Второ предложение за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев са внесли четирима членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ПК на ВСС). То е било внесено вчера във ВСС.

Според Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Георги Кузманов и Гергана Мутафова този път става дума за действия, които  накърняват престижа на съдебната власт.

Четиримата твърдят, че Гешев демонстрира поведение, което е в противоречие с въведените стандарти в Кодекса за етично поведение на българските магистрати, което е институционално задължение за тях, както при упражняване на професионалната им дейност, така и в личния живот.

Те предлагат на Пленума на ВСС да предложи на президента Румен Радев да издаде указ за предсрочното прекратяване на мандата на главния прокурор.

Този път повод за искането за предсрочното освобождаване на Гешев са неговите думи, че трябва да бъде изметен политическият боклук, казани на брифинга му на 15 май.

В предложението на четиримата кадровици се посочва, че тогава главният прокурор е бил подготвил оставката си, която обаче скъса и „изхвърли демонстративно пред журналистите“.

В публичното си изявление, коментирайки държавата, в която живеем, опорките и хибридните атаки срещу прокуратурата, главният прокурор г-н Гешев заяви „…между другото ясно е какъв е политическият боклук в Народното събрание. Извинявам се за този израз…, съдейки от изявленията на някои, така наречени политици…“ (изявление, придружено и с жест), ,,…и е време да бъде изметен този, както казах политически боклук…“, разказват Стоев, Чапкънова, Кузманов и Мутафова (пълния текст на предложението виж тук).

Според тях тези действия са в противоречие с нормите на етичния кодекс на магистратите и могат да се квалифицират като „действия, накърняващи престижа на съдебната власт, по смисъла на чл. 129, ал. 3, т. 5 от Конституцията“.

Те посочват, че са нарушени принципите за вежливост и толерантност и за почтеност и благоприличие, според които поведението на магистрата в обществото трябва да се основава на добри обноски и добро държане, а в обществените и служебните си контакти той трябва да бъде учтив и любезен, магистратът трябва да бъде честен, коректен и учтив, както в работата си, така и в личния си живот и да се отнася с уважение към хората като съблюдава техните права и свободи, магистратът трябва да избягва действия и постъпки, явяващи се в разрез с утвърдените в обществото разбирания за благоприличие и магистратът трябва да е последователен и неотклонен при спазването на правните и етични норми.

Действията на главния прокурор на Република България, изразяващи се в отправяне на обидни квалификации към представители на законодателната власт посредством израза „политически боклук“, произнесени в телевизионен ефир и станали публично достояние за неограничен кръг лица, в своята цялост могат да бъдат квалифицирани като действие, накърняващо престижа на съдебната власт, явяващо се в разрез с утвърдените в обществото разбирания за вежливост и благоприличие. С тези обидни квалификации се демонстрира явно неуважение към политическата система в страната ни и нейното функциониране“, пишат четиримата членове на Прокурорската колегия. И сочат, че действията на Гешев са скандализирани цялото общество и са били възприети като несъответстващи на заеманата от него длъжност, което е довело до отрицателна обществена нагласа спрямо функционирането на цялата съдебна система, в частност на прокуратурата и ги поставя в разрез с етичния кодекс.

Използваната лексика, интонация и жестове на главния прокурор се възприемат от представители на законодателната власт като „мутренски и непристойни“ за един висш представител на съдебната власт и се определят като „закана с откровен рекет спрямо политическата система“. Те са в пълно противоречие с възприетите морални норми за учтивост, добри обноски и добро държание.

Други приемат, че „тези заплахи за „политически боклук“ говорят за това, че тези дела са държани умишлено на трупчета“, както и че Прокуратурата по този начин се намесва пряко в политиката.

Зад депутатите в Народното събрание стоят 3 000 000 души, които пряко са ги избрали и не може да им се казва, че те са ..боклук“, отбелязват четиримата кадровици. И дават за доказателство интервюта пред различни медии на политици и журналисти.

Те заключават, че изложеното свидетелства, че главният прокурор демонстрира поведение, което е в противоречие със стандартите в етичния кодекс, а тяхното спазване е институционално задължение за всички магистрати както при упражняване на професионалните им задължения, така и в личния живот.

Описаните действия на г-н Иван Гешев, като осъществени от най- висшия административен ръководител в системата на държавното обвинение са силно укорими. Накърняването на престижа на съдебната власт е основание за предсрочно освобождаване на Иван Гешев от длъжността „главен прокурор“, заключават Стоев, Чапкънова, Мутафова и Кузманов.

Под второто предложение липсват подписите на Светлана Бошнакова и Огнян Дамянов, които бяха сред членовете на ПК, поискали отстраняването на Иван Гешев заради присъствието на израелския експерт на мястото, на което имаше взрив до кортежа на главния прокурор (виж още тук).

Миналата седмица стана ясно, че Огнян Дамянов е в Япония и по неофициална информация се връща в края на тази седмица.

След внасянето на първото предложение за освобождаването му, главният прокурор обеща разкрития за политическото влияние върху някои членове на ВСС.

И на брифинг вчера пусна запис на свой разговор с члена на съвета Йордан Стоев. В него двамата обсъждат оставката на Иван Гешев и осигуряване на гаранции за неговата сигурност и тази на семейството му, бяха замесени още президентът Румен Радев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който беше наречен Банкята, министърът на правосъдието Крум Зарков под името Сорбоната, членове на съвета, съдии и прокурори.

От записа може да се правят само догадки кой с кого се е срещал и за какво е говорил. Разговорът между двамата се е състоял в дома на Гешев. Той започва с думи на Йордан Стоев, че е научил, че главният прокурор е разговарял с „нашите приятели“. Впоследствие двамата обсъждат кога и как Гешев да подаде оставка, какви мотиви да посочи публично, какви гаранции иска главният прокурор, взрива до кортежа му, какви са реакциите във ВСС, какви са политическите амбиции и стремежи на различни хора.

Вчера Иван Гешев заяви, че през цялото време се е преструвал и не е имал никакво намерение да подава оставка. Той отрече да е правил записа, заяви, че е бил даден от неизвестен човек на негова служителка (виж повече тук).

Също вчера стана ясно, че във Върховната касационна прокуратура е получен сигнал срещу членовете на Прокурорската колегия Калина Чапкънова и Георги Кузманов за техни „противоправни действия“. Сигнал имало и срещу Бойко Борисов и доскорошния еврокомисар Мария Габриел. По всички тях се извършва лична проверка от прокурори от ВКП, уточниха от държавното обвинение (виж още тук).

Министърът на правосъдието Крум Зарков пък свика заседание на ВСС за четвъртък, на което ще бъдат изслушани прокурори и служители във връзка със сигнал срещу Иван Гешев, подаден от заместника му и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов именно във връзка със записания разговор на главния прокурор с Йордан Стоев.

На същото заседание ВСС ще се произнесе и за допустимостта на първото искане за предсрочното освобождаване на Гешев като главен прокурор.

76
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Ad nauseam
Ad nauseam
26 май 2023 21:22
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Анонимен
Анонимен
24 май 2023 21:09
Гост

Засрамете се прокурори от ПК. Първо да внесете искане за отстраняване,че главния се намесил с разследването. Ехоо той е жертва на покушение. Има ли протокол за работа с жертви на атентат, за колко време се възстановяват от стреса. Коя е първата реакция след като по чудо се е разминал със смърта. И да го обвинявате за реакцията му,часове след атентата е позор. Явно изпълнявате поръчка. Но и медиите са виновни. Кой имаше властта да наложи медииите да сведат един атентат до нивото на гръмнала пиратка.

Обективната истина
Обективната истина
24 май 2023 14:15
Гост

ЗАРАДИ ТОЗИ ГЛАВЕН ПРОКУРОР ВЕЧЕ МЕ Е СРАМ ДА КАЗВАМ, ЧЕ РАБОТЯ КАТО ПРОКУРОР!

Анонимен
Анонимен
24 май 2023 21:15
Гост

Постави се на негово място и тогава пак кажи,че се срамуваш. Натискат те да си подадеш оставка, ти протакаш, след това ти залагат взив, след това ти пращат заплашителни писма , прокурори от ПК ти внасят искане за останяване ,след което същият който иска отстраняването ти идва да те навива да си подадеш оставка. М?

За сведение на посрещачите
За сведение на посрещачите
24 май 2023 11:45
Гост

Пътнико свиден, пътнико горд, тръгнал да видиш … как се развива … Големият Болт … дето минаваш всичко става бербат … за да я няма твоята на белия свят.

Досега такава дамаджана не е ставала Гладен (за бой) прокурор!

гейшефтар
гейшефтар
24 май 2023 2:04
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
За сведение на посрещачите
За сведение на посрещачите
23 май 2023 23:29
Гост

Ако не стане и от втория опит – ще има и трети!

Направи милиционер – главен прокурор и му гледай сеира!

Кой го избра? А?

чичко милиционер
чичко милиционер
24 май 2023 2:07
Гост

от първия опит ще стане, никой няма да го остави да руши държавата по такъв начин, а после… в Израел при приятели, че тук не е ясно дали няма да го „треснат“, както се изразява в записа.

гейшефтар
гейшефтар
23 май 2023 20:54
Гост

този всеки път като си отвори плювалника е за предложение за освобождаване, поради уронване престижа на съдебната власт

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 19:38
Гост

Здравната инспекция ще проверява Главния прокурор ,според тази статия:

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2023/05/23/4487029_i_stolichnata_zdravna_inspekciia_zapochva_proverka_na/

stinger
stinger
23 май 2023 16:55
Гост

Гога (Мечо Пух), що така?

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 16:07
Гост

Тези с предложенията са пример за етичност, след като обсъждат отстраняването на главния прокурор с лидери на политически партии или по-точно определени политически кръгове им натискат копчето. Според мен, това е не по-малко уронващо престижа на съд.власт.

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 15:56
Гост

Като се има предвид нивото на политиците ни, не мислите ли че за голяма част от тях определението политически боклуци отразява обективната действителност.

Адвокатин
Адвокатин
23 май 2023 15:04
Гост

Другарят Гешев е на път да си иде в условията на познатия ни формат „горене на бушони“. Докато е несъмнено, че българските власти (в т.ч. не само съдебната) имат нужда от известно опресняване и лустриране, то тук плоскостта е наклонена. Да не се забравя, че корупцията у нас през последните десетилетия се крепи не толкова на пачки и кюлчета, а на престиране в натура, т.е. почеши ми гърба, за да почеша твоя. А услуги се правят, когато си вътре в нещата, или казано другояче – ако услужваш, значи знаеш неудобни неща за получателя на услугата. Та обоснованото допускане може да… Покажи целия коментар »

Гешев е ПОЗОР!
Гешев е ПОЗОР!
23 май 2023 14:51
Гост

Тази ущипана госпожица с каскет е пътник и е време да го осъзнае, както предшественика на пеевски (собственика на иван магнитски) – Илия Павлов беше осъзнал, че и най-мощната корпорация е безпомощна и пред най-слабата държава. Държавата е срещу Гешев, а той е основен отговорник за постигането на този резултат. От двн първи с публичните си изяви този тип направи така, че да се разбере колко негоден е за този пост и колко некомпетентен е всъщност. С всяка следваща публична изява, иван успешно вреди на съдебната власт, че има два варианта, или е целенасочено, или наистина е толкова тъп. Хора… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 14:45
Гост

Ех, Гешо, Гешо…
Заради един политически боклук ще си отидеш мърцина…

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 14:31
Гост

Становище на Гешев – vss.justice.bg/root/f/upload/39/2Становище-на-ГП-по-предложението-от-12.05.2023-г.pdf

На втора страница Гешев разбива мита на шестимата обвинители, че „израелския експерт“ е допуснат до местопроизшествието. Вижда се и от снимките, и от твърденията на очевидци, че това не е така.
Съвсем закономерно от шестима, обвинителите останаха 4 и смениха версията си.

re:
re:
23 май 2023 14:38
Гост

А се спри троле да ни занимаваш с глупости и незначителни подробности без значение за нищо!

И да изместваш темата!

СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е ПОЗОР !
СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е ПОЗОР !
23 май 2023 14:23
Гост

Да, България.

А за Б
А за Б
23 май 2023 14:21
Гост

Няма политически боклук сред съдиите в България. Те са само светци.

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 14:19
Гост

Становище на Гешев – vss.justice.bg/root/f/upload/39/2Становище-на-ГП-по-предложението-от-12.05.2023-г.pdf

„Към становището на Гешев са приложени заповеди, от които се вижда, че от края на април до 17 май първо Красимира Филипова, а после Борислав Сарафов ще изпълняват длъжността главен прокурор поради неговото отсъствие.“ – https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/14519821

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
23 май 2023 13:54
Гост

Сбогом престъпен Каскетчо 🙂

СТАНИ БОГАТ
СТАНИ БОГАТ
23 май 2023 14:02
Гост

Въпрос за 100 хиляди лева:

Кой е политически Боклук:

А. Гешев

В. ПРБ

С. ВСС

D. Съдебната власт

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 14:09
Гост

Троловете на БСП и ДСБ са политически боклук:

“ ДСБ плащали на същата фирма, която използвали и от БСП – „Лийдуей Медия Солушънс“ – https://offnews.bg/politika/i-dsb-plashtali-na-trolove-za-onlajn-reputatcia-300515.html

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 13:18
Гост

В обобщение: не е прилично и е израз на лоши обсноски да
викаш на политическия елит „политически боклук“, когато се иска да да определя кой да е главен прокурор:)

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 13:29
Гост

Киро Рублата ли не е „политически боклук“ ?

гейшефтар
гейшефтар
24 май 2023 1:46
Гост

А как да викам на главен прокурор, чиито подопечни прокурори не разследват Д.П. по делото за КТБ, макар че неговите фирми са най-големите кредитополучатели? Или Доган за ТЕЦ Варна и студения резерв? Главен прокурорски боклук може би и банда подчинени му прокурорски боклуци, които извинявам се за израза, така ги нарича целият български народ и няма по какъв друг начин да ги измете, освен избраните от него народните представители да се заемат с това, като направят радикални промени в законодателството.

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 13:04
Гост

Данчуто Стоефф вече явно не дава Гаранции от ….Банкята. Няма да иска и пепелниче, и кафенце

То си ги избра.....
То си ги избра.....
23 май 2023 12:58
Гост

А за Чолаков и Захарова КОГА? Или те се ползват с особена закрила от задкулисието?

Чекай, чекай малко!
Чекай, чекай малко!
23 май 2023 13:49
Гост

Там са Ангели. Наши Ангели.

ПРБ е цялата черна … сега … вече …

Генерален спонсор: А за Б

ДА, БЪЛГАРИЯ.
ДА, БЪЛГАРИЯ.
23 май 2023 14:25
Гост

И те са политически боклук. Но – наш политически боклук!

Експерт кинолог
Експерт кинолог
23 май 2023 12:42
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Проскубания бухал
Проскубания бухал
23 май 2023 12:39
Гост

Естествено незапознатият читател би бил подведен от заглавието и текста почти до края, че второто искане в контекста на статията с „множеството декларации“ е подадено от нови 4 човека, а не от старите без двама, похвален журналистически похват, браво, почти мина.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
23 май 2023 12:35
Гост

Тия пощуряха в отчаянието си да махнат главния прокурор, но не е тайна, че всяко животно, притиснато в ъгъла е опасно и рита на посоки, да видим дали ще има последствие този публичен вой на хора, които би трябвало да защитават интересите на съдебната система, а не на политиците, защото излагацията е пълна.

скубещият бухали
скубещият бухали
24 май 2023 1:50
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
23 май 2023 12:20
Гост

Сега вече е закован.

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 12:18
Гост

Ако изхождаше от обикновен гражданин, няма грижа с „политическия боклук“:) Дали по -високопоставен гражданин има право да се изказва като гражданин, знам ли? Съдът ще прецени. Границите на допустимата критика по отношение на политиците, действащи в това си качество, са по-широки отколкото за обикновения гражданин. Политикът неизбежно и съзнателно се подлага на щателно наблюдение на всяка своя дума и действие, както от страна на журналистите, така и от страна на обществото като цяло, и трябва да показва по-висока степен на толерантност, особено когато сам прави публични изявления, будещи критика. Той без съмнение има право репутацията му да бъде защитена, дори… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 12:47
Гост

Кой съд ще прецени, бе умник? ВСС го решава. Тук съдебен контрол няма. Чети повече!

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 12:58
Гост

Решението на ВСС подлежи на обжалване пред ВАС

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 13:07
Гост

В случая, не подлежи, а само се изпраща на Президента. Ма то и да подлежеше, „мачовете“ във ВАС по тия въпроси се решават предварително.

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 13:20
Гост

На президента, ако го освободят. Ако откажат, подлежи на съдебен контрол като другите актове на ВСС. И е по – вероятно да няма 17 гласа за освобождаване.

гейшефтар
гейшефтар
24 май 2023 1:57
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
23 май 2023 16:18
Гост

Не подлежи!

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 13:12
Гост

Другарският съд, или тук няма право и правила?

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 12:08
Гост

Йордан Стоев укорява другиго за нисък морал и никаква етика, Асенчо ще се връща финансов министър, Бузанчо Стою ще кове Закони, а Бойко е най-правоверния евроатлантик! Няма край тая Клета Клетост на Клетата Територия

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 12:12
Гост

Само Рублен Радев потрива доволно ръце

8-те каскетчета!
8-те каскетчета!
23 май 2023 14:26
Гост

ПП-ДБ са доказали, особено ДБ, че са правилните хора за съдебна реформа. Та нали дори и средите около боко и иван магнитски, когато искат да придадат тежест на собствените си думи използват казаното от ДБ… Ако тръгне на зле, Денков подава оставка, а гражданското общество, това, което има глас и е значимо, а не платено и доведено в столицата с рейсове и с по един сандвич за обяд, ще се вдигне срещу мизериите в деня, в който започнат да се случват. Това е Пътя!

Смех
Смех
23 май 2023 12:01
Гост

При такова темпо на отпадане на обвинителите на Гешев, скоро само Дневник и Лекс ще замазват темата за коалицията на Пълен Провал и ГЕРБ с темата за прокуратурата

Фреди Меркюри
Фреди Меркюри
23 май 2023 11:54
Гост

Шоуто трябва да продължи!

прокурорският боклук
прокурорският боклук
23 май 2023 11:53
Гост

гешефта трябва да бъде изметен незабавано..

До "прокурорски боклук
До "прокурорски боклук '
23 май 2023 17:52
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Гражданин
Гражданин
23 май 2023 11:41
Гост

Очаква се и трето предложение от двама от прокурорската колегия. Накрая и четвърто- от един..

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 11:37
Гост

Независим по смисъла на Кодекса е този магистрат, който при изпълнение на служебните си задължения се ръководи единствено от вътрешното си убеждение и закона като не се поддава на натиск, заплахи, стимули, преки или косвени влияния от представители на която и да е друга власт – публична или частна, вътрешна или външна за съдебната система.

1.5. Магистратът е длъжен да информира органите на съдебната власт и обществеността при всеки опит за накърняване на неговата независимост.

Ние сме съдебната власт, Лозане!
Ние сме съдебната власт, Лозане!
23 май 2023 11:46
Гост

„влияния от представители на която и да е друга власт – публична или частна, вътрешна или външна за съдебната система.“

– А от жената???

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 11:55
Гост

Това не е влияние, а педагогически процес:)

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 12:01
Гост

Жената е недопустимо външно влияние, така че важи

Зарков е ПОЗОР
Зарков е ПОЗОР
23 май 2023 11:35
Гост

Позор е и коалицията на ПП-ДБ и ГЕРБ

Прокопсало Парвеню
Прокопсало Парвеню
23 май 2023 11:33
Гост

Гешев е удобна топка днес

За Аско от Хаско мин поста е извънсъдебното споразумение да не влезе в затвора точно сега

Т....
Т....
23 май 2023 11:39
Гост

„Извънсъдебно споразумения “ е нема такова животно в нашата страна. Съда трябва да одобри Споразумението иначе е само хвърчащ лист хартия

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 12:08
Гост

„Извънсъдебно споразумения “…

Политическото споразумение е извънсъдебно и не подлежи на съдебен контрол. А дали е позор е друга тема.
Ще е интересно Гешев да провокира такова политическо споразумение искайки имунитета на Аско от Хаско.

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 11:32
Гост

Гешев от години се държи така и накърнява престижа на съдебната власт, ама чак сега се сетихте да му искате оставката, едно птиченце от Доган сарай като ви каза.

kiko
kiko
23 май 2023 11:28
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
miko
miko
23 май 2023 11:57
Гост

А не! Там не пипаме.

Там е мед и масло. От А за Б.

Гешев = радост2
Гешев = радост2
23 май 2023 11:22
Гост

ПРИНЦИПНО, са прави в случая. Само че е лицемерно отвъд погнуса. Защото същите тези не просто търпяха грубото нарушаване на същия този Кодекс години наред, докато Гешев обиждаше журналистите и политическата опизиция на ГЕРБ и ДПС, ами го защитаваха и късаха ризи какъв морален и етичен човек е Гешев. Така че този цирк на проглеждане и катарзис е просто жалък. Особено след записа с Йордан Стоев вчера.

Лакомник
Лакомник
23 май 2023 11:21
Гост

Ох, то почти никой от тях не спазва тази етика!

Ясен Тодоров
Ясен Тодоров
23 май 2023 11:58
Гост

НЕ! НЕ! НЕ! НЕ! НЕ! НЕ!

d/e
d/e
23 май 2023 11:18
Гост

И да добавя – да си го разкарват , то е ясно какво точно става.Обаче да разследват и Мутафова за великата ЕИСС.Да видим там кой какво и от кого на кого защо кога и как….

СПОКО!
СПОКО!
23 май 2023 11:15
Гост

За това и 13 гласа стигат. Времето не е на Гешоffтарите!

d/e
d/e
23 май 2023 11:11
Гост

Малко става гузен негонен бяга.Аз като чух тоя Стоев какъв титан е, много може да се спори кой кого с какво и как.

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 11:11
Гост

Дамянов и Бошнакова вече не са в „Дрийм Тима“ на Банкянския толуп. Другите очевидно са абсолютен и тежък перделък и срам за системата.

Ха - ха
Ха - ха
23 май 2023 14:34
Гост

Какво значи -„вече не са“? Първо предаваш, а когато превратът не успее, подвиваш опашка и отново си в стария отбор? Или просто се ослушваш накъде ще задуха вятърът? Това не е “ вече не са“.

Т....
Т....
23 май 2023 11:08
Гост

Браво, никой няма право са обижда политическата класа и персонално никого. Както прави Гешев, като нарича хората и политици – боклук, политически боклуци, отпадъци и др.

Тик-так, тик-так, БУМ!
Тик-так, тик-так, БУМ!
23 май 2023 11:12
Гост

Как една Шашка развали РАХАТЛЪКА в независимата съдебна ложа на безсмъртните. На несменяемите!

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 11:13
Гост

Те са абсолютни боклуци. А от истината ако има обидени, това е друго нещо

Петимата от РМС
Петимата от РМС
23 май 2023 11:08
Гост

Чакаме и трето.

re:
re:
23 май 2023 13:56
Гост

Гешев – вън от ПРБ! Свобода за вътрешното убеждение на прокурорите.