

Явно не е чуеал, че когато атовете се ритат, трябва да стоиш по- далеч.

Стораро
Стораро
16 май 2023 15:40
Гост

Защото вчера в своя кабинет Гешев е пуснал записа със Стоев и се е похвалил с останалите 149. То трябва да се чете, преди да се коментира

анонимен
анонимен
16 май 2023 14:59
Гост

Грозни, гнусни, долнопробни скандали. Не знам кой-какво, но щом сме в пособна престрелка – далеч сме от сякаква нормалност (дори за балканска нормалност).

Топ Прокурор
Топ Прокурор
16 май 2023 14:58
Гост

Евала Сарафов! С теб сме! Смачкай му каскета!

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 14:55
Гост

Лойко Борисов постигна целта си. Да скара съдебната система. Успя!

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 14:52
Гост

Радост за престъпниците. Всеки криминолог ще ви каже, че когато правозащитните и право охраняващите институции са в мъгла и раздор, борбата с престъпността става неефективна.

Още по-анонимен
Още по-анонимен
16 май 2023 17:16
Гост

Щото досега вървеше по мед и масло.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 май 2023 14:48
Гост

Много ми е интересно при положение, че съставът на престъплението за длъжностно присвояване изисква лицето да се разпореди с повереното му имущество, което в случая е недвижимо, как точно Гешев се нарушил закона, като не е прехвърлял никому нищо, а само е „експлоатирал хората там като свои слуги“.?

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 15:02
Гост

Имуществото е НА ПРОКУРАТУРАТА, А НЕ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР. Той формално се води стопанин – както Даниела Дончева е стопанин на Съдебната палата, това не значи, че може да я обсеби и да не пуска друг в нея. Освен това тези служители са там, за да обслужват посещаващите вилата прокурори, а не единствено и само един от тях, пък бил той и главен

———
———
16 май 2023 14:47
Гост

Тия двамата ритнитопковци от школата в Симеоново, разтуриха Прокуратурата. Сринаха й имиджа. Така се изходиха върху институцията, че 50 години няма да се изчисти.

Боби каква е тази фамилия
Боби каква е тази фамилия
16 май 2023 16:50
Гост

По- скоро срина Магнаурската школа- Симеонов , че там са само Тикви какъвто е Баце им. Милиционерите командват държавата. баси
И каква ли е тази фамиля „Боби“ ??????????????????? откъде ли идва ????????????

re:
re:
16 май 2023 17:21
Гост

Гешев все пак е завършил ЮФ на СУ! Нали така?

Както и Георги Колев. Експредседател на Върховния административен съд.

МАМИН КРУМЧО
МАМИН КРУМЧО
16 май 2023 17:19
Гост

СЕФТЕ!

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 14:41
Гост

Айде клановете се сръфаха. Дано не е само за пред зрителите.

МАМИН КРУМЧО
МАМИН КРУМЧО
16 май 2023 17:22
Гост

А дано!

Кръстев
Кръстев
16 май 2023 14:41
Гост

Много работа взе, че се отвори на оная пиарката на Бойко.

Друмев
Друмев
16 май 2023 14:41
Гост

Истината е, че след думите на Гешев, днес трябваше да има на площада поне 50 000 протестиращи против ГЕРБ и искащи техния мандат да бъде върнат незабавно на Радев и изобщо и да не си мислят да правят правителство. Но ние не сме нормална държава и в резултат няма никой на жълтите павета. Което дава самочувствие на подземни босове, които впрочем се изживяват, като „честни бизнесмени и работодатели“, както и да върхушката ГЕРБ.

Даам
Даам
16 май 2023 14:40
Гост

Гешев е неблагодарник. Да го тикнат в панделата. Заради Сарафов видя кариера и пак недоволства. Сарафов го кърмотеше толкова години, и го мъкнеше по кариерната стълбица.

МааД
МааД
16 май 2023 17:24
Гост

Сега да му мисли!

Грахов
Грахов
16 май 2023 14:39
Гост

Гешев ми стана по-симпатичен след вчера.

Борислав
Борислав
16 май 2023 15:00
Гост

На мен пък не. Не е първият, който има артистични заложби.

Кирчев
Кирчев
16 май 2023 14:39
Гост

И Гешев и Сарафов трябва да бъдат отстранени и да им се извърши щателна проверка. Както и на политиците и бизнесмените, които натискат прокуратурата или съда да не се извършват проверки и повдигат обвинения. Но всичко това няма да стане ако на власт е ГЕРБ. ЩЕ стане само с независима прокуратура. А знаем, че стигне ли се до високите етажи на ГЕРБ и проверки там ще се вдигне вой до луната, че държавата и новите управляващи оказват репресия над опозицията и ще се извърти, че това е Путински маниер. Което е тотална глупост.

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 14:42
Гост

Хубаво проверка, но кой ще я извърши?
Видяхме, че прокуратурата застава чинно за снимка в протест срещу неясно какво и кого, само при едно подсвикване на сбор. Кой ще разследва? Кьовеши? Вече стана смешно.

МАМИН КРУМЧО
МАМИН КРУМЧО
16 май 2023 17:28
Гост

Путин им насра гащите на Гешев, Сарафов и Ясен Тодоров.

Кирчева
Кирчева
16 май 2023 17:30
Гост

Действат по Байдъновски!

Сега се сетиха, щото досега всичко вървеше по мед и масло.

San Diablo
San Diablo
16 май 2023 17:42
Гост

Интригите създава капо ди тути капи Борисов и докато не го тикнат затвора, нафията ще си прави каквото иска, докато ликвидира България.

Станков
Станков
16 май 2023 14:37
Гост

Яко се разпърдя работата. Вече нищо няма да е същото.

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 15:37
Гост

Не само че се разпърдя, Ами се и омириса здраво. Въпросът е какво ще стане оттук насетне??

Радомил
Радомил
16 май 2023 14:37
Гост

Значи не оказващия натиск над прокурор да прекрати делото Барселонагейт е виновен, а прокурор, че го е направл?

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
16 май 2023 14:36
Гост

“…Втората част от сигнала на Сарафов е за длъжностно престъпление, свързано с присвояване на имот на Боровец…“ Ами вчера излезе материал в блиц-а, според който този имот е предоставен на главпрока с решение на ВСС, при 17 гласували за и 1 против. Естествено, ако това отговаря на обективната действителност/ а дори от блица не могат да си го измислят ей така- на ангро/, то това решение би оставило документални следи или казано иначе- ПДС, така, че- да видим както точно сарафов ще се отлюспи от съдебната власт- дали доброволно или доброзорно…

Вуйчо Ваньо
Вуйчо Ваньо
16 май 2023 14:46
Гост

ВСС е предоставил имота на главния прокурор за нуждите на прокуратурата, а не за лично ползване. Иначе може да обзаведе цялата си рода с бази.

Щерев
Щерев
16 май 2023 15:04
Гост

Ако имаше толкова- да! Иначе двете върховни съдилища ползват една станция в Лозанец.

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 14:36
Гост

Е той така подава заповеди Борисов – през четири други човека, та ако някой хване да разследва да неможе да се стигне до него.

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 14:36
Гост

Това е просто нелепо. Двамата прокурори да се атакуват за извършени углавни престъпления

:))
:))
16 май 2023 14:35
Гост

Цялата работа е един много добър, предварително подготвен и внимателно написан сценарий. Сигурно са го репетирали 2-3 месеца. Объркали са професията. Студентите от НАТФИЗ ще ви завидят.

Топ ченге
Топ ченге
16 май 2023 14:48
Гост

Мда, не е невъзможно! Но с каква цел?

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 май 2023 14:34
Гост

И на това дами и господа му се вика предателство от човек с болни амбиции, който цял живот е бил подгласник на водача на глутницата, свирил втора цигулка в продължение на 10+ години, но вече подушил слабостта на алфа мъжкаря, решава да забие нож в гърба мум примамен от уханието на властовата манджа, стоплена от политическите готвачи.

грую
грую
16 май 2023 16:21
Гост

Накрая Са,афов ще влезе в затвора, а това е обещаващо.

re:
re:
16 май 2023 16:57
Гост

След Гешев разбира се!

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 14:33
Гост

Сарафов явно е получил просветление от Бога.

Ognqnov
Ognqnov
16 май 2023 14:37
Гост

И Гешев е получил просветление

Ad nauseam
Ad nauseam
16 май 2023 16:57
Гост

И на тримата … милиционери им говори в ушето … Господ. След като са негов … инструмент!